Κακοκαιρία: Ήχησε το 112 στην Κρήτη – Χείμαρροι οι δρόμοι, απεγκλωβισμοί οδηγών (Video)

Κακοκαιρία: Ήχησε το 112 στην Κρήτη – Χείμαρροι οι δρόμοι, απεγκλωβισμοί οδηγών (Video)

Πάνω από τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και την Κρήτη συνεχίζει σήμερα, Τρίτη, η κακοκαιρία με ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Λίγο μετά τις 9 το πρωί της Τρίτης, ήχησε το 112 στην Κρήτη προειδοποιώντας έντονα καιρικά φαινόμενα κατά τόπους και κατά διαστήματα ισχυρά.

Η επείγουσα ειδοποίηση αναφέρει χαρακτηριστικά: «Προειδοποιητικό μήνυμα για έντονα καιρικά φαινόμενα κατά τόπους και κατά διαστήματα ισχυρά στο νησί της Κρήτης, από τώρα έως τις πρωινές ώρες της 02-04-2025».

Μάλιστα σημειώνεται ότι απαιτείται προσοχή στις μετακινήσεις και να ακολουθούνται οι οδηγίες των αρχών.

Έκλεισαν οι ιρλανδικές διαβάσεις στη Μεσαρά

Σφοδρές καταιγίδες σημειώνονται και στον νομό Ηρακλείου. Όπως αναφέρει το e-mesara.gr, η Πολιτική Προστασία του Δήμου Φαιστού έθεσε εκτός λειτουργίας τις ιρλανδικές διαβάσεις από τις 7:30 το πρωί της Δευτέρας, εξαιτίας των αδιάκοπων βροχοπτώσεων. Οι διαβάσεις «Τριών Αστεριών», «Περίου» και «Αγίας Τριάδας» θα παραμείνουν κλειστές μέχρι νεότερης ενημέρωσης.

Προειδοποιητικές ανακοινώσεις με συστάσεις προς τους πολίτες εξέδωσαν Δήμοι της Κρήτης.

Προβλήματα και στα Χανιά

Μεγάλα προβλήματα έχουν δημιουργηθεί από την καταρρακτώδη βροχή που ξέσπασε το πρωί και στα Χανιά.

Οι δρόμοι έχουν γίνει ποτάμια, τα αυτοκίνητα κινούνται με δυσκολία, ενώ σε πολλές περιοχές, το ύψος του νερού είναι μεγάλο.

Στα Τσικαλαριά, το νερό έχει φτάσει σε αρκετά μεγάλο ύψος, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες του zarpanews.gr, ενώ τα οχήματα κινούνται με δυσκολία.

Γενικότερα προβλήματα υπάρχουν σε αρκετές περιοχές, όπως η Σούδα, το Βαμβακόπουλο, το κέντρο της πόλης, ενώ οι κλήσεις που γίνονται στην Πυροσβεστική είναι πολλές.

Η πυροσβεστική έχει κληθεί για απεγκλωβισμό ατόμων στην Ξυλοκαμάρα, που δεν μπορούσαν να βγουν από το όχημά τους καθώς γύρω από αυτό ήταν αρκετό το ύψος του νερού.

Στη Λεωφόρο Μουρνιών, χρειάστηκε ο απεγκλωβισμός ενός ατόμου, καθώς είχε ανοίξει ο αεροόσακος και είχε εγκλωβιστεί μέσα σε αυτό.

Διαβάστε επίσης

Χαλκίδα: Σοκάρει το βίντεο της δολοφονίας του 43χρονου ξυλουργού – Τον μαχαίρωσε στη μέση του δρόμου (Video)

Χίος: Θυελλώδεις άνεμοι παρέσυραν πλοίο στο λιμάνι – Έσπασαν οι κάβοι (Video)

Συνεχίζεται η επέλαση της κακοκαιρίας: Πού αναμένονται ισχυρές καταιγίδες – Μεγάλες ζημιές σε Πάρο και Μύκονο (LIVE)

Βράζει στο ζουμί της η Κεντροαριστερά: Επιταχυντές συγκρούσεων η πρόταση Φάμελλου και η άρνηση Ανδρουλάκη

Πάσχα 2025: Πότε κλείνουν τα σχολεία – Οι επόμενες αργίες

Πάσχα 2025: Αυτό είναι το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων

Ετικέτες

Documento Newsletter