Σε ρόλο Λίνας Μενδώνη επιχειρεί να παρουσιαστεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης που ξαφνικά συνειδητοποίησε ότι ο Παναγιώτης Κοντολέων, πρώην διοικητής της ΕΥΠ που διορίστηκε από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, χρησιμοποίησε «λανθασμένες ενέργειες» για τις παράνομες παρακολουθήσεις πολιτικών προσώπων και πολιτών μέσω του κακόβουλου λογισμικού Predator.
Με το non paper που διέρρευσε το Μέγαρο Μαξίμου μέσα από το οποίο «νίπτει τας χείρας του» για τις «λανθασμένες ενέργειες» που καταγράφηκαν κατά τη διαδικασία των παράνομων παρακολουθήσεων, ο ίδιος ο Πρωθυπουργός δηλώνει κατ’ ουσίαν «βαθιά εξαπατημένος» από τον κ. Κοντολέων που διόρισε ο ίδιος το 2019.
Και ενώ το Μέγαρο Μαξίμου επιχειρεί με non paper να προστατεύσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη από το τεράστιο σκάνδαλο των παράνομων παρακολουθήσεων και να αδειάσει τον κ. Κοντολέων επιρρίπτοντάς του όλες τις ευθύνες για τις παράνομες παρακολουθήσεις, εμείς δεν μπορούμε παρά να αναρωτηθούμε αν ο κ. Κοντολέων διαθέτει την ίδια υποκριτική τέχνη με αυτή που διέθετε ο Λιγνάδης όταν εξαπατούσε την κ. Μενδώνη.
Γιατί σήμερα αυτός που παρουσιάζεται ως ο βασικός υπεύθυνος για τις πρακτικές των «λανθασμένων ενεργειών» που δεν ήταν σε γνώση του Κυριάκου Μητσοτάκη, πριν τρια χρόνια ήταν προσωπική επιλογή του ίδιου του Πρωθυπουργού, η οποία μάλιστα είχε βαρύνουσα πολιτική σημασία, καθότι ο κ. Κοντολέων ήταν πλήρως αναρμόδιος για τη θέση του διοικητή της ΕΥΠ.
Πριν τρία χρόνια, ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, που αισθάνεται πλέον βαθιά εξαπατημένος, επέλεξε ο ίδιος να αναλάβει όλες τις ευθύνες για τις μυστικές υπηρεσίες, ενώ στη συνέχεια διόρισε έναν δικό του άνθρωπο εμπιστοσύνης, τον κ. Παναγιώτη Κοντολέων. Γιατί αν ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ δεν ήταν απόλυτα ελεγχόμενος και άνθρωπος εμπιστοσύνης του Κυριάκου Μητσοτάκη, τότε, γιατί από πρόεδρος εταιρείας security και μουσικός, κατέληξε να αναλάβει να διοικεί την ΕΥΠ, η οποία, πλέον βρισκόταν υπό την ευθύνη του ίδιου του Πρωθυπουργού;
Αλλά σύμφωνα με το non paper του Μεγάρου Μαξίμου, ο αναρμόδιος για τη θέση του Διοικητή της ΕΥΠ, Παναγιώτης Κοντολέων, που ήταν προσωπική επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη, δρούσε και παρακολουθούσε με «λανθασμένες ενέργειες» πολιτικά πρόσωπα και πολίτες δίχως να το γνωρίζει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός.
Εδώ όμως προκύπτουν εξαιρετικά σοβαρά ερωτήματα που ακουμπούν την «καρδιά» της λειτουργίας ενός -έστω και κατ’ επίφαση»- δημοκρατικού πολιτεύματος.
Ποια είναι τα πρόσωπα για τα οποία χρησιμοποίησε τις «λανθασμένες ενέργειες» παρακολούθησης ο κ. Κοντολέων; Γιατί δεν αρκεί να παρουσιάζεται ως «Ιφιγένεια» για το σκάνδαλο Predator. Και επίσης, ποιες ήταν αυτές οι «λανθασμένες ενέργειες» που υιοθέτησε ΕΥΠ για τις παρακολουθήσεις; Η «θέση 108» δεν αρκεί για να μην απαντηθούν τα παραπάνω ερωτήματα.
Επιπλέον, στο βαθμό που ο κ. Κοντολέων ήταν προσωπική επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη και δεδομένου ότι οι ευθύνες της ΕΥΠ είχαν περάσει στα χέρια του ίδιου του Πρωθυπουργού, πως γίνεται να μην γνώριζε ο κ. Μητσοτάκης; Αν γνώριζε είναι συνυπεύθυνος για τις «λανθασμένες ενέργειες» οι οποίες οδήγησαν στην παραίτηση τον κ. Κοντολέων, και ως εκ τούτου, οφείλουν να οδηγήσουν στην παραίτηση και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό.
Αν όμως δεν γνώριζε, τότε απέτυχε ως υπεύθυνος για την ΕΥΠ, και απέτυχε για ακόμα μια φορά στην επιλογή προσώπων που διόρισε σε εξαιρετικά κρίσιμες θέσεις για την ομαλή λειτουργία του πολιτεύματος. Φέρει δηλαδή, ακέραια την πολιτική ευθύνη για ένα μείζον ζήτημα δημοκρατίας που ανέκυψε στη χώρα εξαιτίας του σκανδάλου των παράνομων παρακολουθήσεων της ΕΥΠ.
πηγή: koutipandoras.gr