Και το μυαλό μας είναι θολό, πωπωπωπω, πωπωπωπω

Και το μυαλό μας είναι θολό, πωπωπωπω, πωπωπωπω

Ζήτω η Δημοκρατία. Ζήτω
Ζήτω η ενότητα. Ζήτω.
Ζήτω η Αριστερά. Ζήτω.
Ζήτω η μεγάλη προσέλευση των ψηφοφόρων. Ζήτω.
Όλα αυτά πριν την ολοκλήρωση των εσωκομματικών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί μετά τα αποτελέσματα και την τεράστια, να μου επιτραπεί η έκφραση δεδομένων των συνθηκών, νίκη του Στέφανου Κασσελάκη, αυτοί που έλεγαν τα ζήτω υπέπεσαν σε ένα μεγάλο σφάλμα που θα τους ακολουθεί, δυστυχώς για τους ίδιους, σε όλο το υπόλοιπο της πολιτικής τους καριέρας.
Για την Έφη Αχτσιόγλου και Ευκλείδη Τσακαλώτο ο λόγος.

Το πρωί, όταν πήγε να ψηφίσει, η Έφη Αχτσιόγλου μίλησε, χαμογελαστή, για «μια μεγάλη μέρα, μια μέρα δημοκρατικής συμμετοχής, μια μέρα ενδυνάμωσης της προοδευτικής παράταξης, μια μέρα ανανέωσης της σύγχρονης Αριστεράς».
Μερικές ώρες αργότερα, με τελείως διαφορετικό ύφος και τόνο, η υποψήφια για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να πορεύεται στον θολά νερά των εύκολων λύσεων», βάζοντας φυσικά στο «στόχαστρό» της τον συνυποψήφιό της.
Εν ολίγοις, οι 66.156 ψηφοφόροι του Στέφανου Κασσελάκη είχαν θολούρα στο μυαλό και επέλεξαν την εύκολη λύση. Γιατί ο κ. Κασσελάκης είναι η εύκολη λύση και όχι η ίδια, ή κάποιος άλλος, δεν μας είπε.

Τα ίδια και ακόμη χειρότερα και σε ό,τι αφορά στον Ευκλείδη Τσακαλώτο. «Αξιόπιστα, ενωτικά, αριστερά», δήλωσε όταν πήγε να ψηφίσει, ενώ το βράδυ, αφού είχαν γίνει γνωστά τα επίσημα αποτελέσματα, είπε: «Η μεταπολιτική, η έμφαση στο πρόσωπο, η έμφαση στην εικόνα, έχουν διεισδύσει πολύ εκεί που δεν το περιμένει κανείς, ενάντια στην ουσία της πολιτικής». Τίποτα το αξιόπιστο, τίποτα το ενωτικό, τίποτα το αριστερό.


Τους τα έγραψαν, τα σκέφτηκαν οι ίδιοι, έπρεπε να τα πουν; Λίγη σημασία έχει και στο τέλος τέλος δεν ενδιαφέρει κανέναν. Η ιστορία έγραψε ότι τα παραπάνω λόγια βγήκαν από τα χείλη τους και για πολλούς ανθρώπους που οι ίδιοι θα αποκαλούσαν «συντρόφους», προκαλούν συναισθήματα όχι κολακευτικά για τα δύο στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Αντίθετα, ο Νίκος Παππάς και προς τιμή του, κράτησε το επίπεδο που έπρεπε τόσο για τη διαδικασία των εκλογών, όσο και για το αποτέλεσμα.

Καλώς; Κακώς; Η ιστορία θα δείξει – εφόσον βέβαια κερδίσει και στον δεύτερο γύρο – αν ο Στέφανος Κασσελάκης κάνει ή δεν κάνει για αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ. Διότι για την ώρα συγκρίνουμε τον πολιτικό λόγο του Κασσελάκη που ξέρουμε έναν μήνα (και έχει εμφανιστεί 4 φορές στην τηλεόραση) με τον αντίστοιχο των υπόλοιπων υποψηφίων που αν μη τι άλλο έχουν δοκιμαστεί και για αρκετό καιρό και σε πολλές διαφορετικές θέσεις και έχοντας από πάνω τους τον Αλέξη Τσίπρα.
Μάλλον η ζυγαριά δεν δουλεύει σωστά. Όχι;

Μέχρι τότε μπορούν αρκετοί στον ΣΥΡΙΖΑ να σκεφτούν τους λόγους για τους οποίους καταψήφισε η πλειοψηφία των ψηφοφόρων του κόμματος συγκεκριμένα πρόσωπα και συγκεκριμένες προτάσεις. Διότι για να κερδίσει ο Κασσελάκης, κάποιοι άλλοι έχασαν. Αντί, λοιπόν, να κυνηγούν φαντάσματα και ψηφοφόρους, ας σκεφτούν τι ζήτησε ο κόσμος με την ψήφο του. Τι έδειξαν οι 66.156 ψηφοφόροι του Κασσελάκη; Πώς φαντάζονται την επόμενη μέρα το κόμμα στο οποίο εναπόθεσαν τις ελπίδες τους τα τελευταία χρόνια. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ούτε ιδιοκτήτες, ούτε πορτιέρηδες κι αυτό το απέδειξε ο Αλέξης Τσίπρας με τη μελανότερη σελίδα της σύγχρονης ιστορίας του κόμματος. Την παραίτησή του.

Προφανώς και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα θυμίζει σε τίποτα τον ΣΥΡΙΖΑ που όλοι ξέραμε, υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα. Με τα καλά του και τα λάθη του. Αν κερδίσει ο Κασσελάκης και στον δεύτερο γύρο, νομίζω πως θα δούμε καταστάσεις που ούτε έχουμε φανταστεί. Τώρα αυτό είναι καλό; Είναι κακό; Είπαμε, ο χρόνος θα δείξει…

Θυμάστε τον Πέτσα που στις 31 Αυγούστου έλεγε ότι το Αστεροσκοπείο έχει πολιτικοποιηθεί και πως δεν του αρέσει καθόλου. Ε, ο Μητσοτάκης προανήγγειλε την υπαγωγή του στην Πολιτική Προστασία, έτσι ώστε να το επαναφέρει στον ίσιο δρόμο.
Ποτέ ξανά στο παρελθόν δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση δεν είχε επιχειρήσει να βάλει στο τσεπάκι της ερευνητικά κέντρα, μόνο και μόνο για να επικοινωνεί το αφήγημά της.

Η χώρα νομίζουν ότι τους ανήκει. Στην αρχή το ΓΕΕΘΑ είπε ότι δεν υπάρχουν Έλληνες νεκροί στη Λιβύη, ενώ όταν αποκαλύφθηκε ότι υπήρχαν, άρχισε να διαρρέει για αυτοκινητιστικό δυστύχημα, ενώ κάποιοι μιλούν για έκρηξη. Θα μάθουν, άραγε, οι οικογένειες των θυμάτων αν όντως έγινε έκρηξη; Τα ίδια ακριβώς έκαναν και με την πλημμύρα στο Στεφανοβικείο. Ψέμα στο ψέμα για να πείσουν τον κυρ Παντελή όταν δεν συνέβη τίποτα, ενώ κυκλοφορούσαν φωτογραφίες που τους διέψευδαν.


H NTAMA

Documento Newsletter