Η άποψη της «ΕφΣυν» για τις αποκαλύψεις του Documento: «Κακός οιωνός»

Η άποψη της «ΕφΣυν» για τις αποκαλύψεις του Documento: «Κακός οιωνός»

Με άρθρο – παρέμβαση, η ιστοσελίδα της «ΕφΣυν» εκφράζει τη θέση της για τις αποκαλύψεις του Documento αναφορικά με το σκάνδαλο των υποκλοπών, αλλά και τις «σεισμικές» δονήσεις που «καταγράφηκαν» στο Μέγαρο Μαξίμου από τη δημοσιοποίηση προσώπων τα οποία τελούσαν υπό παρακολούθηση.

Διαβάστε τη θέση της «ΕφΣυν» με τίτλο «Κακός οιωνός»:

Οι αποκαλύψεις της εφημερίδας «Documento», λίγες ώρες μετά τους κεραυνούς που εξαπέλυσε η επιτροπή του ευρωκοινοβουλίου PEGA κατά του Μεγάρου Μαξίμου, δημιουργούν νέα δεδομένα στο σκάνδαλο των υποκλοπών. Ασφαλώς δεν διαβάσαμε πρώτη φορά πως οι παρακολουθήσεις οργανώθηκαν εν γνώσει του πρωθυπουργού, με μαέστρο τον κ. Δημητριάδη. Αυτό, πλέον, το παραδέχονται οι πάντες -ακόμη και φιλοκυβερνητικά έντυπα-, πλην της κυβέρνησης.

Το καινούργιο στοιχείο που πρόσθεσε η εφημερίδα αφορά τη διάσταση του σκανδάλου, την οποία δύσκολα θα μπορούσε κανείς να φανταστεί. Το πολιτικό και κοινωνικό εύρος όσων εμφανίζονται ως παρακολουθούμενοι είναι πραγματικά εκπληκτικό: ένας πρώην πρωθυπουργός, εν ενεργεία υπουργοί, επιφανείς δημοσιογράφοι, πολιτικοί αντίπαλοι της κυβέρνησης, πασίγνωστοι επιχειρηματίες, ακόμα και καλλιτέχνες με ισχυρό επιδραστικό πολιτικό λόγο.

Η κυβέρνηση απάντησε μέσω του εκπροσώπου της στο δημοσίευμα, με ένα πραγματικό παραλήρημα. Χαρακτήρισε τον Κ. Βαξεβάνη «εθνικό συκοφάντη» και «παραμυθά», ταυτίζοντας ή συγκρίνοντας την εφημερίδα του με το «Μακελειό». Παρ’ όλα αυτά, κατά τον κ. Οικονόμου, «όσα αναφέρονται στην εφημερίδα του κ. Βαξεβάνη χρειάζεται να διερευνηθούν διεξοδικά από τις αρμόδιες αρχές και ιδιαίτερα από την ελληνική Δικαιοσύνη»! Τι να πει κανείς; «Μωραίνει Κύριος ον βούλεται απολέσαι».

Σε κάθε περίπτωση -και με δεδομένο ότι η κυβέρνηση, μέσω της χρήσης του απορρήτου, έχει μπλοκάρει κάθε άλλο πολιτειακό θεσμό να διερευνήσει το σκάνδαλο-, η Δικαιοσύνη καλείται να αναλάβει τις ευθύνες της. Αυτές που δεν ανέλαβε ευθύς εξαρχής, όταν αποκαλύφθηκε η υπόθεση των υποκλοπών.

Τότε που έπρεπε -προστατεύοντας το Σύνταγμα και την έννομη τάξη- να έχει κάνει φύλλο και φτερό τις εταιρείες Intellexa και Krikel. Για να είχε βρει πού, πότε και σε ποιους πούλησαν τα παράνομα λογισμικά και ειδικά το Predator. Τότε που έπρεπε να είχε εγκαλέσει και ελέγξει ακόμη και τις τρίχες της κεφαλής των κ.κ. Μπίτζιου και Λαβράνου, Δημητριάδη και Κοντολέοντα και πολλών άλλων.

Είναι εντελώς προσχηματικό ότι ο κ. Ντογιάκος ανέθεσε σε κάποιον εισαγγελέα να ερευνήσει τις αποκαλύψεις της εφημερίδας «Documento». Ο κ. Ντογιάκος, έστω και καθυστερημένα, έπρεπε να αναθέσει την έρευνα στο ανώτατο επίπεδο της Δικαιοσύνης και να είχε ξεκαθαρίσει στην ελληνική κοινωνία ότι σε αυτή την έρευνα δεν θα υπάρξει κανένα απόρρητο και κανένα εμπόδιο. Δεν το έκανε. Κι αυτό είναι κακός οιωνός.

πηγή: efsyn.gr

Documento Newsletter