Καφρίλα άνευ διδασκάλου…

Θέλετε να μάθετε πώς δηλητηριάζεται εύκολα το κλίμα ενός ποδοσφαιρικού ντέρμπι στην Ελλάδα; Ιδού: Ανακοινώνονται οι διαιτητές. Διαιτητής για παράδειγμα στο πρώτο ντέρμπι της χρονιάς απόψε για την 4η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας στην Τούμπα ανάμεσα στον πρωταθλητή ΠΑΟΚ και τον κυπελλούχο Παναθηναϊκό είναι ο Σλοβένος Σλάβκο Βίντσιτς. Ο 45άχρονος ρέφερι δεν είναι ό,τι κι ό,τι από τον σωρό, αλλά από την ελίτ κατηγορία της UEFA και ρέφερι του τελευταίου τελικού του Champions League, Ρεάλ – Ντόρτμουντ.

Μεγαλεία για το ελληνικό ποδόσφαιρο, θα πείτε. Λάθος. Γιατί στον τοξικό ελληνικό μικρόκοσμο και ο Θεός ο ίδιος να σφυρίξει ματς, θα κρεμαστεί στα μανταλάκια! Μια περιήγηση την επομένη της ανακοίνωσης των διαιτητών της αγωνιστικής θα σας (μας) πείσει. Διάβασα σε γνωστό αθλητικό σάιτ ένα άρθρο με αφορμή το ντέρμπι της Τούμπας στο οποίο ο συντάκτης ζητάει από τη μια να πάψει αυτή η τοξικότητα στο ελληνικό ποδόσφαιρο και ταυτόχρονα αφήνει σαφείς αιχμές κατά του ρέφερι επειδή πριν από πολλά χρόνια είχε μπλεχτεί σε περιπέτειες, ενώ πάλι πριν από δυο τρία χρόνια είχε σφυρίξει ξανά στην Τούμπα σε ντέρμπι ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός και είχε αδικήσει –κατά τη γνώμη του– τους «πράσινους» σε ένα πέναλτι και στις λίγες καθυστερήσεις που υπέδειξε!

Φυσικά ο… ρεπόρτερ επανέλαβε ότι πρέπει να πάψουμε να δηλητηριάζουμε το πρωτάθλημα ενώ φυσικά πρώτος από όλους το φιτιλιάζει χωρίς λόγο. Είναι πάγια τακτική ορισμένων αυτό το… ρεπορτάζ, υποταγμένο 1.000% στις επιθυμίες της ΠΑΕ που ακολουθεί. Είτε από καφρίλα για την ομάδα του είτε γιατί αυτή η εντολή δόθηκε από την ΠΑΕ για τη δημιουργία άλλοθι κι εντυπώσεων σε περίπτωση ατυχούς αποτελέσματος. Εν ολίγοις, επειδή η ίδια η ΠΑΕ δεν θέλει να εκτεθεί (ανεξαρτήτως χρώματος), βρίσκει τον πρόθυμο «ρεπόρτερ» της, που δεν τον ενδιαφέρει να εκτεθεί ο ίδιος. Σιγά τώρα, ποιος θυμάται αύριο μεθαύριο τι ειπώθηκε ή γράφτηκε. Και γίνεται και αρεστός στους κάφρους. Είδατε πόσο απλό είναι;

Διαβάστε επίσης

Σμπαράλια το «δόγμα ασφάλειας» Μητσοτάκη: Διέρρηξαν και τρίτο υπουργείο

Ούτε λέξη από Φλωρίδη για το κύκλωμα με τα πλαστά ποινικά μητρώα… (Video)

Σοκαριστικό βίντεο: Ισραηλινοί πετούν νεκρούς Παλαιστίνιους από ταράτσα στη Δυτική Όχθη

Απάνω σε χαλιά, σε ακριβά χαλιά

Αυτά είναι τα χαλιά των 18.000 ευρώ που πήρε στο υπουργείο με απευθείας ανάθεση η Κεφαλογιάννη (Photos)