Καιρός: «Ο υποτροπικός αεροχείμαρρος φέρνει αφρικανική ζέστη» – Ποιες είναι οι πιο θερμές ημέρες (LIVE)

Καιρός: «Ο υποτροπικός αεροχείμαρρος φέρνει αφρικανική ζέστη» – Ποιες είναι οι πιο θερμές ημέρες (LIVE)

Σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας προβλέπουν οι μετεωρολόγοι για τις επόμενες ημέρες. Σύμφωνα με την πρόγνωση του Γιώργου Τσατραφύλλια «υπεύθυνος» για την άνοδο του υδραργύρου είναι «ο υποτροπικός αεροχείμαρρος φέρνει αφρικανική ζέστη».

Όπως αναφέρει οι πιο θερμές ημέρες θα είναι η Παρασκευή και το Σάββατο όπου η θερμοκρασία αναμένεται να ξεπεράσει τους 32-33 βαθμούς Κελσίου.

Ο υδράργυρος θα πέσει από την Κυριακή.

Αναλυτικά η ανάρτησή του:

«”Ο υποτροπικός αεροχείμαρρος φέρνει αφρικανική ζέστη!”

Ανεβαίνει σταδιακά η θερμοκρασία αυτή την εβδομάδα στη χώρα μας αφού ευνοείται η μεταφορά θερμών αερίων μαζών από τις ακτές της Αφρικής εξαιτίας της θέσης του υποτροπικού αεροχειμάρρου ( ποτάμι αέρα στην τροπόπαυση ).

Οι πιο θερμές ημέρες φαίνονται να είναι η Παρασκευή και το Σάββατο 27-28/9 με τα θερμόμετρα να ξεπερνούν τους 32-33 βαθμούς σε περιοχές όπως η Θεσσαλία,η Φθιώτιδα, η Βοιωτία,τα Δωδεκάνησα και η κεντρική Μακεδονία.Επίσης τους 30-31 βαθμούς θα ξεπεράσει η Αττική, η Πελοπόννησος ,η Εύβοια,το ανατολικό Αιγαίο.

Να τονίσω ότι αυτές τις ημέρες η θερμοκρασιακή ανωμαλία θα φτάσει τους 7-8 βαθμούς!Από την Κυριακή ο υδράργυρος θα παρουσιάσει πτώση, ενώ αξιόλογες βροχές δεν φαίνονται μέχρι και την πρώτη εβδομάδα του Οκτώβρη!»

Δείτε LIVE την εξέλιξη του καιρού τις επόμενες ημέρες:

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter