Κάλυμνος: Σοκάρουν τα στοιχεία από τη νέα ιατροδικαστική εξέταση στον άτυχο 21χρονο

Κάλυμνος: Σοκάρουν τα στοιχεία από τη νέα ιατροδικαστική εξέταση στον άτυχο 21χρονο

Ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Τρίτης η δεύτερη ιατροδικαστική εξέταση που πραγματοποιήθηκε στη σορό του 21χρονου φοιτητή Νίκου Χατζηπαύλου, ο οποίος βρέθηκε νεκρός στην Κάλυμνο.

Η νεκροτομή διενεργήθηκε από τέσσερις ιατροδικαστές, από πλευράς κράτους η καθηγήτρια και Διευθύντρια της Ιατροδικαστικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Χαρά Σπηλιοπούλου, η επίκουρη καθηγήτρια Σταυρούλα Παπαδόδημα και ο επίκουρος καθηγητής-ανθρωπολόγος Κωνσταντίνος Μωραΐτης.

Από την πλευρά της οικογένειας ορίστηκε τεχνικός σύμβουλος ο ιατροδικαστής Σωκράτης Τσαντίρης, ο οποίος έδωσε το παρών στην εξέταση.

Συγκεκριμένα, αν και στην πρώτη ο ιατροδικαστής «είδε» ρήξη σπλήνας και σπασμένα πλευρά (γεγονός που δικαιολογούσε μεταξύ άλλων και το πόρισμά του ότι ο φοιτητής πέθανε μετά από πτώση από βράχο) τώρα, η νέα ιατροδικαστική εξέταση, δεν δείχνει τίποτα από τα δύο. Ούτε ρήξη σπλήνας, ούτε κατάγματα στα πλευρά.

Οι ίδιες πληροφορίες λένε, ότι από τη νέα ιατροδικαστική εξέταση, δεν προκύπτουν ευρήματα ότι οι ελάχιστες κακώσεις που έχει στο σώμα του ο άτυχος φοιτητής, προέρχονται από πτώση.

Στη σορό του φοιτητή πάντως, έγινε και ακτινοσκόπηση για να φανεί πιο καθαρά, τι είδους κατάγματα είχε.

Αξίζει να σημειωθεί πως η οικογένεια του φοιτητή από την αρχή ήταν κατηγορηματικά αρνητική πως ο 21χρονος είχε κάποιο ατύχημα και έχασε τη ζωή του. Για το λόγο αυτό κατέθεσαν αίτημα να διεξαχθεί και δεύτερη νεκροψία – νεκροτομή. Ωστόσο, προηγουμένως είχε απορριφθεί δύο φορές το αίτημα της οικογένειας. Την περασμένη Παρασκευή ο δικηγόρος της οικογένειας Γιάννης Γλύκας υπέβαλε νέο αίτημα στον Εισαγγελέα Εφετών Ρόδου, το οποίο αυτή τη φορά έγινε δεκτό.

Η οικογένειά του, από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό το πόρισμα του πρώτου ιατροδικαστή ότι ο θάνατος του φοιτητή ήταν δυστύχημα, ζητούσε να γίνει και μια δεύτερη ιατροδικαστική εξέταση, αφού σύμφωνα πάντα με την οικογένεια, στην υπόθεση υπήρχαν πολλά «κενά» και αναπάντητα ερωτήματα.

Τελικά, μετά από αγώνα, η οικογένεια κατάφερε να πάρει άδεια για να γίνει αυτή η δεύτερη ιατροδικαστική.

Documento Newsletter