Κακοκαιρία: Πλημμύρες σε Αχαΐα και Ηλεία – Ανεμοστρόβιλος και κατολισθήσεις στη Ζάκυνθο(Video)

Κακοκαιρία: Πλημμύρες σε Αχαΐα και Ηλεία – Ανεμοστρόβιλος και κατολισθήσεις στη Ζάκυνθο(Video)

Η κακοκαιρία που πλήττει ένα μεγάλο μέρος της Ελλάδας έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Στην Αχαΐα δρόμοι πλημμύρισαν ενώ προκληθούν σοβαρά προβλήματα και στις καλλιέργειες σε περιοχές της Δυτικής Αχαΐας. Χαρακτηριστική είναι φωτογραφία που δημοσιεύει το tempo24.news, από τον επαρχιακό δρόμο στην περιοχή Κράλι του δήμου δυτικής Αχαΐας.

Το πρόβλημα εντοπίζεται κατά κύριο λόγο σε καλλιεργήσιμες εκτάσεις με θερμοκήπια. Αγρότες και κάτοικοι της δυτικής Αχαΐας, διαμαρτύρονται για μη έγκαιρες παρεμβάσεις του δήμου.

Στο μεταξύ, σε Μποντέικα, Λάππα, Άραξος, Σαγέικα και Λακόπετρα,είναι επιχειρούν τα συνεργεία του Δήμου Δυτικής Αχαΐας, ενώ από τα ξημερώματα, έχουν ενεργοποιηθεί με εντολή του Δημάρχου Σπύρου Μυλωνά και οι 6 ιδιώτες – εργολάβοι. Το συντονισμό των εμπλεκόμενων υπηρεσιών έχει ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Δυτικής Αχαΐας, Κώστας Ταπεινός.

Προβλήματα και στην Ηλεία

Πλημμύρες και αρκετά προβλήματα προκλήθηκαν και σε πολλές περιοχές της Ηλείας. Στα Λεχαινά, τη Γαστούνη, το Βαρθολομιό, το Τραγανό, το Καρδιακαύτι η στάθμη του νερού ανέβηκε αρκετά ψηλά με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν ακόμα και καταστήματα.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας έχουν κινητοποιηθεί για να ανταποκριθούν στις ανάγκες που υπάρχουν σε κάθε περιοχή, για να βοηθήσουν τους πολίτες.

Ανεμοστρόβιλος και κατολισθήσεις στη Ζάκυνθο

Αρκετές ζημιές προκάλεσε η κακοκαιρία και στο νησί της Ζακύνθου. Ο ανεμοστρόβιλος άφησε πίσω του καταστροφές  σε ξενοδοχειακές μονάδες.

Από την μανία των ανέμων, ξηλώθηκαν ηλιακοί θερμοσίφωνες, οι οποίοι βρέθηκαν δεκάδες μέτρα μακριά, ξύλινες πέργκολες διαλύθηκαν ολοσχερώς, ενώ από την έντονη και μεγάλη βροχόπτωση πλημμύρησαν δρόμοι, σπίτια και ξενοδοχεία της περιοχής.

Στην ίδια περιοχή, φερτά υλικά από το βουνό, έφραξαν στον κεντρικό δρόμο, αλλά, με τη βοήθεια ιδιώτη, καθαρίστηκαν αμέσως.

Εντός της ημέρας αναμένεται κλιμάκιο της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου, για να πραγματοποιήσει αυτοψία στην περιοχή.

Κατολίσθηση έχει σημειωθεί στην περιοχή του Κρυονερίου στο Υδραγωγείο, λόγω της ισχυρότατης βροχόπτωσης. Σε πολλά σημεία του νησιού οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια και είναι δυσδιάκριτα τα όρια με τις τάφρους, γι αυτό απαιτείται προσοχή.

 

 

 

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter