Καιρός: Ηλιοφάνεια την Παρασκευή – Πρόβλεψη έως την Τετάρτη

Την Παρασκευή αναμένεται ηλιοφάνεια στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα υπάρχουν κυρίως σε Ιόνιο, δυτικά ηπειρωτικά και ανατολικά τμήματα του Αιγαίου. Πιθανότητα πρόσκαιρων ασθενών βροχών υπάρχει για τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Η ορατότητα έως το πρωί αλλά και προς το τέλος του εικοσιτετραώρου θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι συγκεντρώσεις ατμοσφαιρικής σκόνης θα είναι σχετικά αυξημένες στο Αιγαίο.

Η θερμοκρασία σε ελαφρώς υψηλά για την εποχή επίπεδα, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -2 έως 12 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 2 έως 16, στη Θεσσαλία από 2 έως 17, στην Ήπειρο από 0 έως 16, στη Στερεά από 2 έως 16, στην Πελοπόννησο από 3 έως 17, στα νησιά του Ιονίου από 5 έως 16, στα νησιά του Αιγαίου από 8 έως 16 και στην Κρήτη από 5 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 Μποφόρ, όμως σταδιακά έως το απόγευμα θα στραφούν από Βορρά προς Νότο σε βορειοδυτικούς 4 έως 6 Μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 Μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νοτιοδυτικές διευθύνσεις έως 3 Μποφόρ, όμως από το πρωί θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 3 έως 5 Μποφόρ. Η ορατότητα έως τα πρωί θα είναι τοπικά περιορισμένη. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις έως 3 Μποφόρ και το μεσημέρι και απόγευμα 2 έως 4 Μποφόρ. Η ορατότητα έως το πρωί θα είναι τοπικά περιορισμένη. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 7 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

ΣΑΒΒΑΤΟ 19-02-2022

Γενικά αίθριος προβλέπεται ο καιρός σε όλη τη χώρα. Τις βραδινές ώρες θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις στα δυτικά και τα βόρεια.
Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη κυρίως στα δυτικά.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα νοτιοανατολικά βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά έως 7 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί 3 με 5 βαθμούς πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα φτάσει τους 16 με 18 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΡΙΑΚΗ 20-02-2022

Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές προβλέπονται αρχικά στα δυτικά και τα βόρεια και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές και είναι πιθανό στα δυτικά να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές.
Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΔΕΥΤΕΡΑ 21-02-2022

Αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές.
Το βράδυ στα δυτικά τα φαινόμενα θα ενταθούν. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις.
Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα δυτικά και νότια.
Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία έως 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

ΤΡΙΤΗ 22-02-2022

Στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα θαλάσσια – παραθαλάσσια τμήματα σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα επεκταθούν και στις υπόλοιπες περιοχές, ενώ στα δυτικά θα εξασθενήσουν.
Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά δυτικοί 4 με 6 και τοπικά στα πελάγη 7 μποφόρ, βαθμιαία από τα δυτικά θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 6 με 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

ΤΕΤΑΡΤΗ 23-02-2022

Στα δυτικά λίγες τοπικές νεφώσεις. Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα ανατολικά και νότια σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά και στα ορεινά της Κρήτης.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 και τοπικά στο Αιγαίο 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση.