Ιταλία: Συλλήψεις ακροδεξιών οπαδών στο Μιλάνο για διασυνδέσεις με την μαφία και το οργανωμένο έγκλημα

Ιταλία: Συλλήψεις ακροδεξιών οπαδών στο Μιλάνο για διασυνδέσεις με την μαφία και το οργανωμένο έγκλημα
Ο εθνικός εισαγγελέας κατά της μαφίας Giovanni Milillo, στο κέντρο αριστερά, και ο εισαγγελέας του Μιλάνου Marcello Viola, στο κέντρο δεξιά, παρακολουθούν συνέντευξη Τύπου στο δικαστήριο του Μιλάνου, στο Μιλάνο της Ιταλίας, Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2024. (AP Photo/Luca Bruno)

Συνολικά 19 άτομα στο πλαίσιο επιχείρησης κατά των σκληροπυρηνικών «Ultras» οπαδών, συνέλαβε η αστυνομία του Μιλάνου με κατηγορίες για οργανωμένο έγκλημα και για διασυνδέσεις με τη μαφία.

Μεταξύ των συλληφθέντων είναι ο Λούκα Λούτσι και ο Ρενάτο Μποσέτι, επικεφαλής- αρχηγοί των ultras της Μίλαν και της Ίντερ αντίστοιχα.

Ο Λούτσι, ο οποίος είχε καταδικαστεί στο παρελθόν για διακίνηση ναρκωτικών, το 2018 είχε φωτογραφηθεί να σφίγγει με οικειότητα και θαυμασμό το χέρι με τον Ματέο Σαλβίνι, τον ηγέτη του ακροδεξιού κόμματος Λέγκα. Ο Σαλβίνι είναι αναπληρωτής πρωθυπουργός και υπουργός Μεταφορών στην ακροδεξιά κυβέρνηση της Τζόρτζια Μελόνι.

 

Η έρευνα ξεκίνησε μετά τη δολοφονία του Αντόνιο Μπελόκο, ενός υψηλά ιστάμενου μέλους του συνδικάτου του εγκλήματος ‘Ndrangheta, στις αρχές Σεπτεμβρίου. Ο Μπελόκο σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια καυγά έξω από γυμναστήριο πυγμαχίας του Μιλάνου. Δράστης της δολοφονίας φέρεται να είναι ο Αντρέα Μπερέτα, που είναι ένας από τους προκατόχους του Μποσέτι στην Inter. Ο Μπερέτα είχε ηγετικό ρόλο στους Ultras της Ίντερ Μιλάνου, γνωστούς ως Curva Nord, αφού ο σεσημασμένος εγκληματίας Βιτόριο Μποϊόκι εκτελέστηκε έξω από το σπίτι του τον Οκτώβριο του 2022.

Η οικονομική αστυνομία της Ιταλίας ανέφερε ότι οι κατηγορίες περιλαμβάνουν «εγκληματική συνωμοσία που επιδεινώνεται με μεθόδους μαφίας, εκβιασμό, επίθεση και άλλα σοβαρά εγκλήματα».

 

Η δολοφονία Μπελόκο ενίσχυσε τις υποψίες σχετικά με την αυξανόμενη σχέση μεταξύ των μαφιόζικων φατριών και των Ultras του Μιλάνου.

Ο Μάρκο Φέρντικο, στενός συνεργάτης του Μπελόκο, συνελήφθη επίσης, όπως και οι Άλεξ Κολόνιο και Κρίστιαν Ροσιέλο, οι οποίοι σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο ήταν «φίλοι και σωματοφύλακες» του υψηλού προφίλ ράπερ Fedez.

Κατηγορούνται για εγκλήματα που περιλαμβάνουν την λαθραία διακίνηση εισιτηρίων, την εξαναγκαστική καταβολή «pizzo», ή χρημάτων προστασίας, από τους πωλητές τροφίμων και ποτών έξω από το γήπεδο, ή σε αντάλλαγμα για θέσεις στάθμευσης, και για βαριά σωματική βλάβη.

Ο εισαγγελέας του Μιλάνου Μαρτσέλο Βιόλα (φωτογραφία κάτω), τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Ansa, δήλωσε ότι πρόκειται για «μια πολύπλοκη έρευνα» που απασχολεί διάφορους κλάδους της ιταλικής αστυνομίας. Είπε επίσης ότι η αστυνομία του Μιλάνου απαγόρευσε σε πολλούς άλλους την πρόσβαση σε «χώρους όπου λαμβάνουν χώρα αθλητικές εκδηλώσεις».

Περιέγραψε τις παράνομες οικονομικές δραστηριότητες στο στάδιο του Σαν Σίρο ως «πέρα από κάθε έλεγχο» και ότι αυτό οφείλεται εν μέρει στις «ελλείψεις» στη διαχείριση των σχέσεων με τους φιλάθλους.

Ο εισαγγελέας του Μιλάνου Marcello Viola κοιτάζει το κινητό του τηλέφωνο κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο δικαστήριο του Μιλάνου, στο Μιλάνο της Ιταλίας, Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2024. (AP Photo/Luca Bruno)

 

Διαβάστε επίσης:

Τι αλλάζει στη Μέση Ανατολή με τη δολοφονία Νασράλα – Θέμα χρόνου η ισραηλινή χερσαία εισβολή στον Λίβανο;

Οι Ευρωπαίοι ακροδεξιοί πανηγυρίζουν για την νίκη των Αυστριακών επιγόνων των SS

Μέση Ανατολή: Η κυβέρνηση Μπάιντεν συντονίζεται με το Ισραήλ για το ενδεχόμενο επίθεσης από το Ιράν

Μπόρις Τζόνσον: Επιστρέφει στο προσκήνιο με τα… απομνημονεύματά του και προκαλεί

Λίβανος: Κύμα προσφύγων μετά την ισραηλινή επίθεση – Πάνω από 100.000 διέφυγαν στη Συρία

Αυστρία: Οι ακροδεξιοί του FPÖ με ρίζες στα SS πρώτοι στις εκλογές αλλά χωρίς πλειοψηφία

Γαλλία: Σε δίκη η Μαρίν Λεπέν για κατάχρηση ευρωπαϊκών κονδυλίων

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter