Και τώρα τι κάνουμε χωρίς συμφωνία;

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είχε εναποθέσει όλες τις ελπίδες της για κάποια ψήγματα ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας τον επόμενο χρόνο στο περίφημο «Ταμείο Ανάπτυξης».

Και αυτό γιατί πριν έρθει ο κορονοϊός στην Ελλάδα η πολιτική του κυβερνώντος κόμματος είχε στείλει την οικονομία στην ύφεση. Μόνο που η ίδρυση του περιβόητου αυτού Ταμείου όσο πάει και απομακρύνεται περισσότερο.

Δεν είναι μόνο οι δηλώσεις Μέρκελ, ενώ η Γερμανία έχει της προεδρία της ΕΕ, που δεν εκφράζουν καμία αισιοδοξία, έρχονται και οι ηγέτες της Ολλανδίας, της Φιλανδίας και εσχάτως της Αυστρίας που βάζοντας ουσιαστικά βέτο απαιτούν οποιαδήποτε βοήθεια να δοθεί ως δάνειο και όχι ως επιχορήγηση με ταυτόχρονη εκπλήρωση μεταρρυθμίσεων που θα έχουν εγκριθεί από το Eurogroup, δηλαδή με Μνημόνιο.

Όλα αυτά όμως για να δρομολογηθούν, ακόμα και ένα νέο μνημόνιο για το οποίο καμία αντίρρηση δεν έχουν οι «άριστοι» της πλατείας Συντάγματος, χρειάζονται χρόνο, πολύ χρόνο.

Κάτι όμως που δεν διαθέτει η ελληνική οικονομία.

Οι συνθήκες καθημερινά δυσκολεύουν. Η οικονομία τρέχει με τα χίλια προς μια πρωτοφανή καταστροφή. Τα νοικοκυριά αρχίζουν πλέον να μετρούν ακόμη και τις μερίδες του καθημερινού φαγητού.

Δεν μιλάμε βέβαια για τα ξενοδοχεία, τα καταστήματα επισιτισμού και το λιανεμπόριο. Εκεί η καταστροφή πλησιάζει το απόλυτο. Οι πρώτες ημέρες των εκπτώσεων δεν προδιαθέτουν για κάποια αναθέρμανση της αγοράς.

Με 534 ευρώ τον μήνα, όσο και να θέλουν τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, δεν μπορεί να ζήσει μια οικογένεια και να βγει και στην αγορά να ψωνίσει.

Μετά το όργιο της κατασπατάλησης δημοσίου χρήματος για να ταϊστούν τα ΜΜΕ με σκοπό να ωραιοποιήσουν την οικονομική κατάσταση, τις αυξήσεις και τα μπόνους στα «δικά μας παιδιά» που συνεχώς διορίζουν ως μετακλητούς υπαλλήλους, τους μεγάλους περιπάτους του Κώστα Μπακογιάννη και την αφαίμαξη του κράτους για να στηριχτούν κάποιοι λίγοι, ελάχιστοι επιχειρηματίες είναι δεδομένο ότι δεν μένει τίποτα για εργαζόμενους, μικρομεσαίους και μικρούς επιχειρηματίες.

Τα κονδύλια από το «Ταμείο Ανάκαμψης» δεν θα έρθουν όσες «επιτροπές Πισσαρίδη» και αν δημιουργήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Οι χώρες του Βορρά της ΕΕ θέλουν ως υποτελείς τις χώρες του Νότου, για να περνούν τις διακοπές τους.

Μια νέα αποικιοκρατία μέσα στη γηραιά ήπειρο ανέδειξε η πανδημία του κορονοϊού, με την αφαίμαξη των πρώτων υλών και με την επιβολή του φόβου της καταστροφής να κρέμεται πάνω τους . Ο νόμος Χρυσοχοΐδη και η αντιμετώπιση της χώρας μας ως προς τη θέση της στη Μεσόγειο και τις σχέσεις της με την Τουρκία δείχνουν ακριβώς πως βλέπουν την αλληλεγγύη οι παντός είδους σύμμαχοί μας και οι εντός των τειχών συνεργάτες τους.

Όσο η Ελλάδα έχει κυβερνήσεις σαν αυτές του Κυριάκου Μητσοτάκη, τίποτα δεν πρόκειται να πάει προς το καλύτερο για την πλειοψηφία των πολιτών.

Αλλά αυτό είναι θέμα των ελλήνων ψηφοφόρων και μόνον…

documentonews.gr