Κακοκαιρία: Ισχυρές καταιγίδες, κεραυνοί και μπουρίνια – Πότε υποχωρούν τα φαινόμενα (LIVE)

Κακοκαιρία: Ισχυρές καταιγίδες, κεραυνοί και μπουρίνια – Πότε υποχωρούν τα φαινόμενα (LIVE)

Ξεκίνησε να δείχνει τα «δόντια του» ο καιρός, με μια ισχυρή καταιγίδα να «χτυπά» το μεσημέρι της Παρασκευής και την Αττική. Τα φαινόμενα άρχισαν να εκδηλώνονται στα βόρεια τμήματα του νομού Αττικής, τα οποία επεκτάθηκαν στα βόρεια προάστια, ενώ αναμένεται να κινηθούν και νοτιότερα.

Διαβάστε επίσης: Καταιγίδα στην Αττική: Αυτοκίνητο έπεσε μέσα σε τρύπα στον δρόμο – Τραυματίστηκε ελαφρά ο οδηγός (Video)

Η βροχή ξεκίνησε από την Πεντέλη και λίγο πριν από τις 2 έφτασε και στο Χαλάνδρι. Ο καιρός θα παραμείνει μέχρι αύριο άστατος στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Κύρια χαρακτηριστικά οι ισχυρές καταιγίδες, και τα τοπικά μπουρίνια.

Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 30-33 °C στα ηπειρωτικά και τους 29-32 °C στις νησιωτικές περιοχές ενώ οι άνεμοι στα πελάγη δεν θα ξεπερνούν τα 4-5 μποφόρ. Σημειώνεται εδώ ότι κατά τις ώρες εκδήλωσης καταιγίδων οι άνεμοι θα συνοδεύονται πιθανώς από ισχυρές ριπές.

Η ιστοσελίδα windy παρουσιάζει τις περιοχές όπου εξελίσσονται τα φαινόμενα τόσο στην Αττική, όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

LIVE ο καιρός

Έντονα ήταν χθες τα καιρικά φαινόμενα στη Βόρεια Ελλάδα, αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας, με εκατοντάδες κεραυνούς. Πυρκαγιά ξέσπασε μετά από κεραυνό στα Γεράνια Όρη στα Μέγαρα, ενώ στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, το μπουρίνι δημιούργησε προβλήματα στην πόλη, και η πυροσβεστική δέχθηκε αρκετές κλήσεις για κοπές δέντρων.

Νέος γύρος το Σάββατο

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιώργο Τσατραφύλλια, τα φαινόμενα στην Αττική αναμένεται να σταματήσουν μετά τις 18:00 το απόγευμα της Παρασκευής, ωστόσο προβλέπει νέο γύρο το μεσημέρι του Σαββάτου στις ίδιες περιοχές.

Πού προβλέπονται καταιγίδες σήμερα και το Σάββατο

Σύμφωνα με το επικαιροποιημένο Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού (ΕΔΕΚ) που εκδόθηκε σήμερα Παρασκευή 30 Αυγούστου 2024 από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), ψυχρές και ασταθείς αέριες μάζες στην ανώτερη ατμόσφαιρα θα παραμείνουν πάνω από τη χώρα μας μέχρι και το Σάββατο (31-08-24) επηρεάζοντας κατά τόπους το μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής χώρας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και τοπικές χαλαζοπτώσεις. Πρόσκαιρα τα φαινόμενα θα συνοδεύονται από πολύ ισχυρούς ανέμους (μπουρίνια).

Αναλυτικά:

Κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

Α. Σήμερα Παρασκευή (30-08-24)

Από τις μεσημβρινές και μέχρι τις βραδινές ώρες στην κεντρική Μακεδονία (κυρίως στη Χαλκιδική), την ανατολική Μακεδονία, την Πελοπόννησο, τη Στερεά Ελλάδα (κυρίως στα κεντρικά και ανατολικά τμήματα, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Ήπειρο, τη Θεσσαλία, την Εύβοια και πιθανώς τις Σποράδες.

Β. Αύριο Σάββατο (31-08-24)

Από τις πρωινές ώρες στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια.

Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην Πελοπόννησο, τη Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και πιθανώς κατά τόπους στην Ήπειρο και τη Μακεδονία.

Τα φαινόμενα αναμένεται να εξασθενίσουν από την Κυριακή.

Διαβάστε επίσης

Καιρός: Έρχονται μπουρίνια από το μεσημέρι – Τα δεδομένα για την Αττική – Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν (LIVE)

Βόλος: Νέες συγκλονιστικές εικόνες από τα νεκρά ψάρια – Πού πρέπει να αποφεύγεται η κολύμβηση (Photos – Video)

Χαλκιδική: «Κανείς δεν είχε δικαίωμα να πάρει το παιδί μου» – Στα δικαστήρια η οικογένεια του 19χρονου

Κατηγορείται για θάνατο παιδιού στον Αλμυρό, για τραυματισμό στη Χαλκίδα αλλά πήρε άδεια για λούνα παρκ στη Λάρισα (Video)

Έκθεση ανατρέπει τα δεδομένα: Προτείνουν στην ουδέτερη από το 1515 Ελβετία να κάνει αμυντικό deal με ΕΕ και ΝΑΤΟ

Αδελφός Κασσελάκη σε Φαραντούρη: «Να συμπορευτείς με τη βάση πριν πάτε όλοι στον πάτο – Τσίπρας και Γεροβασίλη υπονομεύουν τον Στέφανο»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter