Κακοκαιρία με ισχυρές καταιγίδες έπληξε το βράδυ της Τετάρτης τη χώρα

Κακοκαιρία με ισχυρές καταιγίδες έπληξε το βράδυ της Τετάρτης τη χώρα
Καταστροφές σε καλλιέργεια σιτηρών από χαλάζι σε μέγεθος καρυδιού στην περιοχή των Γεωργανάδων μέχρι του νομού Τρικάλων, Δευτέρα 21 Ιουνίου 2021. (EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ)

Ισχυρές καταιγίδες, κεραυνοί, αλλά ακόμη και χαλάζι έπεσαν το βράδυ της Τρίτης σε πολλές περιοχές της χώρας, με τα πιο ισχυρά φαινόμενα να σημειώνονται στη Βόρεια Ελλάδα. Εκατοντάδες ήταν οι κλήσεις στην πυροσβεστική υπηρεσία.

Το κύμα κακοκαιρίας που «χτύπησε» ορισμένες περιοχές της χώρας ξεκίνησε από νωρίς το απόγευμα της τετάρτης, ενώ πέρασε και από την Αττική, με βαριά σύννεφα πάνω από την πρωτεύουσα, ενώ σημειώθηκε και πτώση κεραυνών.

Ισχυρό μπουρίνι με έντονη χαλαζόπτωση σημειώθηκε στη Λαμία, αλλά και στην Καβάλα, ενώ η καταιγίδα έπληξε και τη Λάρισα, με τα ακραία φαινόμενα να προκαλούν αρκετά προβλήματα στους δρόμους, πτώση δέντρων και υλικές φθορές, ζημιές στις καλλιέργειες, ενώ στην Καβάλα ένας άνθρωπος τραυματίστηκε από τη σφοδρή χαλαζόπτωση.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων που εκδηλώθηκαν τις βραδινές ώρες, το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος δέχτηκε 135 κλήσεις για κοπές δέντρων, αντλήσεις υδάτων και αφαιρέσεις αντικειμένων.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter