Και ο Γεραπετρίτης «στον κόσμο του» βλέπει την Τουρκία διπλωματικά απομονωμένη!

Αφού το χθεσινό άνευ ουσίας διάγγελμα του πρωθυπουργού έχει παίξει εκατοντάδες φορές στα φιλοκυβερνητικά κανάλια, την σκυτάλη πήρε τώρα ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης για να μας πείσει πόσο στριμωγμένη είναι… διπλωματικά η Τουρκία!

Χωρίς να απαντά βεβαίως σε όλο τον αντίλογο για τη Συμφωνία Ελλάδας-Αιγύπτου προχώρησε σε δηλώσεις στον Antenna όπου –όπως είπε- η αντίδραση της Τουρκίας ήταν «η καλύτερη απόδειξη της αναγκαιότητας και της σκοπιμότητας της συμφωνίας».

Βέβαια, αγνοεί το ότι η Τουρκία έχει πει πως με αυτή την συμφωνία (αλλά και με εκείνη της Ιταλίας) η Ελλάδα παραδέχεται τη μειωμένη επήρεια των νησιών στην υφαλοκρηπίδα.

Όσον αφορά το Oruc Reis επανέλαβε πως ο περίπλους του δεν έχει «ωφέλιμο ερευνητικό αποτέλεσμα» θέση που διαψεύδεται σήμερα και από την Καθημερινή.

Εκτίμησε πως η Τουρκία δεν έχει πρόθεση και διάθεση να δημιουργήσει πολεμικό επεισόδιο (εκτίμηση που μένει να αποδειχθεί) και συμπλήρωσε πως:

«Η Τουρκία βρίσκεται σήμερα σε μια σχετικώς αδύναμη διπλωματική θέση».

Προφανώς αγνοεί πως η Γερμανία στέλνει ακόμα και όπλα στην Τουρκία και πως πέρα από διάφορες μεγαλοστομίες κανείς Ευρωπαίος πλην της Γαλλίας και της Κύπρου (και ενδεχομένως ελαχίστων χωρών) δεν επιθυμεί να τα χαλάσει με την Άγκυρα.

Εξάλλου ούτε η Ρωσία έχει τέτοια διάθεση, ούτε οι Ηνωμένες Πολιτείες, ούτε η Κίνα…

Ο ίδιος εκτιμά πως η Τουρκία κάνει τις κινήσεις αυτές για να αποκτήσει «διπλωματικά ερείσματα» που έχει χάσει…

Κατά τα άλλα βρίσκει την απάντηση της ελληνικής Πολιτείας πολύ στιβαρή… και είναι έτοιμη επιχειρησιακά και πολιτικά…

Εννοείται πως ο υπουργός Επικρατείας δεν απαντά στις δηλώσεις από την Άγκυρα πως η Ελλάδα είχε αρχικά συμφωνήσει στον διάλογο με την Τουρκία στη μυστική συνάντηση του Βερολίνου…

Το μόνο σωστό που λέει είναι πως η Ελλάδα επιθυμεί να πάει σε διάλογο… λέγοντας «εμείς δεν φοβόμαστε τον διάλογο…» υπονοώντας ίσως πως τον φοβάται η Τουρκία…

Ξεχνά όμως, κάτι που δεν διαψεύδεται από τη Γερμανία πως Ελλάδα και Τουρκία είχαν συμφωνήσει σε διάλογο, ενδεχομένως μάλιστα και «εφ’ όλης της ύλης».

Αλλά και εκεί, μόλις σήμερα ο Ταγίπ Ερντογάν, αφού αμφισβήτησε τα ελληνικά δικαιώματα στην περιοχή, μίλησε για διάλογο.

Όπως και να έχει, ο κ. Γεραπετρίτης αν τα έγραφε αυτά σε διαγώνισμα του πρώτου έτους Πολιτικών Σπουδών το πιθανότερο ήταν να κοβόταν πανηγυρικά…