Καιρός: Βροχές και καταιγίδες και σήμερα σε Αττική, Στερεά, Κρήτη – Μήνυμα 112 στην Πελοπόννησο (LIVE)

Μήνυμα 112 έστειλε η Πολιτική Γραμματεία στην Πελοπόννησο επισημαίνοντας ότι ο καιρός από τις μεσημβρινές ώρες μέχρι τις πρώτες βραδινές θα χαρακτηρίζεται από την εκδήλωση βροχών και καταιγίδων κατά τόπους ισχυρών.

«Να είστε προσεκτικοί στις μετακινήσεις σας κατά τη διάρκεια των φαινομένων. Ακολουθήστε τις οδηγίες των Αρχών», αναφέρει το μήνυμα 112.

Όπως επισημαίνει το meteo.gr/EAA, βροχές και καταιγίδες αναμένονται για σήμερα Σάββατο 31/08, τρίτη ημέρα της καιρικής αστάθειας που ενισχύεται από την παρουσία ψυχρής λίμνης, το κέντρο της οποίας εντοπίζεται πλέον στα βορειοανατολικά τμήματα της χώρας μας.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα, τα φαινόμενα θα επηρεάσουν τα ηπειρωτικά, το Ιόνιο, το Βόρειο Αιγαίο και την Κρήτη.

Στην Πελοπόννησο και στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και της Κρήτης τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά και υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα εκδήλωσης χαλαζοπτώσεων. Συνιστάται προσοχή σε ακτές και παραλίες λόγω της πιθανότητας εκδήλωσης «μπουρινιών» κυρίως στο Ιόνιο και στο Βόρειο Αιγαίο.

Βροχές και τοπικές καταιγίδες προβλέπονται και για τους νομούς Θεσσαλονίκης και Αττικής. Στους χάρτες που ακολουθούν παρουσιάζεται ο υετός που αναμένεται το μεσημέρι και το απόγευμα του Σαββάτου 31/08.

Χάρτης 1. Ο υετός που αναμένεται το μεσημέρι (12:00 – 15:00) του Σαββάτου 31/08
Χάρτης 2. Ο υετός που αναμένεται το απόγευμα (15:00 – 18:00) της Σαββάτου 31/08

Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 31-33 °C στα ηπειρωτικά και τους 29-32 °C στις νησιωτικές περιοχές ενώ οι άνεμοι στα πελάγη δεν θα ξεπερνούν τα 4-5 μποφόρ. Σημειώνεται όμως ότι κατά τις ώρες εκδηλώσεις καταιγίδων οι άνεμοι θα συνοδεύονται ενδεχομένως από ισχυρές ριπές.

Δείτε LIVE  την εξέλιξη της κακοκαιρίας

Διαβάστε επίσης

Κακοκαιρία: Ισχυρές καταιγίδες, κεραυνοί και μπουρίνια – Πότε υποχωρούν τα φαινόμενα (LIVE)

Εποχικοί πυροσβέστες στο documentonews.gr: Καταγγέλλουν σωρεία παραβάσεων στα ωράρια εργασίας – «Έχουμε ένα συνάδελφο νεκρό»

Παίρνουν φωτιά οι τιμές σε φρούτα και λαχανικά – Η καταστροφή καλλιεργειών από την πυρκαγιά φέρνει νέες αυξήσεις

Ο Χρήστος Σπίρτζης καλεί την Επιτροπή Δεοντολογίας να ελέγξει τον Κασσελάκη!

Εισήγηση βόμβα στην Επιτροπή Ανταγωνισμού για τη Novartis – Αθέμιτες πρακτικές για αποκλεισμό ανταγωνιστών

Ετικέτες