Ιταλία: Η νεολαία της Μελόνι νοσταλγεί τον Μουσολίνι (Video)

Ιταλία: Η νεολαία της Μελόνι νοσταλγεί τον Μουσολίνι (Video)

Αυξανόμενες πιέσεις δέχεται η πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι σχετικά με την έρευνα-βόμβα για μέλη της ομάδας νεολαίας του κόμματός της «Αδέλφια της Ιταλίας», που αποκάλυψε ότι υμνούσαν τον Μουσολίνι και χαιρετούσαν ναζιστικά κατά τη διάρκεια των συναντήσεών τους.

Τον Δεκέμβριο του 2022, δύο μήνες μετά την ορκωμοσία της ως νέα πρωθυπουργός της Ιταλίας, η Μελόνι πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στην εβραϊκή κοινότητα της Ρώμης. Περίπου 18 μήνες μετά, το κυβερνών κόμμα έχει κλονιστεί από ένα σκάνδαλο αντισημιτισμού.

Το περιστατικό είχε σαν αποτέλεσμα να ξεσπάσει θύελλα στα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, καθώς πολλοί απαίτησαν από τη δημόσια ραδιοτηλεόραση Rai να προβάλει την έρευνα, καθώς έχει καλυφθεί από όλα τα κανάλια και τις εφημερίδες εκτός από αυτήν.

«Οι Εβραίοι είναι μια κάστα»

Το σκάνδαλο έγινε γνωστό πριν από μερικές μέρες, όταν ο δημοσιογραφικός ιστότοπος Fanpage δημοσίευσε μια έρευνα που αποκάλυπτε ρατσιστικές και εξτρεμιστικές δραστηριότητες, όπως ναζιστικοί χαιρετισμοί, εντός της πτέρυγας νεολαίας του κόμματος, γνωστή και ως Εθνική Νεολαία (National Youth).

Ακολούθησε και δεύτερη έρευνα. Αυτή τη φορά, στο πλούσιο υλικό που κατάφερε να καταγράψει δημοσιογράφος, η οποία εισχώρησε στην Εθνική Νεολαία χωρίς να αποκαλύψει την πραγματική της ταυτότητα, το κύριο βάρος πέφτει σε αντισημιτικές και ρατσιστικές εκφράσεις.

Σε βίντεο διάρκειας περίπου 10 λεπτών που δημοσιεύτηκε, παρουσιάζεται η Φλαμίνια Πέις, μέλος της Νεολαίας, να κοροϊδεύει την Εστερ Μιέλι, μια γερουσιαστή εβραϊκής καταγωγής.

Ενα άλλο μέλος ακούγεται μάλιστα να λέει: «Οι Εβραίοι είναι μια κάστα, υφίστανται επειδή εκμεταλλεύονται το Ολοκαύτωμα. Είναι πολλοί και ως φυλή τους σιχαίνομαι. Διότι είναι ξεκάθαρο ότι είναι μια φυλή, υπάρχει η αρία, η εβραϊκή και η μαύρη φυλή».

Η (αργοπορημένη) απάντηση της Μελόνι

Μετά τη δημοσιοποίηση και της δεύτερης έρευνας, η Μελόνι, η οποία μέχρι πρότινος σιωπούσε επί του θέματος, καταδίκασε δημόσια τον αντισημιτισμό μέσα στο κόμμα της.

«Όσοι έχουν ρατσιστικά ή αντισημιτικά αισθήματα έχουν επιλέξει το λάθος σπίτι, γιατί τέτοιες σκέψεις είναι ασυμβίβαστες με το κόμμα», δήλωσε μιλώντας στα μέσα ενημέρωσης, σύμφωνα με τη Haaretz.

Από την πλευρά του, ο Ινιάτσιο Λα Ρούσα, πρόεδρος της Γερουσίας και συνιδρυτής των «Αδελφών της Ιταλίας», εξέφρασε σε ανάρτησή του στο Facebook την «αυστηρή καταδίκη» του για κάθε μορφή ρατσισμού και αντισημιτισμού και πρόσθεσε ότι τα περιστατικά αντιβαίνουν στις αξίες του κόμματος.

Διαβάστε επίσης:

Γαλλία: 76 βουλευτές εξελέγησαν από τον α΄ γύρο – «Κλειδί» για τον β΄ γύρο οι «συμφωνίες» παραμονής μόνον δύο υποψηφίων

Μόσχα: Το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου των γαλλικών εκλογών αντανακλά μια πανευρωπαϊκή τάση

Γαλλία: Ρυθμιστικός παράγοντας στον β’ γύρο την Κυριακή η ψήφος της νεολαία

«Πατριώτες της Ευρώπης» – Ο Όρμπαν δημιουργεί ακροδεξιά ομάδα στο Ευρωκοινοβούλιο

Γαλλία: «Ο Μακρόν έχει ήδη τελειώσει – Μπορεί κανείς να σταματήσει τη Λεπέν;»

Πανηγυρίζει ο Σαλβίνι για τη νίκη Λεπέν – Επίθεση στον Μακρόν

Γαλλία: Ο κρίσιμος β’ γύρος και τα σενάρια – Η πρωτιά της Λεπέν και το κάλεσμα του Νέου Λαϊκού Μετώπου

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter