Ιταλία: Θρίλερ με τον αγνοούμενο μεγιστάνα Μάικ Λιντς ανοιχτά της Σικελίας – Βυθίστηκε super yacht με 22 επιβαίνοντες (Video)

Ιταλία: Θρίλερ με τον αγνοούμενο μεγιστάνα Μάικ Λιντς ανοιχτά της Σικελίας – Βυθίστηκε super yacht με 22 επιβαίνοντες (Video)

Θρίλερ δίχως τέλος στη Σικελία καθώς σύμφωνα με ρεπορτάζ διεθνών μέσων ενημέρωσης, από τη βύθιση του σούπερ γιοτ εξαιτίας σφοδρής κακοκαιρίας που έπληττε την περιοχή, αγνοείται ο γνωστός βρετανός επιχειρηματίας Μάικ Λιντς.

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, στο σούπερ γιοτ την ώρα του ατυχήματος επέβαιναν 22 συνολικά άτομα, μεταξύ των οποίων ο 59χρονος ιδρυτής της Autonomy Corporation, Μάικ Λιντς και η σύζυγός του Άντζελα Μπάκαρες η οποία όμως διεσώθη. Πέραν του Λιντς αγνοούνται συνολικά πέντε άτομα, μεταξύ των οποίων είναι δύο πολίτες ΗΠΑ και ένας πολίτης Καναδά, έχει ανασυρθεί ένας νεκρός και οι διασωθέντες ανέρχονται σε 15 άτομα.

Ο επιχειρηματίας που αγνοείται ήταν συνιδρυτής την Autonomy, της εταιρείας λογισμικού που θεωρείται ως ένα από τα «αστέρια» της βρετανικής τεχνολογικής σκηνής, στα μέσα της δεκαετίας του ’90.

Έχει τιμηθεί με το παράσημο του Τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας (OBE) για τις υπηρεσίες του στην επιχειρηματικότητα το 2006, ενώ το 2011 είχε λάβει θέση στο επιστημονικό και τεχνολογικό συμβούλιο του τότε πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον. Εξελέγη μέλος της Βασιλικής Ακαδημίας Μηχανικής το 2008 και της Βασιλικής Εταιρείας το 2014.

Τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους, απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες που τον βάραιναν σε δίκη στις ΗΠΑ για 15 κατηγορίες απάτης σχετικά με την εξαγορά της Autonomy από την Hewlett-Packard ύψους 11,1 δισ. δολαρίων το 2011.

Η δίκη ξεκίνησε τον Μάρτιο στο Σαν Φρανσίσκο μετά από μακρά μάχη για την έκδοσή του από την Αγγλία στις ΗΠΑ. Η αμερικανική δικαιοσύνη κινήθηκε για πρώτη φορά εναντίον του το 2018, με κατηγορίες για διόγκωση των πωλήσεων, παραπλάνηση των ρυθμιστικών αρχών και εξαπάτηση της Hewlett-Packard.

Μετά την αθώωσή του δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Ανυπομονώ να επιστρέψω στο Ηνωμένο Βασίλειο και να επιστρέψω σε αυτό που αγαπώ περισσότερο: την οικογένειά μου και την καινοτομία στον τομέα μου».

Διαβάστε επίσης:

Καιρός: Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ – Έρχονται καταιγίδες, χαλάζι και μεγάλη συχνότητα κεραυνών

«Πόσο είναι το “πολύ”, κύριε Μητσοτάκη;»

Καιρός: Απότομη αλλαγή με βροχές, καταιγίδες και κεραυνούς – Πού θα είναι ισχυρά τα φαινόμενα

Πυρκαγιά στην Αττική: Ψάχνουν ακόμη να βρουν το «επιτελικό κράτος»

Χαλκιδική: Ο «Ρώσος» και η συμμορία του «Τάκι» – Τα σενάρια για τους πυροβολισμούς σε γνωστό beach bar (Video)

ΑΑΔΕ, ώρα για επανασχεδιασμό;

Απόψε η πανσέληνος Αυγούστου: Γιατί ονομάζεται «φεγγάρι του Οξύρρυγχου»

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter