Judas Priest, Bruce Dickinson, Accept: Τρεις θρύλοι στην ίδια σκηνή

Judas Priest, Bruce Dickinson, Accept: Τρεις θρύλοι στην ίδια σκηνή

Οι ώρες εμφάνισης των συγκροτημάτων για την ένατη μέρα του Release Athens σε μια συνύπαρξη που ανεβάζει το θερμόμετρο στην Πλατεία Νερού.

Δύο χρόνια μετά τη μεγαλειώδη εμφάνισή τους στο Release Athens 2022 οι Judas Priest επιστρέφουν στην Πλατεία Νερού με νέο άλμπουμ στις αποσκευές τους, το «Invincible Shied» που θα κυκλοφόρησε στις 8 Μαρτίου. Μαζί τους θα εμφανιστεί ο Bruce Dickinson, ο οποίος περιοδεύει ήδη στο πλαίσιο της προώθησης του έβδομου προσωπικού άλμπουμ του με τίτλο «The Mandrake Project» που κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο. Την all time classic τριάδα συμπληρώνουν οι Accept, το 17ο άλμπουμ των οποίων βρίσκεται στις προθήκες των δισκοπωλείων από τον περασμένο Απρίλιο. To lineup της έβδομης μέρας του φεστιβάλ συμπληρώνουν οι νεοσύστατοι Αθηναίοι Saturday Night Satan.

Οι πόρτες ανοίγουν στις 17:30 και οι ώρες εμφάνισης των συγκροτημάτων είναι οι εξής:

17:45 / Saturday Night Satan

18:45 / Accept

20:30 / Bruce Dickinson

22:30 / Judas Priest

Μια ιστορική βραδιά με πρωταγωνιστές τρία -τουλάχιστον- καθοριστικά συγκροτήματα για την εξέλιξη του heavy metal αλλά και ένα ραγδαία ανερχόμενο γκρουπ της αθηναϊκής σκηνής, την οποία έχουμε πολλούς λόγους να απολαύσουμε.

O πρώτος είναι ο ίδιος ακριβώς που θα ήταν αν αυτό το κείμενο είχε γραφτεί πριν από την τελευταία συναυλία των Judas Priest στην Ελλάδα το 2022, όταν ο Rob Halford βάδιζε στα 71 του χρόνια: Θα τον/τους ξαναδούμε άραγε; Πλέον με τον Metal God να ετοιμάζεται να σβήσει 73 κεράκια στα τέλη Αυγούστου, έχουμε… δύο ακόμα λόγους για να περπατήσουμε στις πυρωμένες πλάκες της πλατείας Νερού.

Όπως και το 2022, έτσι και φέτος οι Judas Priest μας επισκέπτονται στο πλαίσιο της προώθησης ενός άλμπουμ που έχει αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές. Το «Invincible Shield» περιέχει τραγούδια που έχουν αφήσει εκτός setlist χιλιοπαιγµένους ύµνους του µακρινού παρελθόντος, κυρίως όμως τραγούδια που µπορούν να ανεβάσουν νέα παιδιά στο άρµα για να γνωρίσουν ένα θρυλικό συγκρότηµα µέσα από το σηµερινό υλικό του.

Την ίδια ώρα παρουσία του Bruce Dickinson ως co-headliner και των Accept καθιστά αυτομάτως την Κυριακή 21 Ιουλίου ημέρα συνάντησης θρύλων. Και μπορεί τα «The Mandrake Project» και «Humanoid» να μην έγιναν δεκτά με τον ίδιο ενθουσιασμό που υποδέχτηκε ο κόσμος το «Invincible Shield», ωστόσο τόσο η πρώτη σόλο περιοδεία του τραγουδιστή των Iron Maiden μετά από 12 χρόνια όσο και η φεστιβαλική επιστροφή των Γερμανών στη χώρα μας δημιούργησαν από την πρώτη στιγμή συνθήκες έντονης προσμονής για όσα πρόκειται να δούμε και να ακούσουμε.

Διαβάστε ακόμα: Ο Wolf Hoffmann των Accept στο Documento

Βλέποντας ζωντανά τον Bruce Dickinson την 1η Ιουνίου στη Βουδαπέστη γίναμε μάρτυρες της φόρμας στην οποία βρίσκεται ο θρυλικός τραγουδιστής. Αν μάλιστα λάβουμε υπόψη μας ότι απέδωσε έτσι στα 65 του ενώ ταλαιπωρούνταν από λαρυγγίτιδα (εξαιτίας της οποίας ακύρωσε τις επόμενες συναυλίες του) τότε δεν ξέρουμε τι μπορούμε να περιμένουμε όταν ανέβει ξεκούραστος και υγιής αύριο στη σκηνή του Release Athens Αθήνα… Δεν είναι λίγοι μάλιστα εκείνοι που έχουν προεξοφλήσει ότι θα είναι ο άτυπος νικητής της βραδιάς.

Η διάθεση των εισιτηρίων συνεχίζεται προς 65 ευρώ με το 85% εξ αυτών να έχει ήδη προπωληθεί.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter