Καιρός: Βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις για τρίτη ημέρα – Πού θα εκδηλωθούν έντονα φαινόμενα

Καιρός: Βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις για τρίτη ημέρα – Πού θα εκδηλωθούν έντονα φαινόμενα

Συνεχίζεται η αστάθεια του καιρού για τρίτη συνεχόμενη ημέρα με τις καταιγίδες να επηρεάζουν το μεγαλύτερο μέρος της χώρας. 

Για σήμερα Τετάρτη, προβλέπονται βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες στο σύνολο της ηπειρωτικής χώρας, ακόμα και στα ορεινά της Κρήτης από το μεσημέρι και έπειτα.

Στην Αθήνα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με μπόρες κυρίως στα βόρεια. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 27 με 29 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο καιρού που βρίσκεται σε ισχύ σήμερα επηρεάζονται τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κατά τόπους στα ηπειρωτικά. Επισημαίνεται πως τα φαινόμενα θα είναι ιδιαίτερα έντονα στην Πελοπόννησο.

Στα νησιά του Ιονίου και τα ηπειρωτικά προβλέπονται βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες που κατά τόπους στα ηπειρωτικά και κυρίως στην Πελοπόννησο θα είναι ισχυρές και θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και από χαλαζοπτώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες παροδικές νεφώσεις με τοπικούς όμβρους κυρίως στα ορεινά της Κρήτης τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο ανατολικό Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα διαθέσιμα στοιχεία οι κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα συνεχιστούν κατά διαστήματα και τις υπόλοιπες ημέρες της εβδομάδας.

Ισχυρή βροχόπτωση στη Λαμία

Ισχυρή βροχόπτωση είχαμε χθες Τρίτη σε όλη τη Φθιώτιδα με κατά τόπους χαλαζοπτώσεις και έντονα καιρικά φαινόμενα. Βροντές, αστραπές, αλλά και κεραυνοί έπεσαν περιμετρικά της Λαμίας, ακόμη και μέσα στην πόλη σε περιοχή της Αμφιθέας.

Ποτάμια οι δρόμοι στη Θεσσαλονίκη

Έντονη ήταν η βροχόπτωση τις μεσημβρινές ώρες της Τρίτης και στη Θεσσαλονίκη ενώ σημειώθηκε και χαλαζόπτωση. Η καταρρακτώδης βροχή που ξέσπασε μετέτρεψε τους δρόμους σε ποτάμια ενώ έπεσε και χαλάζι.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter