Καιρός: Ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες την Παρασκευή – Πού αναμένονται ισχυρά φαινόμενα (LIVE)

Καιρός: Ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες την Παρασκευή – Πού αναμένονται ισχυρά φαινόμενα (LIVE)

Άστατος και την Παρασκευή ο καιρός, με το φαινόμενο της «Ψυχρής Λίμνης» να επηρεάζει για δεύτερη ημέρα τη χώρα. Σύμφωνα με το νέο επικαιροποιημένο δελτίο της ΕΜΥ, τα φαινόμενα θα επηρεάσουν το μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής χώρας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και τοπικές χαλαζοπτώσεις. Πρόσκαιρα τα φαινόμενα θα συνοδεύονται από πολύ ισχυρούς ανέμους (μπουρίνια).

Κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

Την Παρασκευή

  • Από τις μεσημβρινές και μέχρι τις βραδινές ώρες στην κεντρική Μακεδονία (κυρίως στη Χαλκιδική), την ανατολική Μακεδονία, την Πελοπόννησο, τη Στερεά Ελλάδα (κυρίως στα κεντρικά και ανατολικά τμήματα, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Ήπειρο, τη Θεσσαλία, την Εύβοια και πιθανώς τις Σποράδες.

Το Σάββατο

  • Από τις πρωινές ώρες στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια.
  • Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην Πελοπόννησο, τη Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και πιθανώς κατά τόπους στην Ήπειρο και τη Μακεδονία.

LIVE ο καιρός

Έντονη κεραυνική δραστηριότητα την Πέμπτη

Η έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα και τα ισχυρά κατά τόπους φαινόμενα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της πρώτης ημέρας αστάθειας στη χώρα.

Σύμφωνα με τις καταγραφές του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το μεγαλύτερο αθροιστικό ύψος βροχής έως τις 18:00 περίπου της Πέμπτης 29/08, καταγράφηκε στο Καλέντζι Αχαΐας και είναι ίσο με 56 χιλιοστά. Χαρακτηριστικό της ισχύος των φαινόμενων είναι ότι τα 38.4 χιλιοστά έπεσαν σε μόλις 30 λεπτά της ώρας. Στον Χάρτη 1 παρουσιάζεται η κατανομή της αθροιστικής βροχόπτωσης, σύμφωνα με τους σταθμούς του δικτύου και σημειώνονται τα 2 μεγαλύτερα ύψη βροχής.

Την ηλεκτρική δραστηριότητα στην ατμόσφαιρα κατέγραψε ο Lightning Imager του δορυφόρου MTG-I1*. Στον Χάρτη 2  σημειώνονται οι ηλεκτρικές εκκενώσεις που καταγράφηκαν από την αρχή του εικοσιτετράωρου έως τις 15:30 UTC (18:30 ώρα Ελλάδας). Όπως προκύπτει από αυτόν, καταγράφηκαν 19.580 εκκενώσεις18.587 εκ των οποίων πάνω από την ξηρά και 933 πάνω από τη θάλασσα.

Διαβάστε επίσης

Επί ξυρού ακμής η ενότητα στον ΣΥΡΙΖΑ: Σε διαρκή εγρήγορση οι «87» – Τι σκέφτονται Φάμελλος και Πολάκης

ΕΣΥ: Κίνητρα κατόπιν εορτής για νησιά και ακριτικές περιοχές

Προπαγάνδα και παραπληροφόρηση

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter