Πριν από µερικά χρόνια το «γίναµε Κολοµβία» ήταν ένα σχήµα λόγου που διατύπωνε κυρίως ένα φόβο και όχι τόσο µια πραγµατικότητα. Το χρησιµοποιούσαν όσοι ήθελαν να δείξουν την αύξηση της εγκληµατικότητας και την αυθαίρετη λειτουργία, µια πραγµατικότητα δηλαδή που δεν υπακούει σε κανόνες και για την οποία δεν υπάρχει τιµωρία.
Σήµερα η Ελλάδα έχει τα δικά της καρτέλ, οργανωµένη µαφία και την απαραίτητη διασύνδεση του εγκλήµατος µε το πολιτικό σύστηµα, την αστυνοµία και τη ∆ικαιοσύνη. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχουν σηµειωθεί περίπου 20 δολοφονίες µε πρωταγωνιστές και θύµατα ανθρώπους του οργανωµένου εγκλήµατος. Για καθεµιά από αυτές τις δολοφονίες, που έχουν πλοκή και εικόνες κινηµατογραφικής ταινίας, η µόνιµη επωδός των διωκτικών αρχών είναι ότι πρόκειται για ξεκαθάρισµα λογαριασµών. Προς τι λοιπόν η ανησυχία; Μπορούµε να µετράµε τους θανάτους, να µαθαίνουµε τις ανατριχιαστικές λεπτοµέρειες και να κάνουµε την παραδοχή ότι γίναµε Κολοµβία.
Το βράδυ της περασµένης Τετάρτης µαφιόζοι εκτελεστές σκότωσαν στον Κορυδαλλό δύο «συναδέλφους» τους της µαφίας. Πλησίασαν το θωρακισµένο αυτοκίνητο που χρησιµοποιούσαν τα θύµατα για προστασία, πυροβόλησαν µε καλάσνικοφ µέσα από το µικρό άνοιγµα στο ένα παράθυρο και αφού σκότωσαν τον ένα, αποτέλειωσαν και τον δεύτερο που σύρθηκε αιµόφυρτος µέχρι το διπλανό γκαράζ. Οι λεπτοµέρειες του φονικού είχαν πλήρη αναπαραγωγή στα δελτία ειδήσεων µε εξαίρεση µία. Το θωρακισµένο αυτοκίνητο που χρησιµοποιούσαν οι µαφιόζοι για την προστασία τους ανήκε στην εταιρεία του Γιάννη Αλαφούζου. Η θωρακισµένη και πανάκριβη Mercedes ανήκε στον ραδιοφωνικό σταθµό Σκάι.
Μετά την αποκάλυψη η εταιρεία του Γιάννη Αλαφούζου εξέδωσε ανακοίνωση µε βάση την οποία το θωρακισµένο όχηµα ήταν παροπλισµένο και δεν ξέρει πώς βρέθηκε στα χέρια των ποινικών. ∆ηλαδή δεν απαντάει αν κάποιος το έκλεψε ή κάποιος άλλος το παραχώρησε για χρήση. Οπως καταλαβαίνουν όλοι, τα αυτοκίνητα, και µάλιστα τα θωρακισµένα, δεν είναι βελόνα στ’ άχυρα. ∆εν εξαφανίζονται, δεν µεταφέρονται µαγικά και σίγουρα κάποιος τα κινεί.
Η περίεργη ιστορία όµως έχει κι άλλη διάσταση. Ο ένας από τους δολοφονηθέντες ήταν ο Βασίλης Ρουµπέτης. Ο Ρουµπέτης είχε καταδικαστεί για τη δολοφονία του οπαδού του Παναθηναϊκού Μιχάλη Φιλόπουλου. Ο άτυχος Φιλόπουλος συµµετείχε σε ραντεβού θανάτου µεταξύ οπαδών Ολυµπιακού – Παναθηναϊκού στη λεωφόρο Λαυρίου το 2007.
Ο Ρουµπέτης όχι µόνο ήταν αυτό που λέµε «γνωστός στις αρχές», αλλά η αστυνοµία είχε πληροφορίες ότι είχε αναλάβει διάφορα συµβόλαια θανάτου. Εµφανιζόταν ως οδηγός ταξί και γι’ αυτό ήταν γνωστός στην πιάτσα της νύχτας ως «ο ταρίφας».
Ας κάνουµε µια παρένθεση. Στις 6 Απριλίου 2021 ένα πρόσωπο µε είχε επισκεφτεί στο Documento και παρουσία του δηµοσιογράφου Βαγγέλη Τριάντη µε είχε ενηµερώσει ότι ο Μένιος Φουρθιώτης είχε απευθυνθεί σε άνθρωπο της νύχτας µε το ψευδώνυµο «ταξιτζής» ή «ταρίφας» για να του αναθέσει το συµβόλαιο θανάτου µου. Ο µάρτυρας κατέθεσε επίσηµα στην εισαγγελία και σχηµατίστηκε δικογραφία κατά του Φουρθιώτη. Ας κλείσουµε την παρένθεση και ας επανέλθουµε στην εκτέλεση των δύο µαφιόζων στον Κορυδαλλό.
Ο Ρουµπέτης όχι µόνο ήταν δηλωµένος χουλιγκάνος του Ολυµπιακού, αλλά δηµοσιεύτηκαν και φωτογραφίες του που τον δείχνουν στα επίσηµα της αγαπηµένης του οµάδας. Πώς λοιπόν ο Ρουµπέτης, συνεργός στη δολοφονία του Φιλόπουλου του Παναθηναϊκού, µε δράση στις οπαδικές εγκληµατικές οµάδες που επικαλούνται τον Ολυµπιακό, βρίσκεται να προστατεύεται από το θωρακισµένο αυτοκίνητο του προέδρου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός Γιάννη Αλαφούζου;
Υπάρχει κάποια διαβολική σύµπτωση που εµπλέκει την εταιρεία του Αλαφούζου µε µαφιόζους; Ο επιχειρηµατίας πρέπει να δώσει εξηγήσεις. Φυσικά το θέµα δεν είναι οπαδικό.
Γιατί αν η Ελλάδα αναστενάζει και σκοτώνεται στα γήπεδα στο όνοµα της οµάδας χρησιµοποιώντας µάλιστα επαγγελµατίες του εγκλήµατος ως εµπροσθοφυλακή ενώ ταυτόχρονα αποδεικνύεται ότι υπάρχουν υπόγειες σχέσεις, τότε µιλάµε για ένα µεγάλο στηµένο εγκληµατικό παιχνίδι.
Οι απαντήσεις πρέπει να δοθούν και από τον Γιάννη Αλαφούζο και από την αστυνοµία.
Οι δολοφονίες που έχουν σηµειωθεί τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχουν κοινό στοιχείο τη σχέση των ανθρώπων της νύχτας µε την αστυνοµία και την εξουσία. Μια «παράλειψη» που έχει σηµειωθεί κατ’ επανάληψη σε αυτά τα εγκλήµατα είναι ότι τα τηλέφωνα των δολοφονηµένων µαφιόζων δεν πάνε ποτέ για εγκληµατολογική εξέταση ώστε να ερευνηθούν οι σχέσεις και οι επικοινωνίες τους. Οταν σκοτώθηκε ο αρχηγός της Greek mafia Σπύρος Παπαχρήστος το κινητό του ξεχάστηκε επί δύο και πλέον χρόνια στα συρτάρια της αστυνοµίας. Το ίδιο συνέβη και στη δολοφονία του επιχειρηµατία διανοµής καυσίµων Γιώργου Μήτσου στα Γλυκά Νερά. Οταν τα τηλέφωνα εξετάστηκαν, και µάλιστα έπειτα από εσωτερικές κόντρες µες στην αστυνοµία, αποκαλύφθηκε ότι οι µαφιόζοι συνεργάζονταν µε ανώτατους αξιωµατικούς της αστυνοµίας, µε ανθρώπους του γραφείου του υπουργού αλλά και µε επιχειρηµατίες και δηµοσιογράφους.
Ολα αυτά τα στοιχεία αποκαλύπτουν το επικίνδυνο πλέγµα διαφθοράς που έχει απλωθεί στη χώρα και όταν το επιλέγει ξεκαθαρίζει τους λογαριασµούς του µε καλάσνικοφ στο κέντρο της ευρωπαϊκής κατά τα άλλα πρωτεύουσας.
∆εν πρόκειται για απειλή της ασφάλειας του πολίτη ή για καταστάσεις που για λόγους λανθασµένων χειρισµών βρίσκονται εκτός ορίων. Είναι µια περίεργη κανονικότητα που ακουµπά την ίδια την κυβέρνηση.
Τι απαντά ο (πριν από την υπηρεσιακή κυβέρνηση) υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος µπροστά σε όσα συµβαίνουν και αποκαλύπτονται; Οτι ο λαός έχει αποφασίσει ψηφίζοντας µε 40% τη Νέα ∆ηµοκρατία. Αντίστοιχες δηλώσεις έχει κάνει και ο Γιώργος Κουµουτσάκος σχολιάζοντας το άλλο έγκληµα που εξελίσσεται αυτές τις µέρες, τον θάνατο τριών ανθρώπων γιατί δεν υπήρχε ασθενοφόρο για να διακοµιστούν σε νοσοκοµείο. Γυναίκα πεθαίνει καθώς µεταφέρεται σε νοσοκοµείο µέσα σε καρότσα αγροτικού αυτοκινήτου, µια 19χρονη έγκυος ξεψυχά περιµένοντας το ασθενοφόρο, αλλά ο Κουµουτσάκος έχει την απάντηση: «Ο λαός έκρινε στις εκλογές».
Φυσικά και ο Τάκης Θεοδωρικάκος και ο Γιώργος Κουµουτσάκος έχουν δίκιο. Ο κόσµος αποφάσισε στις εκλογές ότι κατά 40% θέλει για κυβέρνηση τη Ν∆. Αυτό ναι, µπορεί να σηµαίνει ότι χωρίς να το γνωρίζουν ή επειδή δεν το γνωρίζουν θα πεθαίνουν στους δρόµους. Το πρόβληµα είναι ότι ο Κουµουτσάκος και ο Θεοδωρικάκος το λένε ξεκάθαρα και ξεδιάντροπα. ∆εν τους ενοχλεί ο θάνατος ανθρώπων γιατί έχουν 40% σε ψήφους.
Πεθάνετε ήσυχοι. Εχετε τη συναίνεση της πλειοψηφίας που ψήφισε Ν∆.
Καληνύχτα, Ελλάδα. Καληµέρα, Κολοµβία.