Καιρός: Προ των πυλών νέο κύμα κακοκαιρίας – Προειδοποίηση για επικίνδυνα φαινόμενα (LIVE)

Καιρός: Προ των πυλών νέο κύμα κακοκαιρίας – Προειδοποίηση για επικίνδυνα φαινόμενα (LIVE)

Καλός καιρός θα επικρατήσει τις επόμενες ημέρες και τίποτα δεν θα θυμίζει τους θυελλώδεις ανέμους των προηγούμενων ημερών, ωστόσο ένα νέο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να πλήξει τη χώρα από την Παρασκευή που είναι πιθανό να συνοδευτεί από επικίνδυνα φαινόμενα σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Σήμερα στην Αττική θα έχουμε αίθριο καιρό. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα Δωδεκάνησα τοπικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια τους 22 με 24 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 25 με 27 βαθμούς Κελσίου.

Την Πέμπτη ένα κύμα κακοκαιρίας από την Ιταλία, που θα φέρει με μεγάλους όγκους νερού, θα επηρεάσει στη χώρα. Συμφωνά με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη θα πλήξει κυρίως τη Δυτική και βορειοδυτική Ελλάδα. Μάλιστα, όπως προειδοποίησε είναι πιθανό να «πέσουν μέχρι και 150 τόνοι νερού». Μέχρι και την Κυριακή συνίσταται ιδιαίτερη προσοχή, καθώς υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για πλημμυρικά φαινόμενα στα βορειοδυτικά, ενώ στα ανατολικά θα έχουμε υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς.

Αρνιακός: Επιστρέφουν βροχές και καταιγίδες

Από την πλευρά του ο Τάσος Αρνιακός σημειώνει ότι προς το τέλος της εβδομάδας θα επανέλθει η αστάθεια του καιρού.

«Καλοκαίριασε ολόκληρη η χώρα, δεν παρατηρείται ούτε ίχνος βροχής και σύννεφου», είπε χαρακτηριστικά. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια τους 22-24 βαθμούς Κελσίου, όμως στην κεντρική Ελλάδα θα είναι μονοψήφιος.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, από την Πέμπτη και την Παρασκευή θα έρθει σύστημα που θα δώσει βροχές και καταιγίδες στις δυτικές, κεντρικές και βόρειες περιοχές, ρίχνοντας και τον υδράργυρο. Μέχρι τότε, η θερμοκρασία θα φτάσει τους 28 και 29 βαθμούς Κελσίου.

«Θα έχουμε μια φθινοπωρινή είσοδο στα δυτικά χωρίς έντονα φαινόμενα», είπε κλείνοντας ο Τάσος Αρνιακός.

LIVE η εξέλιξη του καιρού

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 02-10-2024

Γενικά αίθριος καιρός. Βαθμιαία από το απόγευμα στο Ιόνιο θα αναπτυχθούν νεφώσεις, οι οποίες το βράδυ θα αυξηθούν. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα νοτιοανατολικά έως 5 μποφόρ. Από το μεσημέρι στα δυτικά θα στραφούν σε νότιους νοτιοδυτικούς 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 22 με 25 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 26 με 28 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα τους 24 με 27 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 03-10-2024

Στα δυτικά νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο σποραδικές καταιγίδες, με βελτίωση το βράδυ. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ και μόνο στα Δωδεκάνησα θα πνέουν βορειοδυτικοί 2 έως 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 04-10-2024

Αρχικά στα δυτικά και τα βόρεια και βαθμιαία στα κεντρικά προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα δυτικά από τις απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 05-10-2024

Στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα που στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια είναι πιθανόν να είναι πρόσκαιρα έντονα, το βράδυ θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα δυτικά και τα βόρεια. Στα νησιά του Αιγαίου αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Ιόνιο και το βόρειο Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια.

Διαβάστε επίσης

To εγκληματικό modus operandi στο αμαρτωλό ΑΤ

Μαίνεται για τρίτη ημέρα η φωτιά στο Ξυλόκαστρο: Εκκενώνονται τα Σοφιανά, άνοιξε η Αθηνών – Πατρών (Videos)

Φρίκη για το ελληνικό Αμπού Γκράιμπ – Αυτό είναι το «τυφλό» δωμάτιο του αμαρτωλού ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα

«Περιορισμένη» χερσαία εισβολή ανακοίνωσε το Ισραήλ – Eκρήξεις στη Βηρυτό, βομβάρδισαν καταυλισμούς προσφύγων στα σύνορα με τη Γάζα (Photos-Video)

Κυβερνητική «επίθεση αγάπης» στη «γαλάζια» ΚΟ – Υπουργικά «μασάζ» και τραπεζώματα για να εξευμενίσει τους «αντάρτες»

Μενδώνη, ελιά και Κώτσο βασιλιά

Στον αέρα η συναυλία για τα Τέμπη – Πλακιας: Τα ονόματα των δικών μου παιδιών δεν θα γίνουν εισιτήρια των 15 ευρώ

Σαλµάς έξω, Αυγενάκης µέσα;

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter