Και οι σχολάρχες κλέφτες να γίνουν;

Και οι σχολάρχες κλέφτες να γίνουν;

Η Κεραμέως μπήκε στο στόχαστρο μαθητών, γονιών, εκπαιδευτικών, καθηγητών, κομμάτων, βουλευτών, όλου του κόσμου για τη θέσπιση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής που αφήνει εκτός ΑΕΙ χιλιάδες παιδιά, αλλά αυτή εκεί, να το υπερασπίζεται μέχρι τέλους.

«Τα πανεπιστημιακά ιδρύματα επέλεξαν τον αριθμό εισακτέων και όχι το υπουργείο Παιδείας», είπε με ύφος «τι να κάνουμε βρε αδερφέ», και είναι 100% ψέμα. Από την πρώτη λέξη μέχρι την τελευταία. Τα πανεπιστήμια δίνουν έναν αριθμό εισακτέων που θεωρούν τα ίδια ότι μπορούν να εκπαιδεύσουν επαρκώς, αλλά το υπουργείο Παιδείας αποφασίζει για τους δικούς, ψηφοθηρικούς μάλλον, λόγους κι αυξάνει τον αριθμό ακόμα και κατά 50%.

*** «Λυπάμαι» είπε στον μαθητή που συγκέντρωσε 21.000 μόρια, αλλά μένει εκτός Αρχιτεκτονικής λόγω του σχεδίου. Το ίδιο ισχύει και για τα άλλα 20.000 παιδιά που μένουν εκτός. Θα μπορούν όμως να πάνε σε ιδιωτικά ΙΕΚ και σε κολλέγια. Ανάλογα με την τσέπη του μπαμπά τους. Θα πληρώσουν και θα πάρουν κι αυτά ένα πτυχίο. Όπως ο Μητσοτάκης και η ίδια.

*** Ε, δεν γίνεται να πάρουν και όλοι πτυχίο. Και οι σχολάρχες; Κλέφτες να γίνουν;

*** Έχουμε υπουργό Παιδείας αυτή που έμαθε ως τρίτη λέξη στο παιδί της, μετά το «μαμά» και «μπαμπά» το «Κυριάκος». Αυτό και τίποτα άλλο.

*** Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο γιος μεταναστών από τη Νιγηρία, έφτασε στην κορυφή του κόσμου, κατακτώντας τον τίτλο του ΝΒΑ. Και όχι απλά ως μέλος της ομάδας των Μπακς, αλλά ως η ίδια η ομάδα. Αυτός τους πήρε από το χέρι και τους χάρισε την κούπα του πρωταθλητή. Ο δικός μας Γιάννης από τα Σεπόλια είναι ο καλύτερος αθλητής μπάσκετ στον κόσμο και ένα από τα καλύτερα παιδιά στον χώρο του αθλητισμού. Ο χαρακτήρας, το ήθος, η αξιοπρέπεια, η ευγένεια και η καλοσύνη διακρίνεται σε κάθε του δήλωση, σε κάθε του βλέμμα στην κάμερα. Μαζί του αισθανόμαστε και εμείς περήφανοι.

*** «Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι αφροΈλληνας και ότι εκτός από Νιγηριανός αισθάνεται περισσότερο Έλληνας μας τιμά όλους και όλες», είπε η Νατάσσα Γιάμαλη. Μπράβο κοπελάρα μου. Αυτό ακριβώς.

 

*** Την επιτυχία του έτρεξαν να σφετεριστούν υπουργοί, βουλευτές της ΝΔ και φυσικά ο ίδιος ο Μητσοτάκης. Όχι, δεν αισθάνθηκαν καμία ντροπή να πανηγυρίσουν αυτοί που καταψήφισαν στις 9 Ιουλίου του 2015 το άρθρο που προέβλεπε την παροχή της ελληνικής ιθαγένειας σε παιδιά μεταναστών που γεννιούνται στην Ελλάδα και εγγράφονται στο δημοτικό σχολείο. Το έχουν ξανακάνει και θα το ξανακάνουν γιατί αυτοί είναι.

https://twitter.com/JeronymoBoss2/status/1417797115074449408?s=20

 

*** Πανηγύρισαν κι αυτοί που έλεγαν το όνομά τους επίτηδες λάθος και έλεγαν ότι είχε γεννηθεί στην Αφρική. Όχι δεν λέω για τον Μιχαλολιάκο. Αυτός είναι μέσα.
Πανηγύρισαν αυτοί που μιλάνε για λαθρομετανάστες.
Πανηγύρισαν αυτοί που έλεγαν ότι πρέπει να πεθάνουν πρόσφυγες και μετανάστες για να το μάθουν οι υπόλοιποι και να μην έρχονται στη χώρα μας.
Πανηγύρισαν αυτοί που πρότειναν ξερονήσια για τους μετανάστες και μας έλεγαν να μην έχουμε ταμπού.

*** Καμία ντροπή, κανένα ίχνος αξιοπρέπειας.

*** Να πούμε και για τον Σαμαρά, τον οποίο κάποιοι έφεραν ξανά στο προσκήνιο ακριβώς επειδή αυτός ήταν που χορήγησε στον Γιάννη Αντετοκούνμπο την ελληνική ιθαγένεια ή δεν κάνει; Τις απόψεις του πρώην πρωθυπουργού για τους παράτυπους μετανάστες τους γνωρίζουμε χρόνια τώρα. Αυτές είχε, αυτές έχει κι αυτές θα έχει. Και γιατί λοιπόν του έδωσε ελληνική ιθαγένεια; Διότι ο Γιάννης επρόκειτο να πάει στο ΝΒΑ και να φτάσει ψηλά. Ο Σαμαράς λοιπόν είπε «ναι» για τους ευνόητους λόγους, όχι επειδή το έλεγε η καρδούλα του.

*** Η Μαρέβα Γκραμπόφσκι έστειλε εξώδικο στο Documento επειδή αισθάνεται, λέει, συκοφαντημένη, αλλά επί της ουσίας δεν απάντησε στις καταγγελίες. Αν κάνει αγωγή δεν θα υποχρεωθεί ν’ απαντήσει κιόλας; Ή θα καταδικαστεί η εφημερίδα και ο Κώστας Βαξεβάνης ερήμην, ενώ θα είναι στο δικαστήριο; Εύλογες οι απορίες.

*** Εν τω μεταξύ στο εξώδικο αναφέρεται ως «σύζυγος Κυριάκου Μητσοτάκη», ενώ δεν υπάρχει νομική υποχρέωση για κάτι τέτοιο. Μάλλον θα είναι όπως το «κυρία καθηγητού» και «κυρία ενωμοτάρχη» που ακούμε στις παλιές ελληνικές ταινίες του ’60.

Η ΝΤΑΜΑ

Documento Newsletter