Καλογήρου: Να μην διεξαχθεί με όρους πολιτικής εμπάθειας η συζήτηση για το Σύνταγμα

Καλογήρου: Να μην διεξαχθεί με όρους πολιτικής εμπάθειας η συζήτηση για το Σύνταγμα

«Αμηχανία» στις πολιτικές δυνάμεις η οποία προκαλεί πολιτική εμπάθεια, διαπιστώνει ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μιχάλης Καλογήρου, δίνοντας την εξήγηση για την πολιτική αντιπαράθεση που αποτυπώθηκε στον διάλογο στην Ολομέλεια.

O Μ. Καλογήρου, σχολιάζοντας την ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης παρατήρησε ότι ήταν αναντίστοιχη με τη σαφή τοποθέτηση του πρωθυπουργού ως προς το ποια είναι η προϋπόθεση της συζήτησης για τη συνταγματική αναθεώρηση ως προς τους όρους της πολιτικής συναίνεσης. Επίσης χαρακτήρισε «υπερμαξιμαλιστική και θολή» την πρόταση της ΝΔ για τη συνταγματική αναθεώρηση, την οποία κατέθεσε απόψε στη Βουλή το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στη ρητορική ερώτηση εάν είναι μια αφηρημένη έννοια η πολιτική συναίνεση ή ισχύει αυτό που ακούστηκε τόσο από την ΝΔ όσο και από το ΚΙΝΑΛ ότι είναι τέτοιο το περιβάλλον που δεν την επιτρέπει, ο Μ. Καλογήρου επεσήμανε ότι αυτό θα κληθούν να απαντήσουν τα κόμματα εντός της αναθεωρητικής κοινοβουλευτικής επιτροπής. «Και σε αυτήν την απάντηση δεν πρέπει να διαφύγει το κοινωνικό αίτημα, το οποίο προηγείται της όποιας τεχνητής ή ουσιαστικής ιδεολογικής αντιπαράθεσης» είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Αφού σημείωσε ότι μεν είναι θεμιτή η ιδεολογοπολιτική αντιπαράθεση σε μία επιτροπή για την αναθεώρηση του Συντάγματος, υπογράμμισε ωστόσο πως εφόσον διεξαχθεί η σύγκρουση αυτή, με όρους πολιτικής εμπάθειας η σκοπιμότητα θα είναι να καταλήξει στο δόγμα “να ηττηθούν οι ελαττωματικές ιδέες της Αριστεράς”».

Σχετικώς με τις ενστάσεις των κομμάτων για τη δίμηνη διάρκεια των εργασιών της επιτροπής ο κ. Καλογήρου απάντησε πως πρόκειται για υπερώριμες προτάσεις και ως εκ τούτου είναι επαρκής ώστε να κατατεθεί η έκθεση της επιτροπής στην Ολομέλεια.

Τέλος ο υπουργός Δικαιοσύνης απάντησε και στα όσα περί «συριζοποίησης» του Συντάγματος ακούστηκαν, λέγοντας πως αν «μας πιστώνετε τη θρησκευτική ουδετερότητα, τη διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων, το αναλογικό εκλογικό σύστημα, τα δημοψηφίσματα, τον εξορθολογισμό της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας, τις τροποποιήσεις της βουλευτικής ασυλίας και του νόμου περί ευθύνης υπουργών, την νομοθετική πρωτοβουλία του λαού, ορθά πράττετε και να μας την πιστώσετε».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter