«Καμία πρώτη κατοικία λαϊκής οικογένειας στο σφυρί»

«Καμία πρώτη κατοικία λαϊκής οικογένειας στο σφυρί»

Η επανέναρξη των πλειστηριασμών και η πώληση όπλων στη Σαουδική Αραβία ήταν όπως είναι φυσικό τα δύο θέματα που επικράτησαν στη σημερινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή υπό τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Το βάρος της ενημέρωσης του κόμματος κυρίως για το θέμα των πλειστηριασμών ανέλαβαν ο υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο ΥΠΟΙΚ Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Σταύρος Κοντονής.

Και οι τρεις διαβεβαίωσαν τα μέλη του κορυφαίου κομματικού οργάνου ότι δεν πρόκειται να βγει σε πλειστηριασμό καμία πρώτη κατοικία λαϊκής οικογένειας.

Μετά το πέρας της συνεδρίασης Ο ΥΠΟΙΚ δήλωσε ότι «Αυτή η κυβέρνηση είναι ευαισθητοποιημένη και ως έτσι αντιμετωπίζει το θέμα των πλειστηριασμών» κάνοντας αναφορά στους νόμους Κατσέλη-Σταθάκη ενώ σημείωσε ότι «η ελληνική κυβέρνηση έχει φέρει πολλά μέτρα που έπρεπε να έχουν φέρει προηγούμενες κυβερνήσεις για να προστατευθούν οι τράπεζες από τα κόκκινα δάνεια» .

Από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε πως «η ελληνική κυβέρνηση έχει δεσμευτεί ότι θα προστατεύσει την πρώτη κατοικία για τις λαϊκές τάξεις» ενώ για τα εμπορικά δάνεια δήλωσε ότι έχει θεσπιστεί ο εξωδικαστικός συμβιβασμός.

Και αυτός ωστόσο αναφέρθηκε στη «διπλή», όπως είπε ανάγκη, αφενός για βέλτιστη λειτουργία του τραπεζικού συστήματος, αφετέρου για την πολύ μεγάλη προσπάθεια για προστασία της λαϊκής κατοικίας.

Ανοίγει ο δρόμος για την ακύρωση της πώλησης όπλων στη Σ.Α.

Την ίδια ώρα στο Ευρωκοινοβούλιο με 539 ψήφους υπέρ, 13 κατά και 81 αποχές εγκρίθηκε το ψήφισμα για την Υεμένη, το οποίο περιλαμβάνει το αίτημα επιβολής εμπάργκο όπλων της ΕΕ στη Σαουδική Αραβία. Το ψήφισμα το συνυπέγραφαν όλες οι πολιτικές ομάδες του Ευρωκοινοβουλίου εκτός από το ακροδεξιό κόμμα η Ευρώπη των Εθνών και της Ελευθερίας.

Ο κ. Τζανακόπουλος, στην τακτική ενημέρωση χθες Τετάρτη, δήλωσε πως η Κυβέρνηση αναμένει την απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου και αναλόγως θα πράξει ενώ εκκρεμεί και η απόφαση της αρμόδιος επιτροπής στη Βουλή (η οποία είναι γνωμοδοτική) ενώ και ο πηγές του ΥΠΕΘΑ αφήνουν να εννοηθεί πως εφόσον συντρέχουν οι δύο ως άνω προϋποθέσεις το ΚΥΣΕΑ δεν έχει πρόβλημα να αποφασίσει τη ματαίωση της συμφωνίας με δεδομένο ότι και η Σ.Α. δεν έχει προχωρήσει στην εκταμίευση του τιμήματος.

Τέλος αύριο Παρασκευή ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα ταξιδέψει στη Λισαβόνα όπου και θα συμμετάσχει ως παρατηρητής σε μία ακόμη Σύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών (PES) όπου και θα έχει τη δυνατότητα να συνομιλήσει με τον Μάρτιν Σουλτς για την πορεία των συνομιλιών για τον σχηματισμό κυβέρνησης στη Γερμανία, θέμα που ενδιαφέρει σφόδρα την Ελληνική Κυβέρνηση.  

Documento Newsletter