Κακοποίησε τον γιο του, τον άφησαν ελεύθερο: Πατέρας ασελγούσε στο 8χρονο παιδί του, αλλά του επιβλήθηκαν μόνο περιοριστικοί όροι

Πα-τέρας που ασελγούσε κατ’ εξακολούθηση στο οκτάχρονο παιδί του καταδικάστηκε σε 13 χρόνια κάθειρξη, αλλά του επιβλήθηκαν μόνο περιοριστικοί όροι μέχρι το εφετείο

Μια ανατριχιαστική υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκου από την ηλικία των 8 ετών από τον ίδιο του τον πατέρα κρίθηκε πρόσφατα από τη Δικαιοσύνη. Το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο, με σύμφωνη γνώμη και του εισαγγελέα της έδρας, κήρυξε τον κατηγορούμενο πατέρα ομόφωνα ένοχο για το κακούργημα της κατάχρησης ανηλίκου και του επέβαλε κάθειρξη 13 ετών. Ωστόσο τον άφησε ελεύθερο με περιοριστικούς όρους μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης στο εφετείο.

Καταπέλτης για τον κατηγορούμενο υπήρξαν οι γνωματεύσεις των παιδοψυχολόγων, οι οποίοι εξέτασαν το 10χρονο τότε παιδί περιγράφοντας καρέ καρέ την κακοποίηση που υπέστη και τις βαθιές πληγές στην ψυχή του, τις οποίες δεν προκάλεσε οποιοσδήποτε τρίτος, αλλά ο ίδιος του ο πατέρας …

Η αποκάλυψη της φρίκης

Σύμφωνα με τη δικογραφία, το κουβάρι της συγκλονιστικής υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται τον Ιούνιο του 2020. Ο 10χρονος τότε Δ. μη θέλοντας να περάσει τις καλοκαιρινές διακοπές με τον πατέρα του κι έπειτα από ένα συναισθηματικό ξέσπασμα εξομολογήθηκε στην ψυχολόγο του τον εφιάλτη που βίωνε από τον πατέρα του από την ηλικία των 8 ετών.

«Ο μπαμπάς έβαλε το χέρι του κάτω από τη βερμούδα μου, έσφιξε και κούνησε τα γεννητικά μου όργανα πάνω κάτω. Εχει γίνει πολλές φορές». Το παιδί συνέχισε λέγοντας: «Στο μπάνιο ο μπαμπάς μού έχει δείξει το πουλί του και μου ζήτησε να αγγίξω κι εγώ το δικό του».

Οπως κρίθηκε πρωτοδίκως, ο καταδικασθείς πλέον πατέρας επανειλημμένως κακοποιούσε σεξουαλικά το παιδί του, καταφέρνοντας να μη γίνεται αντιληπτός από άλλα πρόσωπα. Η μητέρα του παιδιού, η οποία είχε χωρίσει από το 2011 με τον πατέρα, έχοντας μάθει από την ψυχολόγο τη φρίκη που βίωνε το παιδί, κατέθεσε πως αργότερα ο Δ. της είπε: «Οταν ήμουν δευτέρα δημοτικού ο μπαμπάς έπιανε με το χέρι του και έκανε μαλάξεις, δηλαδή ανοιγοκλείνοντας την παλάμη του, το πουλί μου πάνω από το εσώρουχο».

Απειλούσε το παιδί

Οταν το παιδί δεν ικανοποιούσε τις αρρωστημένες του ορέξεις, ο πατέρας το απειλούσε λέγοντάς του ότι «εάν το πεις στη μαμά, θα τη σκοτώσω μαζί με την οικογένειά της. Εχω μια αόρατη σφαίρα, που σε παρακολουθώ και γνωρίζω τι κάνεις».

Μάλιστα, η μητέρα μετά τις αποκαλύψεις άρχισε να συνδυάζει την αλληλουχία διάφορων ανεξήγητων μέχρι τότε περιστατικών, καθώς και την έντονη άρνηση του παιδιού να περνά χρόνο με τον πατέρα του. Ανέφερε στην κατάθεσή της: «Λίγο καιρό πριν από τις αποκαλύψεις είδα τον Δ. να κοιτάζει στο ταβάνι και μου είπε ότι ο πατέρας του έχει μια σφαίρα που τον παρακολουθεί και τον ενημερώνει για τις κινήσεις του».

Ο ίδιος ο πατέρας από την πλευρά του στο άκουσμα των αποκαλύψεων και προσπαθώντας να αντικρούσει τις κατηγορίες σε βάρος του δήλωσε πως όλα είναι κατασκεύασμα της φαντασίας του παιδιού ενώ λίγες μέρες αργότερα είπε ότι δεν ήθελε να έχει καμία επικοινωνία μαζί του.

«Ειλικρινή όσα καταθέτει»

Εξεταζόμενο από ψυχολόγο-αστυνόμο το ανήλικο αγόρι περιέγραψε λεπτομερώς τις ενέργειες του πατέρα και δεν άφησε περιθώρια αμφισβήτησης για το αληθές των καταγγελιών του. Σε παρόμοιο συμπέρασμα έχει καταλήξει και η ιατροδικαστική ψυχολόγος, που εξέτασε το παιδί με αίτημα της μητέρας. Στην έκθεσή της υποστηρίζει ότι όσα είπε ο 10χρονος τότε Δ. έχουν δομή, αληθοφάνεια, συνέπεια και χρονική συνέχεια.

Συγκεκριμένα, λέει χαρακτηριστικά: «Είναι αδύνατον ένα παιδί να έχει σκεφτεί ή φανταστεί τα περιγραφόμενα γεγονότα και συναισθήματα, τα οποία αναπαριστά με τόσο ακριβή, παραστατικό και συνεπή για την ηλικία του τρόπο. Είναι σε θέση να αναφερθεί στη διαδοχή των ασελγών πράξεων με ένα συγκεκριμένο και σταθερά επαναλαμβανόμενο τρόπο, χωρίς την εκδήλωση αμφισβήτησης ή ασάφειας».

Από τα εντυπωσιακά της υπόθεσης είναι τα έωλα συμπεράσματα της πραγματογνωμοσύνης του παιδοψυχίατρου που όρισε ο πατέρας, καθώς χωρίς να έχει πραγματοποιήσει ούτε μια συνεδρία με το παιδί δήλωσε πως «καταγράφονται σημαντικές περιγραφικές και ποιοτικές ελλείψεις στις περιγραφές του ως προς τον τρόπο στοχοθέτησης, προσέγγισης και συναισθηματικών εκδηλώσεων του πατέρα (γεγονότα τα οποία αν δεν έχουν βιωθεί δεν μπορούν να αναπαραχθούν αξιόπιστα)».

Το σκεπτικό της απόφασης

Σύμφωνα με πληροφορίες του Documento, η δίκη πραγματοποιήθηκε μέσα σε έντονα φορτισμένο κλίμα.

Καταλυτικό ρόλο για την καταδίκη του πατέρα έπαιξε και η κατάθεση της ψυχολόγου που παρακολουθούσε το παιδί από το 2018 έως και το 2020, καθώς είχε δημιουργήσει σχέση εμπιστοσύνης μαζί του. Οπως τόνισε εξεταζόμενη από τους δικαστές, η περιγραφή των γεγονότων από τον Δ. είναι εξαιρετικά ειλικρινής, λεπτομερής και αναλυτική.

Μάλιστα στο δικαστήριο σχολιάστηκε και το κομμάτι της έκθεσης του πραγματογνώμονα που είχε ορίσει ο κατηγορούμενος που ξεκινούσε με μια φράση η οποία αποδυνάμωνε τον ισχυρισμό του για την αθωότητα του πατέρα. «Αν και ορισμένες περιγραφές του Δ. εγείρουν ανησυχίες…» ανέφερε συγκεκριμένα ο εν λόγω πραγματογνώμονας.

Ενδιαφέρον σημείο της δίκης ήταν οι καταθέσεις δύο μαρτύρων υπεράσπισης του πατέρα, οι οποίοι είναι μάχιμα μέλη του κινήματος Ενεργοί Μπαμπάδες, το οποίο έχει ταχθεί υπέρ της συνεπιμέλειας. Χωρίς όπως φάνηκε να έχουν κάποια ιδιαίτερη σχέση με τον κατηγορούμενο και χωρίς να έχουν γνώση περί πραγματικών περιστατικών, τον παρουσίασαν ως θύμα μιας πλεκτάνης που η πρώην σύζυγος είχε δημιουργήσει για να τον εκδικηθεί, αναφέροντας πως και εκείνοι βιώνουν παρόμοιες καταστάσεις.

Διαβάστε επίσης:

Μεγάλη φωτιά στη Βάρης – Κορωπίου: Μηνύματα από το 112 – Μπήκαν σε σπίτια οι φλόγες (Video)

Με ευχέλαιο στο υπουργείο Ανάπτυξης ο Μητσοτάκης θα τιθασεύσει την ακρίβεια!

Προσπαθεί να ξελασπώσει τον Θεοδωρικάκο ο Μητσοτάκης μετά τις αποκαλύψεις του Documento

Υπόθεση Λύτρα: Αίτημα Σοφού να προφυλακιστεί – «Δεν έχει σταλεί απειλητικό μήνυμα», λέει ο δικηγόρος του (Video)

Απίστευτο και όμως ελληνικό: Διεκόπη εκ νέου η δίκη για τις φονικές πλημμύρες «Ιανός» λόγω ζέστης – Δεν είχε κλιματισμό η αίθουσα

Ετικέτες