Κ. Μάλαμα : Η παράταση της εκκαθάρισης του Ταμείου Αλληλοβοήθειας του ΥΠ.ΠΟ. αποτελεί σκάνδαλο μέσα στο σκάνδαλο

Κ. Μάλαμα : Η παράταση της εκκαθάρισης του Ταμείου Αλληλοβοήθειας του ΥΠ.ΠΟ. αποτελεί σκάνδαλο μέσα στο σκάνδαλο

Με την παράγραφο 2 του άρθρου 3 της υπουργικής τροπολογίας 216/16-26.7.2024, η οποία κατατέθηκε στο σχέδιο νόμου αρμοδιότητας Υπουργείου Υγείας με τίτλο «Ολοκλήρωση της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης», παρατείνεται εκ νέου το καθεστώς εκκαθάρισης του αμαρτωλού Ταμείου Αλληλοβοήθειας του Υπουργείου Πολιτισμού, το οποίο βαρύνεται με τεράστια σκάνδαλα.

Για τα σκάνδαλα του Ταμείου Αλληλοβοήθειας, με τα χρήματα που υπεξαιρέθηκαν μέσα από εικονικά δάνεια υπάρχει υπόθεση σε βαθμό κακουργήματος με 17 κατηγορούμενους, υψηλότατα στελέχη του Υπουργείου Πολιτισμού, η οποία αναμένεται να εκδικαστεί τον Σεπτέμβριο του 2024. Επίσης, υπάρχει κι αναμένει το δρόμο του για την δικαιοσύνη το πόρισμα του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους για κατασπατάληση δημοσίου χρήματος, μέσα από πάσης φύσεως δαπάνες. Η απόφαση για μία ακόμα αναβολή στην ολοκλήρωση της εκκαθάρισης του αμαρτωλού Ταμείου Αλληλοβοήθειας του ΥΠΠΟ αποτελεί ένα ακόμα σκάνδαλο μέσα στο σκάνδαλο.

Οι δικαιολογίες περί καθυστερήσεων λόγω της πανδημίας κι η ανάγκη να συνεχίσει να λειτουργεί το Ταμείο Αλληλοβοήθειας για να μην κλείσει ο παιδικός σταθμός είναι εξαιρετικά αδύναμες και προσχηματικές. Ήδη από το 2019 έχουν παρέλθει 5 χρόνια χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η εκκαθάριση, ενώ για το θέμα του παιδικού σταθμού έχουν προταθεί πάρα πολλές λύσεις για να λειτουργήσει ανεξάρτητα από το αμαρτωλό ταμείο, χωρίς ωστόσο να έχουν εισακουστεί.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter