Καιρός: Προ των πυλών νέο κύμα κακοκαιρίας και κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας (Video)

Καιρός: Προ των πυλών νέο κύμα κακοκαιρίας και κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας (Video)

Άκρως φθινοπωρινό είναι το σκηνικό του καιρού για σήμερα Δευτέρα, καθώς επιμένουν οι θυελλώδεις άνεμοι αλλά και η κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας. Προς το απόγευμα θα αρχίσουν να υποχωρούν, ωστόσο το σκηνικό θα αγριέψει προς το τέλος της εβδομάδας.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, Τρίτη και Τετάρτη βελτιώνονται οι καιρικές συνθήκες με τους ανέμους σταδιακά να υποχωρούν, ωστόσο θα οδηγηθούμε σε ένα νέο κύμα κακοκαιρίας όπου την Πέμπτη θα αρχίσει να προσεγγίζει τη χώρα μας από την περιοχή της κεντρικής Μεσογείου για να δώσει επικίνδυνα και έντονα φαινόμενα στην δυτική βορειοδυτική Ελλάδα. Ίδιο αναμένεται να είναι και το σκηνικό την Παρασκευή όπου φαίνεται να επιμένει η κακοκαιρία, καθώς σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, το Βόρειο Ιόνιο, η Ήπειρος και η Δυτική Μακεδονία θα δεχτούν μεγάλο όγκο νερού για μεγάλο χρονικό διάστημα, σύμφωνα με τα έως τώρα προγνωστικά στοιχεία.

Μαρουσάκης: Νέο κύμα κακοκαιρίας προς το τέλος της εβδομάδας

«Δυστυχώς η νέα μας εβδομάδα ξεκινά με δυσάρεστα νέα μιας και οι επικίνδυνες καιρικές συνθήκες που ευνόησαν την ταχύτατη εξάπλωση της πυρκαγιάς στην Κορινθία και για τις οποίες προειδοποιούσαμε εδώ και αρκετές ημέρες, αφήνουν πίσω τους εκτός από τις καταστροφές και νεκρούς» αναφέρει σε ανάρτησή του ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά «Θα αρχίσουν σιγά σιγά και προς το απόγευμα να υποχωρούν αυτοί οι επικίνδυνοι άνεμοι για να οδηγηθούμε σταδιακά προς το τέλος της εβδομάδας σε ένα νέο κύμα κακοκαιρίας περισσότερα στοιχεία για το οποίο θα δώσουμε τις επόμενες ώρες – ημέρες».

Αρνιακός: «Από Παρασκευή νέα επιδείνωση»

Σύμφωνα με την πρόγνωση του Τάσου Αρνιακού, ισχυροί άνεμοι 6-7 μποφορ και τοπικά 8 μποφόρ θα σημειωθούν μέχρι το μεσημέρι, τοπικά θα αρχίσουν να εξασθενούν και θα πέσουν στα 5 μποφόρ.

Όπως είπε, αναμένεται σταδιακή εξασθένηση των ανέμων, ωστόσο θα συνεχιστούν οι βροχές και η υποχώρηση του υδραργύρου στα ορεινά ηπειρωτικά.

Το κύμα κακοκαιρίας θα υποχώρησει τις επόμενες ημέρες, με τον καιρό να βελτιώνεται την Τετάρτη και την Πέμπτη, ενώ από Παρασκευή αναμένεται νέα επιδείνωση από τα δυτικά.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter