Μαξίμου: Στα «μαλακά» Φλωρίδης – Μονογυιού μετά τα… χαστούκια και το κατηχητικό

Τη στιγμή που η βία των ανηλίκων αναδεικνύεται σε ένα από τα πιο σημαντικά κοινωνικά ζητήματα της εποχής, ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης έφτασε στο σημείο να δηλώσει πως «εάν ο δάσκαλος μου έριχνε ένα χαστούκι, ο πατέρας μου μού έριχνε άλλα δέκα, γιατί έλεγε πως για να με χτυπήσει ο δάσκαλος, κάτι κακό θα είχα κάνει». Παράλληλα, πέρα από τις αναχρονιστικές δηλώσεις του υπουργού Δικαιοσύνης, η «γαλάζια» βουλευτής Κυκλάδων Κατερίνα Μονογυιού πρότεινε τα παιδιά να πηγαίνουν στο «κατηχητικό» για να αντιμετωπιστεί το μείζον ζήτημα της βίας.

Διαβάστε επίσης: «Παλαιολιθικές» διατυπώσεις Φλωρίδη: «Όταν ο δάσκαλος μού έριχνε ένα χαστούκι, ο πατέρας έριχνε άλλα δέκα» (Video)

Για αυτές τις αναχρονιστικές προτάσεις ο Παύλος Μαρινάκης δήλωσε τα εξής στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών: «είναι δεδομένο ότι δεν επιτρέπεται να χειροδικήσει κανένας σε κανέναν, πολύ περισσότερο εάν είναι δάσκαλος και ένας ενήλικας σε ένα παιδί, δεν το συζητάμε. Προφανώς χρησιμοποίησε αυτό το σχήμα ο υπουργός δικαιοσύνης για να καταδείξει τη μεγάλη ευθύνη που έχουν οι γονείς σε όλο αυτό το οποίο συμβαίνει. Εμείς δεν έχουμε κρύψει τα λόγια μας και μάλιστα πάρα πολλές εκ των πολιτικών μας έχουν αρχίσει να υλοποιούνται πολύ πριν γίνει πρώτο θέμα, γιατί είναι πολλά τα περιστατικά με βία των ανηλίκων. Είναι δεδομένο ότι το κράτος είναι παρών, η αστυνομία κάνει ότι καλύτερο μπορεί. Έχουν διπλασιαστεί και σε κάποιες κατηγορίες υποεγκλημάτων ο αριθμός των συλλήψεων. Έχουμε δημιουργήσει μία πλατφόρμα για την βία μέσα στα σχολεία. 407 είναι τα περιστατικά τα οποία έχουν γίνει γνωστά μέσα από αυτή την πλατφόρμα και όχι μόνο με προεκτάσεις πειθαρχικές, αλλά και με συνδρομή κοινωνικών λειτουργών και ψυχολόγων για την αντιμετώπισή τους, μέσα στα ίδια τα σχολεία».

Μάλιστα, ο Παύλος Μαρινάκης πρόσθεσε ότι «όταν ένα παιδί συμμετέχει σε μαχαιρώματα είναι τεράστια η ευθύνη των γονέων. Αυτό που ήθελε να πει ο υπουργός και ξεκαθαρίζουμε ότι δεν θέλουμε να γυρίσουμε στην εποχή της ράβδου είναι ότι γονείς πρέπει να είναι σύμμαχοι. Για να σταματήσει αυτή η μάστιγα».

«Ακούμε με ενδιαφέρον» την πρόταση για το κατηχητικό

Σε ερώτηση του documentonews.gr για την πρόταση της Κατερίνας Μονογυιού περί «επιστροφής στις ρίζες» με το να πηγαίνουν τα παιδιά στο «κατηχητικό» ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε πως: «κοιτάξτε είναι μία πρόταση από μία βουλευτή, την οποία ακούμε με ενδιαφέρον. Δεν νομίζω ότι θα λυθεί το πρόβλημα μόνο με το να πηγαίνει ένα παιδί στο κατηχητικό. Σίγουρα όμως γενικά το να ωθούμε τα παιδιά σε υγιείς εξωσχολικές δραστηριότητες, είτε να συμμετέχουν σε δραστηριότητες όπως τον αθλητισμό, είτε να κάνουν άλλα πράγματα που εκπέμπουν υγεία, είναι μία διάσταση της επίλυσης του προβλήματος. Αλλά ας μη πυροβολούμε μία ή έναν βουλευτή επειδή εξέφρασε μία άποψη που μπορεί σε κάποιους να μην αρέσει. Νομίζω δεν κάνει κακό αυτή η πρόταση. Όλη στην ίδια σελίδα είμαστε, να βοηθήσουμε θέλουμε. Είναι ένα πρόβλημα που δεν πρέπει να μας χωρίζει με κομματικούς όρους».

Διαβάστε επίσης

Συνεχίζονται οι κλυδωνισμοί στη ΝΔ: Επανέρχεται ο Βλάχος με Επίκαιρη Ερώτηση σε Χατζηδάκη για τα «κόκκινα» δάνεια

Reuters: Απειλητικά email από τους Χούθι σε ελληνικές ναυτιλιακές εταιρείες – «Ετοιμαστείτε να δεχθείτε επίθεση»

Ευρωβαρόμετρο: Άλυτος γρίφος η ακρίβεια για τους Έλληνες – Απαισιοδοξία για το μέλλον

Μέση Ανατολή: Και τώρα που θα φτάσει η τιμή του πετρελαίου;

Λίβανος – ΥΠΕΞ: «Ο Νασράλα είχε συμφωνήσει σε κατάπαυση του πυρός λίγο πριν δολοφονηθεί – Ενημερώθηκαν ΗΠΑ και Γαλλία» (Video)

Φον ντερ Λάιεν: Μετά τους λύκους υπαναχωρεί και στην προστασία των δασών προκαλώντας τους οικολόγους