Jerusalem Post: Οι ισραηλινές δυνάμεις επιχειρούν εντός του Λιβάνου χωρίς να υπάρχει αντίσταση

Jerusalem Post: Οι ισραηλινές δυνάμεις επιχειρούν εντός του Λιβάνου χωρίς να υπάρχει αντίσταση
AP Photo/Hassan Ammar

Χωρίς αντίσταση προχωρούν τα ισραηλινά στρατεύματα εντός του λιβανέζικου εδάφους, αναφέρει δημοσίευμα της Jerusalem Post, το οποίο υποστηρίζει επικαλούμενο πηγές από τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις πως μέχρι αυτή την ώρα δεν έχει υπάρξει ούτε μια κανονική μάχη.

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα ο λόγος για αυτό είναι ότι οι σφοδροί βομβαρδισμοί των τελευταίων δύο εβδομάδων, τα μαζικά πυρά αρμάτων και πυροβολικού λίγο πριν από την εισβολή και η επί μήνες φθορά των δυνάμεων της Χεζμπολάχ φαίνεται να τις έχουν απομακρύνει από την περιοχή ή να τις έχουν αναγκάσει να κρυφτούν. Όπως σημειώνει το δημοσίευμα σε αντίθεση με τον Δεύτερο Πόλεμο του Λιβάνου το 2006, οι IDF δήλωσαν ότι τα ανώτερα και μεσαία επίπεδα διοίκησης της Χεζμπολάχ έχουν εξαλειφθεί σε σημαντικό αριθμό, αφήνοντας ένα τεράστιο στρατηγικό κενό.

Όπως τονίζει το δημοσίευμα επικαλούμενο πάντα ανώνυμες πηγές, η εισβολή που κατά κάποιο τρόπο θα πρέπει να θεωρηθεί ως μια απλή διεύρυνση ως προς τον αριθμό σύντομων νυχτερινών αποστολών των ειδικών δυνάμεων του στρατού στον νότιο Λίβανο (οι οποίες πραγματοποιούνται καιρό τώρα), αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός μερικών εβδομάδων.

Σύμφωνα με στοιχεία της JP, πριν από την εισβολή, οι IDF είχαν ήδη πραγματοποιήσει περίπου 70 μικρές επιχειρήσεις εισβολής τις τελευταίες 200 νύχτες. Ορισμένες επιχειρήσεις διήρκεσαν έως και τρεις ημέρες. Συνολικά, οι IDF υποστηρίζουν ότι κατέστρεψαν 700 τρομοκρατικούς στόχους.

Κατά τη διάρκεια των πρόσφατων εισβολών στο Λίβανο και της τρέχουσας εισβολής, οι IDF έχουν ήδη καταστρέψει 450 αντιαρματικούς πυραύλους, 150 νάρκες, 50 ειδικά αυτοσχέδια εκρηκτικά, 22 αντιαρματικούς πυραύλους Kornet, τουλάχιστον δύο ειδικούς αντιαρματικούς πυραύλους από το Ιράν και πολλά άλλα όπλα.

Στην Αϊτα αλ Σάαμπ, οι IDF έχουν καταστρέψει 103 τρομοκρατικούς στόχους, μεταξύ των οποίων η εύρεση 51 φρεατίων σήραγγας και εννέα εκτοξευτών πυραύλων. Οι σήραγγες εκεί είχαν βάθος περίπου 25 μέτρα.

Στην Μέις ελ Τζαμπάλ, οι IDF κατέστρεψαν 91 στόχους, καταστρέφοντας 13 παρατηρητήρια και πολλά άλλα όπλα. Οι σήραγγες εκεί είχαν βάθος σχεδόν 12 μέτρα και απείχαν μόλις 30 μέτρα από τη Γαλάζια Γραμμή.

Στην Κφαρ Κίλα, καταστράφηκαν 158 στόχοι, 28 παρατηρητήρια και οπλισμός.

Διαβάστε επίσης:

Λίβανος: Το Ισραήλ εξέδωσε διαταγή για εκκένωση 30 οικισμών στα νότια – Αίτημα της Βηρυτού στον ΟΗΕ για ανθρωπιστική βοήθεια

ΗΠΑ: Μεγάλη απεργία των λιμενεργατών – Έκκληση Μπάιντεν για «ταχείες και δίκαιες» διαπραγματεύσεις

Ρούτε: «Ο Πούτιν πρέπει να αντιληφθεί ότι το ΝΑΤΟ δεν θα υποχωρήσει στην Ουκρανία»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter