Ιταλία: Παραιτήθηκε ο υπουργός Πολιτισμού της κυβέρνησης Μελόνι για την σχέση του με την ινφλουένσερ «σύμβουλο» του

Ιταλία: Παραιτήθηκε ο υπουργός Πολιτισμού της κυβέρνησης Μελόνι για την σχέση του με την ινφλουένσερ «σύμβουλο» του

Με τον κλασικό αέρα ιταλικής πολιτικής που συνδυάζεται με παράνομο έρωτα ήρθε η πρώτη παραίτηση υπουργού της κραταιάς ακροδεξιάς κυβέρνησης Μελόνι. Ο 62χρονος ιταλός υπουργός Πολιτισμού, Τζέναρο Σαντζουλιάνο, παραιτήθηκε «οριστικά και αμετάκλητα», έπειτα από «ημέρες γεμάτες μίσος και πόνο» (όπως ανέφερε στην επιστολή παραίτησης του), επειδή όπως αποκαλύφθηκε έμπλεξε τα επαγγελματικά με τα αισθηματικά του. Ο Σαντζουλιάνο, όπως αποκαλύφθηκε, διατηρούσε εξωσυζυγική σχέση με την 41χρονη ινφλουένσερ και επιχειρηματία από την Πομπηία Μαρία Ροζάρια Μπότσια, όμως προφανώς λόγω της… αδυναμίας που της είχε, την προσέλαβε ως άμισθη μεν σύμβουλο δε στο υπουργείο.

Τα ιταλικά μέσα αλλά και η αντιπολίτευση, από την αρχή περίπου της εβδομάδας όταν και αποκαλύφθηκε ότι η σχέση του υπουργού με την Μαρία Ροζάρια Μπότσια, κατήγγειλαν ότι η… ερωμένη του Σαντζουλιάνο είχε πρόσβαση σε πληροφορίες και υλικό που ήταν πιο εμπιστευτικό (όπως επί παραδείγματι στα μέιλ του υπουργού σχετικά με την σύνοδο των υπουργών πολιτισμού των G7). Το θέμα πήρε τεράστιες διαστάσεις, μετά από ποσταρίσματα στα σόσιαλ μίντια της ινφλουένσερ και τελικά άρχισαν να βγαίνουν πληροφορίες που καταδείκνυαν ότι ο υπουργός είχε δώσει πολύ… χώρο στην «σύμβουλο» εντός του υπουργείου, με αποτέλεσμα να θεωρείται πλέον από την κυβέρνηση Μελόνι ως αναξιόπιστος και πιθανόν «εκβιάσιμος».

Το πολιτικό-ερωτικό δράμα ξεδιπλώθηκε σταδιακά, όμως κατά τα φαινόμενα η… πτώση του υπουργού ήρθε μετά από την συνέντευξη που έδωσε η ίδια η Μαρία Ροζάρια Μπότσια στην La Stampa, όπου ανέφερε πως κατά την διάρκεια της θητείας της στο υπουργείο, άκουγε τον υπουργό ενώ αυτός συνομιλούσε τηλεφωνικά με άλλα μέλη της κυβέρνησης.

Η επιστολή παραίτησης του ήρθε μετά από την συνάντηση του με την ίδια την πρωθυπουργό της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι στην έδρα της ιταλικής κυβέρνησης το Παλάτσο Κίτζι, που ήταν η δεύτερη τέτοια συνάντηση μέσα στην εβδομάδα.

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, αλλά και πρακτορεία ειδήσεων, το Ιταλικό Ελεγκτικό Συνέδριο φέρεται να ξεκίνησε έρευνα για να διαπιστωθεί αν από την σχέση του Ιταλού υπουργού Πολιτισμού με την επιχειρηματία από την Πομπηία προκύπτει οικονομική ζημία για τα δημόσια ταμεία.

Διαβάστε επίσης:

Μετά τους Σαμαρά και Καραμανλή, ούτε ο Κακλαμάνης πάει στη ΔΕΘ (Video)

Η μαντινάδα του Πολάκη για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ…

Ρέθυμνο: «Οσμή» βεντέτας πίσω από την επίθεση στον κτηνοτρόφο – Δύο μήνες πριν επιτέθηκαν με καυστικό υγρό στον γιο του (Video)

«Έξαλλος» ο Πορτοσάλτε στον ΣΚΑΪ για ελληνοποίηση ποδοσφαιριστή που έπαιζε στον… Παναθηναϊκό του Αλαφούζου (Video)

Ακρίτα για Ανδρουλάκη: Δεν κάλεσε στα 50 χρόνια τη πρώτη γυναίκα βουλευτή του ΠΑΣΟΚ – «Τζάμπα οι ανθοδέσμες Νίκο»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter