Καμία εξέλιξη για όσα καταγγέλλονται για τον ΙΦΕΤ

Καμία εξέλιξη για όσα καταγγέλλονται για τον ΙΦΕΤ

Καμία εξέλιξη δεν έχει προκύψει μέχρι στιγμής για όσα σκανδαλώδη εδώ και μήνες καταγγέλλουν εργαζόμενοι στον ΙΦΕΤ. Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες το υπουργείο υγείας έχει ενημερωθεί και εξετάζει τα συγκεκριμένα θέματα.

Έχουν προηγηθεί σειρά ανακοινώσεων αλλά και κινητοποιήσεις από την πλευρά του σωματείου εργαζομένων οι οποίοι μιλούσα για κακοδιαχείρηση ενώ το θέμα έχει πάει και στη Βουλή από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ .

Συγκεκριμένα σε σειρά ανακοινώσεων τους οι εργαζόμενοι είχαν αναφέρει -μεταξύ άλλων -ότι μετά την αλλαγή της διοίκηση του ΙΦΕΤ παραμερίστηκαν εργαζόμενοι που διαχειρίζονταν νευραλγικούς τομείς του ΙΦΕΤ και στην θέση τους μπήκαν εργαζόμενοι που δεν είχαν καμία σχέση με το αντικείμενο . Πιο αναλυτικά όπως αναφέρουν ,οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι κάνουν παραγγελίες φαρμάκων για λογαριασμό του ελληνικού κράτους χωρίς να έχουν γνώσεις και χωρίς να ελέγχονται από ειδικούς -καθώς αυτοί έχουν απομακρυνθεί- αν ακολουθούνται τα βασικά κριτήρια για την επιλογή του φαρμάκου. Χαρακτηριστικό είναι ένα από τα περιστατικά που περιγράφουν το σωματείο εργαζομένων στην ανακοίνωση τους στις 9/3 κατά την οποία εργαζόμενος αφού παρέκαμψε επιδεικτικά και αγνόησε την εντολή της διευθύντριας, προχώρησε για λογαριασμό του ΙΦΕΤ σε παραγγελία πολύ μεγαλύτερου αριθμού φαρμάκων: «[…]Σε εντολή της διευθύντριας για παραγγελία 2.500 τεμ. διαθερμικών εμπλάστρων οιστρογόνων, ο συγκεκριμένος υπάλληλος απάντησε αγενώς και με περίσσιο θράσος ότι θα παραγγείλει 5.000 τεμ. Η διευθύντρια επανήλθε προσπαθώντας να του επιβάλει την τάξη. Αγνοώντας επιδεικτικά την εντολή, με θράσος περίσσιο, με αγένεια και υπονοούμενα προς τη γυναίκα διευθύντρια, απάντησε ότι θα τα πούμε τη Δευτέρα […].Έδωσε λοιπόν παραγγελία για 7.500 τεμ.!!! Ναι, κύριοι!!! Ένας μη υπάλληλος της ΙΦΕΤ ΑΕ παρέκαμψε για ακόμα μια φορά τις εντολές της διευθύντριας, της αποκλειστικά υπεύθυνης για τις παραγγελίες έρευνας αγοράς …έδωσε παραγγελία 5.000 τεμ. παραπάνω από την προβλεπόμενη[…]»

Τελικά ο συγκεκριμένος εργαζόμενος μετά από τις έντονες αντιδράσεις και τον θόρυβο που είχε προκαλέσει απομακρύνθηκε ωστόσο το ΔΣ του ΙΦΕΤ αποφάσισε να προχωρήσει σε αλλαγή οργανογράμματος απομακρύνοντας -όπως καταγγέλλουν με ανακοίνωση τους τον Οκτώβριο οι εργαζόμενοι – εξιδεικευμένο προσωπικό του ΙΦΕΤ από τμήματα που είναι απολύτως αναγκαίοι ώστε να ακολουθούνται πιστά οι κανόνες λειτουργίας του ΙΦΕΤ « (…)ήρθε η νέα διοίκηση και χωρίς κανέναν λόγο, καμία αιτία, καμία διαβούλευση, καμία συζήτηση των σχεδίων της με τα στελέχη, ανατρέπει, διαλύει και αφήνει κομβικά τμήματα της εταιρείας χωρίς επιστημονικό προσωπικό, χωρίς οι άνθρωποι που μετακινούνται να πηγαίνουν σε ομοειδή διευθύνσεις βάσει πτυχίου τους, χωρίς ελέγχους διαδικασιών, θέτοντας σε κίνδυνο τα πάντα» αναφέρουν στην ανακοίνωση τους και ζητούν «την άμεση απόσυρση αυτού του οργανογράμματος. Καλούμε τη νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου να παρέμβει και να επαναφέρει την κανονικότητα στον οργανισμό. Καλούμε τον νέο υπουργό να σταματήσει αυτό το «λάθος». Δε θα επιτρέψουμε σε κανέναν να αμαυρώσει την εικόνα του ΙΦΕΤ με άστοχες ενέργειες. Το ΙΦΕΤ δεν είναι «μαγαζί» κανενός, είναι ο οργανισμός του υπουργείου υγείας, είναι ο οργανισμός του Έλληνα ασθενή» καταλήγουν .

Χαρακτηριστικό πάντως της κατάστασης που επικρατεί είναι ότι σύμφωνα με πληροφορίες εταιρείες που μέχρι τώρα συνεργάζονταν με τον ΙΦΕΤ έχουν σκοπό να ακολουθήσουν ακόμα και την νομική οδό καθώς διαπιστώνουν ότι δεν έχουν επιλεγεί ενώ όπως υποστηρίζουν πληρούσαν όλα τα ποιοτικά και οικονομικά κριτήρια. Για ανάλογα θέματα αυτά είναι ενημερωμένοι γραπτώς οι αρμόδιοι φορείς ωστόσο μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αντιδράσεις.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter