Και στη Συρία τραυματισμοί από τους βομβητές μελών της Χεζμπολάχ – Το Ισραήλ δείχνει η οργάνωση

Δεκατέσσερα μέλη της φιλοϊρανικής οργάνωσης Χεζμπολάχ στη Συρία τραυματίστηκαν σήμερα από την έκρηξη των βομβητών* τους, την ώρα που εκατοντάδες άλλες συσκευές τηλεειδοποίησης εκρήγνυνταν στον Λίβανο, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Διαβάστε επίσης: Λίβανος: Τουλάχιστον 8 νεκροί και 2.750 τραυματίες από τις εκρήξεις βομβητών μελών της Χεζμπολάχ

Πηγή προσκείμενη στη Χεζμπολάχ επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι μέλη του φιλοϊρανικού κινήματος, που έχει αναπτυχθεί στη Συρία προς υποστήριξη της κυβέρνησης του προέδρου Άσαντ, τραυματίστηκαν χωρίς να διευκρινίσει τον αριθμό.

Στον Λίβανο, εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν και σχεδόν 2.800 τραυματίστηκαν από τις εκρήξεις αυτές.

Σημειώνεται πως οι βομβητές ή τηλεειδοποιητής είναι ασύρματες συσκευές που λαμβάνουν και εμφανίζουν αλφαριθμητικά ή φωνητικά μηνύματα. Οι βομβητές μπορούν να λάβουν μηνύματα να αναγνωρίζουν, να απαντούν και να δημιουργούν μηνύματα χρησιμοποιώντας έναν εσωτερικό πομπό.

Η Χεζμπολάχ κατηγορεί το Ισραήλ ως «εξ ολοκλήρου υπεύθυνο»

Η Χεζμπολάχ κατηγόρησε το Ισραήλ ότι είναι «εξ ολοκλήρου υπεύθυνο» για την ταυτόχρονη έκρηξη βομβητών μελών της οργάνωσης στον Λίβανο, που προκάλεσε οχτώ νεκρούς και σχεδόν 2.750 τραυματίες.

 

Σε ανακοίνωσή του το λιβανέζικο κίνημα διαβεβαίωσε ότι το Ισραήλ «θα λάβει δίκαιη τιμωρία» μετά από «αυτή την εγκληματική επίθεση».

Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σήμερα από τις ταυτόχρονες εκρήξεις εκατοντάδων βομβητών που χρησιμοποιούσε η Χεζμπολάχ, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου. Μεταξύ των θυμάτων είναι δύο μαχητές του φιλοϊρανικού κινήματος και ένα κορίτσι 16 ετών. Δύο πηγές ασφαλείας ανέφεραν ότι ένας από τους νεκρούς μαχητές ήταν γιος βουλευτή της Χεζμπολάχ.

Μια ανώτερη πηγή της οργάνωσης είπε στο Reuters πως ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα δεν τραυματίστηκε από τις εκρήξεις.

*Οι βομβητές αναπτύχθηκαν τη δεκαετία του 1950 και 1960, αλλά διαδόθηκαν ευρέως τη δεκαετία του 1980. Τον 21ο αιώνα, η ευρεία διαθεσιμότητα κινητών τηλεφώνων και smartphones έχει μειώσει σημαντικά την προώθηση βομβητών. Χρησιμοποιούνται ωστόσο σήμερα κυρίως για να παρακάμψουν τα σήματα και την αναγνώριση των κινητών. 

Διαβάστε επίσης:

Τουρκία: Η 8χρονη Ναρίν στραγγαλίστηκε – Εντοπίστηκε υγρό από το στόμα της στο αυτοκίνητο του θείου της

Βρετανία: Ο όμιλος Guardian πουλάει τον Observer, την παλιότερη κυριακάτικη εφημερίδα του κόσμου

Ισραήλ: Αιτούντες άσυλο από την Αφρική στρατολογούνται για επιχειρήσεις στη Γάζα

Σοκ στον Λίβανο: Εξερράγησαν ταυτόχρονα εκατοντάδες βομβητές μελών της Χεζμπολάχ – Δεκάδες οι τραυματίες

Βρετανικά και αμερικανικά ΜΜΕ πλειοδοτούν για τις ρωσικές απώλειες στο μέτωπο της Ουκρανίας

Η Γεωργία εναρμονίζεται με την Μόσχα και ψηφίζει νόμους κατά της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας

Καταδίκη της Ισπανίας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για μετάγγιση αίματος σε Mάρτυρα του Ιεχωβά παρά τη θέλησή της

Ετικέτες