Καιρός: «Xειμερινή παρένθεση» Τετάρτη και Πέμπτη

Καιρός: «Xειμερινή παρένθεση» Τετάρτη και Πέμπτη
Πηγή: meteo.gr

Ένα βαρομετρικό χαμηλό στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο αναμένεται να επηρεάσει τον καιρό της χώρας το διήμερο της Τετάρτης 31/3 και Πέμπτης 1/4 με βροχές και καταιγίδες στα ανατολικά και στα νότια ηπειρωτικά, στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα, φαινόμενα που κατά τόπους θα είναι ισχυρά, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Λίγα χιόνια θα πέσουν την Τετάρτη στα ορεινά της Στερεάς, της Εύβοιας και της Βόρειας Πελοποννήσου. Από τις βραδινές ώρες της Τετάρτης τα έντονα φαινόμενα θα περιοριστούν στην Κρήτη, όπου θα συνεχιστούν με φθίνουσα ένταση κατά τη διάρκεια της Πέμπτης.

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΟΥ εξέδωσε η ΕΜΥ:

Πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού προβλέπεται την Τετάρτη (31-03-2021) στην ανατολική και νότια χώρα, με τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους.

Πιο αναλυτικά:

1. Στις Κυκλάδες ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν από τις πρωινές ώρες της Τετάρτης (31-03-2021) μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης (01-04-2021).

2. Στην Κρήτη ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν από το μεσημέρι της Τετάρτης (31-03-2021) μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης (01-04-2021) ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά.

3. Θα πνέουν θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι εντάσεως 7 με 8 και τοπικά στο Αιγαίο 9 μποφόρ. Από το πρωί της Πέμπτης (01-04-2021) οι άνεμοι σταδιακά θα εξασθενήσουν.

Οι αναλυτικοί χάρτες:

Στους προγνωστικούς χάρτες που ακολουθούν παρουσιάζεται η θέση του βαρομετρικού χαμηλού, οι άνεμοι που θα το συνοδεύουν και η γεωγραφική κατανομή των φαινομένων που αναμένεται να εκδηλωθούν στη χώρα κατά τα τρίωρα 09:00 – 12:00 και 18:00 – 21:00 της Τετάρτης 31/03.

Όσον αφορά στους ενισχυμένους ανέμους κατά τη διάρκεια της  Τετάρτης 31/03, στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί, παρουσιάζονται με βέλη οι επικρατούσες διευθύνσεις των ανέμων, ενώ οι κόκκινες αποχρώσεις και οι αναγραφόμενες τιμές αποτυπώνουν τις εκτιμώμενες μέγιστες εντάσεις τους.

ΠΕΜΠΤΗ 01-04-2021
Στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα κατά τόπους αυξημένες στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές ώρες οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Στο Αιγαίο προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στην Κρήτη όπου θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες και στα ορεινά της παροδικές χιονοπτώσεις. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα
εξασθενήσουν.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά 5 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 02-04-2021
Γενικά αίθριος καιρός, με λίγες τοπικές νεφώσεις κυρίως τις μεσημβρινές ώρες στα ηπειρωτικά.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ αλλά βαθμιαία στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή άνοδο.

ΣΑΒΒΑΤΟ 03-04-2021
Αρχικά γενικά αίθριος καιρός, με λίγες τοπικές νεφώσεις. Από το μεσημέρι στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και στα βόρεια θα εκδηλωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.
Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη στα δυτικά.
Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και κυρίως στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο.

ΚΥΡΙΑΚΗ 04-04-2021
Γενικά αίθριος καιρός, με τοπικές νεφώσεις στα βόρεια. Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Ευνοείται η μεταφορά Αφρικανικής σκόνης στα νότια.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Πηγή: meteo.gr, hnms.gr

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter