Κάλυμνος: Περιβαλλοντική βόμβα από εγκαταλειμμένο φορτηγό πλοίο άγνωστης ιδιοκτησίας

Κάλυμνος: Περιβαλλοντική βόμβα από εγκαταλειμμένο φορτηγό πλοίο άγνωστης ιδιοκτησίας

Εννέα μήνες, από τον Νοέμβριο 2023, βρίσκεται εγκαταλειμμένο ένα φορτηγό πλοίο με σημαία Τόγκο και λίγο έξω από το λιμάνι της Καλύμνου. Το πλοίο Blue Shark, για το οποίο πληροφορίες αναφέρουν ότι ήταν φορτωμένο με σιτηρά από την Ουκρανία, έπαθε βλάβη την οποία ούτε διόρθωσαν ούτε το ρυμούλκησαν σε κάποιο ασφαλές μέρος.

Οι ιδιοκτήτες το παράτησαν και τώρα είναι μια ωρολογιακή βόμβα για την Κάλυμνο επειδή ήδη παρουσιάζει κλίση και υπάρχει κίνδυνος βύθισης, πράγμα που σημαίνει οικολογική καταστροφή εξαιτίας του μαζούτ στις δεξαμενές καυσίμων του.

«Προ ολίγων ημερών μηχανότρατα προσέκρουσε στο εγκαταλειμμένο πλοίο καθώς αυτό δεν έφερε φώτα αγκυροβολιάς- καταστρώματος αφού η ηλεκτρογεννήτρια του δεν λειτουργούσε. Για τους παραπάνω λόγους μάλιστα το Λιμενικό Ταμείου Καλύμνου εξέδωσε σχετική ανακοίνωση με την οποία επισημαίνει τον κίνδυνο για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας», επισημαίνει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Νικητιάδης ο οποίος κατάθεσε σχετική ερώτηση στη Βουλή, ζητώντας από το υπουργείο Ναυτιλίας να πάρει το πλοίο που απειλεί την Κάλυμνο.

Στο πλοίο βρίσκεται και εξαμελές πλήρωμα αλλά η ιδιοκτησία του παραμένει μέχρι στιγμής άγνωστη. Εντυπωσιακό είναι ότι κανείς δεν φαίνεται να αναζητεί τους ιδιοκτήτες.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο συζητήθηκε και απορρίφθηκε κατηγορηματικά μια απόφαση του υπουργείου Ναυτιλίας να ρυμουλκηθεί το πλοίο στο λιμάνι της Καλύμνου.

Διαβάστε επίσης:

Μύκονος: Με «δεμένα χέρια» ο εισαγγελέας Τσορμπατζόγλου – Ποιους ισχυρούς ενόχλησε;

Συναγερμός στην Τανάγρα: Εγκατάλειψη Μιράζ 2000-5 – Σώος ο πιλότος

Φυλακές Ιωαννίνων: Συνελήφθη αστυνομικός για διακίνηση ναρκωτικών – Εξέγερση κρατουμένων μετά από έφοδο των «Αδιάφθορων» (Photos)

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter