Καιρός: Μετά τα «32άρια» ακολουθεί… βουτιά 6-7 βαθμών – Οι εκτιμήσεις για τις επόμενες ημέρες

Καιρός: Μετά τα «32άρια» ακολουθεί… βουτιά 6-7 βαθμών – Οι εκτιμήσεις για τις επόμενες ημέρες

Αίθριος θα είναι ο καιρός μέχρι το Σάββατο, με τη θερμοκρασία να κινείται σε υψηλά επίπεδα για την εποχή. Ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς, ανάλυσε σε νέα του ανάρτηση την προοπτική του καιρού μέχρι τις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Από σήμερα έως το Σάββατο η θερμοκρασία θα κινηθεί από 28-30 βαθμούς και κατά τόπους στα ανατολικά ηπειρωτικά θα φτάσει έως τους 32 βαθμούς.

Την Κυριακή θα διατηρηθεί το καλοκαιρινό σκηνικό μέχρι το μεσημέρι. Έπειτα, από τα βόρεια τμήματα αναμένεται μεταβολή του καιρού με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα εξαπλωθούν στα νότια και τα ανατολικά τη Δευτέρα.

«Υπάρχει πιθανότητα για έντονα φαινόμενα στη Θράκη, το Βορειοανατολικό Αιγαίο. Ενίσχυση βορειοδυτικών ανέμων στα 6 με 7 και πιθανόν 8 μποφόρ σε Ιόνιο και Αιγαίο με αισθητή πτώση θερμοκρασίας της τάξεως των 6 με 7 βαθμών», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Θοδωρής Κολυδάς.

Αναλυτικά η ανάρτηση Κολυδά

Από την Πέμπτη έως το Σάββατο θα διατηρηθεί ο γενικά αίθριος καιρός (με μικρή πιθανότητα όμβρων την Πέμπτη στα ορεινά). Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 2 με 4 και στα νότια βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 28 με 30 βαθμούς και κατά τόπους κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 31 με 32 βαθμούς Κελσίου.

  • Την Κυριακή θα έχουμε αρχικά σχεδόν αίθριο καιρό σε όλη τη χώρα όμως από τις μεσημβρινές ώρες στα βορειοδυτικά και βαθμιαία σε όλα τα βόρεια τμήματα της χώρας προβλέπεται μεταβολή του καιρού με σποραδικές βροχές και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 και σταδιακά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια.
  • Τη Δευτέρα βροχές και καταιγίδες σε Ανατολική Μακεδονία Θράκη, Βόρειο Αιγαίο και βαθμιαία σε Σποράδες και Ανατολικό Αιγαίο . Πιθανότητα για έντονα φαινόμενα σε Θράκη Βορειοανατολικό Αιγαίο Ενίσχυση Βορειοδυτικών ανέμων στα 6 με 7 και πιθανόν 8 μποφόρ σε Ιόνιο και Αιγαίο με αισθητή πτώση θερμοκρασίας της τάξεως των 6 με 7 βαθμών

Διαβάστε επίσης

Λίβανος: Κρίσιμες ώρες – «Το Ισραήλ προετοιμάζεται για χερσαία εισβολή», εκκλήσεις για κατάπαυση πυρός 21 ημερών

Μαρινέλλα: Στη ΜΕΘ μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο – Το ιατρικό ανακοινωθέν

ΣΥΡΙΖΑ: Συνεδριάζει η ΠΓ – Στο τραπέζι τα οργανωτικά, τα οικονομικά και η κόντρα Τζάκρη – Ραγκούση

Στα κάγκελα ο τουρισµός µε τον Μητσοτάκη

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter