Κ. Μάλαμα: Έγινε σε βάθος διερεύνηση της καταγγελίας για βίαιη επίθεση εναντίον αρχαιολόγου στην Κω;

Κ. Μάλαμα: Έγινε σε βάθος διερεύνηση της καταγγελίας για βίαιη επίθεση εναντίον αρχαιολόγου στην Κω;

Κοινοβουλευτική ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού κατέθεσε η Τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Κυριακή Μάλαμα σε σχέση με την πολύ σοβαρή καταγγελία που είδε το φως της δημοσιότητας σε σχέση με την επίθεση που δέχτηκε αρχαιολόγος κατά την άσκηση του έργου του (Αποκλειστικό: Συνέντευξη με τον αρχαιολόγο που δέχτηκε επίθεση στην Κω-«Εφορεία Δωδεκανήσου και ΥΠΠΟ δεν επικοινώνησαν μαζί μου»).

Την ερώτηση συνυπογράφουν 15 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία. Όπως επισημαίνεται στην ερώτηση, σε κοινή τους ανακοίνωση ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων και το Πανελλήνιο Σωματείο Εκτάκτου Προσωπικού του Υπουργείου Πολιτισμού καταγγέλουν λεκτική και σωματική επίθεση εναντίον αρχαιολόγου, ο οποίος επόπτευε έργο ιδιώτη, στην περιοχή ευθύνης της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου στην Κω. Όπως καταγγέλεται στην κοινή επιστολή των Συλλόγων, ο συγκεκριμένος αρχαιολόγος δέχτηκε απρόκλητη επίθεση, με λεκτική και σωματική βία, από υπεργολάβο ιδιωτικού έργου, ο οποίος τον εξύβρισε και τον γρονθοκόπησε, εμποδίζοντας τον να ασκήσει το έργο του.

Στο πλαίσιο των παραπάνω οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία ερωτούν την Υπουργό Πολιτισμού :

Πρώτον : Τι ακριβώς συνέβη στις 30 Ιουλίου στην Κω και ποιοι ήταν αυτοί που επιτέθηκαν στον εργαζόμενο αρχαιολόγο;

Δεύτερον : Τι μέτρα θα λάβει το Υπουργείο Πολιτισμού για την αποτροπή αντίστοιχων περιστατικών και για την προστασία του έργου της αρχαιολογικής υπηρεσίας;

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης :

Αθήνα, 28 Αυγούστου 2024 

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς την κυρία Υπουργό Πολιτισμού 

Θέμα : Διερεύνησε σε βάθος το Υπουργείο Πολιτισμού την καταγγελία για βίαιη επίθεση εναντίον αρχαιολόγου στην Κω; 

Σε κοινή τους ανακοίνωση ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων και το Πανελλήνιο Σωματείο Εκτάκτου Προσωπικού του Υπουργείου Πολιτισμού καταγγέλουν λεκτική και σωματική επίθεση εναντίον αρχαιολόγου, ο οποίος επόπτευε έργο ιδιώτη, στην περιοχή ευθύνης της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου στην Κω. Όπως καταγγέλεται στην κοινή επιστολή των Συλλόγων, ο συγκεκριμένος αρχαιολόγος δέχτηκε απρόκλητη επίθεση, με λεκτική και σωματική βία, από υπεργολάβο ιδιωτικού έργου, ο οποίος τον εξύβρισε και τον γρονθοκόπησε, εμποδίζοντας τον να ασκήσει το έργο του.

Επειδή είναι απαράδεκτο να αφήνονται απροστάτευτοι οι αρχαιολόγοι, χωρίς την στοιχειώδη προστασία κατά την άσκηση του έργου τους.

Επειδή οι καταγγελίες για τον ξυλοδαρμό του αρχαιολόγου στην Κω είναι πάρα πολύ σοβαρές

Ερωτάται η κυρία Υπουργός : 

Τι ακριβώς συνέβη στις 30 Ιουλίου στην Κω και ποιοι ήταν αυτοί που επιτέθηκαν στον εργαζόμενο αρχαιολόγο;

Τι μέτρα θα λάβει το Υπουργείο Πολιτισμού για την αποτροπή αντίστοιχων περιστατικών και για την προστασία του έργου της αρχαιολογικής υπηρεσίας;

Οι ερωτώντες βουλευτές 

Μάλαμα Κυριακή

Ακρίτα Έλενα

Αποστολάκης Ευάγγελος

Αυλωνίτης Αλέξανδρος

Βέττα Καλλιόπη

Γαβρήλος Γεώργιος

Γιαννούλης Χρήστος

Δούρου Ρένα

Μεϊκόπουλος Αλέξανδρος

Μπάρκας Κωνσταντίνος

Παπαηλιού Γεώργιος

Παππάς Πέτρος

Πούλου Παναγιώτα

Σαρακιώτης Ιωάννης

Χρηστίδου Ραλλία

Ψυχογιός Γεώργιος

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter