Κάλεσμα σε κινητοποίηση κατά της εκδικητικής ακύρωσης του ασύλου του Τζαβέντ Ασλάμ, προέδρου της Πακιστανικής Κοινότητας, απευθύνει η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή και η πακιστανική Κοινότητα Ελλάδας «Η ΕΝΟΤΗΤΑ».
Έχει προγραμματιστεί για τις 9.30 το πρωί, έξω από το Διοικητικό Πρωτοδικείο, Λουίζης Ριανκούρ 85, κοντά στον σταθμό του μετρό «Πανόρμου», εξαιτίας της προσφυγής του υπουργού Μετανάστευσης, Νότη Μηταράκη, εκδικάζεται αυτή την Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών.
Στην ανακοίνωση, τονίζεται ότι «ο Τζαβέντ Ασλάμ, το 2005 δεν δίστασε να έρθει σε ρήξη με την κυβέρνηση και την πρεσβεία του Πακιστάν στην Αθήνα, όταν στήριξε την καταγγελία 28 Πακιστανών μεταναστών, οι οποίοι έπεσαν θύματα απαγωγών μυστικών υπηρεσιών στην Ελλάδα».
Και για τον λόγο αυτό «στοχοποιήθηκε από τις Πακιστανικές αρχές και την πρεσβεία στην Αθήνα. Επιδίωξαν την απέλαση του στο Πακιστάν εφευρίσκοντας ανύπαρκτες κατηγορίες και ενεργοποιώντας διεθνές ένταλμα σύλληψης. Του αφαίρεσαν από τότε το διαβατήριο ενώ έβαλαν σε μαύρη λίστα δεκάδες μέλη της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος “η Ενότητα”».
Αναλυτικά όσα αναφέρονται στην ανακοίνωση:
«Παρουσία αλληλεγγύης στον Τζαβέντ Ασλάμ, Παρασκευή 18/2, 9.30πμ, Διοικητικό Πρωτοδικείο, Λ.Ριανκούρ 85-Μετρό Πανόρμου
Ο Υπουργός Μετανάστευσης Ν.Μηταράκης με μια προκλητική ρατσιστική εκδικητική πρωτοβουλία ζητά με προσφυγή σε διοικητικό δικαστήριο την ακύρωση της θετικής απόφασης ασύλου που χορηγήθηκε από την αρμόδια επιτροπή πέρυσι στις 10/2/21 στον Τζαβέντ Ασλάμ, εκλεγμένο πρόεδρο της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος “η Ενότητα”.
Ο αντιδραστικός κατήφορος της κυβέρνησης δεν έχει τέλος όπως και η κλιμάκωση της ρατσιστικής εκστρατείας του Μηταράκη απέναντι στην οποία στέκεται αταλάντευτα η Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος “η Ενότητα” και ο Τζαβέντ Ασλάμ. Γι αυτό και πρωτοστατεί στο μεγάλο συλλαλητήριο κατά του ρατσισμού και του φασισμού το Σάββατο 19 Μάρτη στην Ομόνοια 3μμ,στο οποίο καλεί το Εργατικό Κέντρο Αθήνας.
Ο Τζαβέντ Ασλάμ, ζήτησε και πήρε άσυλο στην Ελλάδα μετά από 26(!) χρόνια νόμιμης παραμονής, χωρίς ούτε μία μετακίνηση σε άλλη χώρα.
Εδώ και πολλά χρόνια είναι μπροστά στους αγώνες όλων των μεταναστών και των προσφύγων για δικαιώματα και ελευθερίες, για άσυλο και χαρτιά για όλους, για την ισότιμη ένταξη στην κοινωνία, στην εκπαίδευση, την δημόσια υγεία, την εργασία.
Ο Τζαβέντ Ασλάμ, το 2005 δεν δίστασε να έρθει σε ρήξη με την κυβέρνηση και την πρεσβεία του Πακιστάν στην Αθήνα, όταν στήριξε την καταγγελία 28 Πακιστανών μεταναστών, οι οποίοι έπεσαν θύματα απαγωγών μυστικών υπηρεσιών στην Ελλάδα. Ήταν η περίοδος που οι ΗΠΑ, η Βρετανία και οι σύμμαχοι τους εξαπέλυσαν το λεγόμενο “πόλεμο κατά της τρομοκρατίας”, με τις επεμβάσεις στο Αφγανιστάν και το Ιράκ και το Γκουαντάναμο να συμβολίζει την πλήρη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η Διεθνής Αμνηστεία κατέγραψε την ωμή παραβίαση των δικαιωμάτων του Τζαβέντ Ασλάμ με αναφορά της το 2007.
Ακριβώς για αυτή του την σθεναρή στάση στοχοποιήθηκε από τις Πακιστανικές αρχές και την πρεσβεία στην Αθήνα. Επιδίωξαν την απέλαση του στο Πακιστάν εφευρίσκοντας ανύπαρκτες κατηγορίες και ενεργοποιώντας διεθνές ένταλμα σύλληψης. Του αφαίρεσαν από τότε το διαβατήριο ενώ έβαλαν σε μαύρη λίστα δεκάδες μέλη της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος “η Ενότητα”. Εκείνη η απόπειρα απέτυχε, ο Τζαβέντ Ασλάμ, ο οποίος είχε συλληφθεί και κρατηθεί για 18 μέρες απελευθερώθηκε και τέλος ο Άρειος Πάγος τον αθώωσε βάζοντας φρένο στην προσπάθεια απέλασης του.
Ο Τζαβέντ Ασλάμ και η Πακιστανική Κοινότητας βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή της αντιφασιστικής δράσης υπερασπίζοντας τους μετανάστες από τις δολοφονικές επιθέσεις των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής που κορυφώθηκαν με την δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν και του Παύλου Φύσσα. Η δίκη των δολοφόνων του Σαχζάτ Λουκμάν με την παρουσία των γονιών του στην Αθήνα ήταν η πρώτη καταδίκη με αναγνώριση των ρατσιστικών κινήτρων.
Ήταν στο πλευρό των θυμάτων της φασιστικής και ρατσιστικής βίας διαρκώς, καταγγέλλοντας τα πογκρόμ, τους εμπρησμούς, και τα μαχαιρώματα αλλά και την αστυνομική βαρβαρότητα και συγκάλυψη των επιθέσεων των φασιστών. Ήταν μάρτυρας στην δίκη των νεοναζί της Χρυσής Αυγής. Την ίδια περίοδο ο πρέσβης του Πακιστάν στην Αθήνα έκανε συναντήσεις με τον αρχηγό της υπόδικης Χρυσής Αυγής Μιχαλολιάκο! Μετά από αυτήν την συνάντηση προσήχθη αρκετές φορές στην Αστυνομία με την προσπάθεια ενεργοποίησης του διεθνούς εντάλματος και απέλασης του, ιδιαίτερα το 2018 και 2019.
Ο Τζαβέντ Ασλάμ και η Πακιστανική Κοινότητα αντιτάχθηκαν στα στρατόπεδα συγκέντρωση όπως στην Αμυγδαλέζα και την Κόρινθο ενώ κινητοποίησαν χιλιάδες μετανάστες κατά των επιχειρήσεων σκούπα του Ξένιου Δία τον Αύγουστο του 2012.
Ο Τζαβέντ Ασλάμ και η Πακιστανική Κοινότητας βρέθηκαν στο πλευρό των κατατρεγμένων εργατών ενάντια στην ρατσιστική εργοδοτική τρομοκρατία, από τους εργάτες γης στα φραουλοχώραφα της Ν. Μανωλάδας, τη Σκάλα Λακωνίας, τη Θήβα, τον Μαραθώνα μέχρι τα εργοστάσια Ανακύκλωσης ΑΕ στον Ασπρόπυργο και Κ. Γεωργίου στον Αυλώνα.
Ο Τζαβέντ Ασλάμ και η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος “η Ενότητα” έχουν την στήριξη εκατοντάδων φορέων, συνδικάτων, δημοκρατικών και αριστερών κομμάτων, κινήσεων υπεράσπισης των δημοκρατικών ελευθεριών. Ηταν στην Μάνδρα μετά την μεγάλη πλημμύρα με τα φτυάρια βοηθώντας να καθαρίσουν σπίτια , ήταν στο Μάτι βοηθώντας τους πυρόπληκτους.. Η λειτουργία του σχολείου της στο 144ο δημοτικό Αθήνας χαιρετίστηκε με ενθουσιασμό και στηρίχτηκε τελικά και από τον Δήμο Αθήνας.
Μετά από μια τέτοια διαδρομή είναι αδιανόητο την ώρα που η πακιστανική πρεσβεία εξακολουθεί να πιέζει τις ελληνικές αρχές να παίζονται παιχνίδια με το μέλλον του. Ορθά λοιπόν η επιτροπή ασύλου που εξέδωσε θετική απόφαση έλαβε υπόψιν ότι ο Τζαβέντ Ασλάμ βρίσκεται υπό απειλή στο Πακιστάν, όπου ακόμη και το διεθνές ένταλμα έχει καταπέσει αποδεικνύοντας ότι η στοχοποίηση του και η επιχείρηση αποπροσανατολισμού απέτυχε.
Το μόνο που απέμεινε είναι η εκδικητική πολιτική της Πακιστανικής πρεσβείας που επιδιώκει την χειραγώγηση της πακιστανικής Κοινότητας. Χρειάστηκαν άλλωστε μήνες έντονων κινητοποιήσεων έξω από την πόρτα της πρεσβείας για να μπει τέλος στην διαφθορά των στελεχών και τις δωροδοκίες ενώ ακόμη και πρέσβεις απομακρύνθηκαν από τις θέσεις τους. Υπενθυμίζουμε ότι η Πακιστανική πρεσβεία το 2019 απευθύνθηκε στο πρώην υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Δ.Βίτσα ασκώντας μεγάλες πιέσεις για να απελαθεί ο Τζαβέντ Ασλάμ, κάτι που συνεχίζουν και με τη νέα κυβέρνηση.
Η απόδοση ασύλου δεν αφορούσε μια προσωπική δικαίωση του Τζαβέντ Ασλάμ αλλά αναγνώριση ότι βρίσκεται υπό απειλή για την διαρκή του δράση.
Η Πακιστανική Κοινότητας Ελλάδος ‘Η Ενότητα” βρίσκεται και τώρα μπροστά στον αγώνα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, για να έχουν σπίτια όλοι και για να πάρουν χαρτιά οι μετανάστες. Είναι στην πρώτη γραμμή του αγώνα ενάντια στο ρατσισμό και το φασισμό με δυναμική συμμετοχή στους εργατικούς αγώνες.
Καλούμε τα συνδικάτα, τα δημοκρατικά και αριστερά κόμματα, τις κινήσεις υπεράσπισης δημοκρατικών ελευθεριών, την Διεθνή Αμνηστία να βάλουν φραγμό στις εκδικητικές επιλογές του υπουργού Ν.Μηταράκη».