Ιταλία για αποτελέσματα Γαλλικών Εκλογών: «Χολή» από τον ακροδεξιό Σαλβίνι – Ανακούφιση για τον δημοκρατικό κόσμο

Ιταλία για αποτελέσματα Γαλλικών Εκλογών: «Χολή» από τον ακροδεξιό Σαλβίνι – Ανακούφιση για τον δημοκρατικό κόσμο
Από αριστερά, ο Γκερτ Βίλντερς, ηγέτης του Ολλανδικού Κόμματος για την Ελευθερία, ο Ματέο Σαλβίνι, ο Γιοργκ Μέθεν, πρώην επικεφαλής του κόμματος Alternative For Germany και η Μαρίν Λεπέν, παρευρίσκονται σε συγκέντρωση που διοργάνωσε ο ηγέτης της Λέγκας ΜΑτέο Σαλβίνι, με ηγέτες άλλων ευρωπαϊκών εθνικιστικών κομμάτων, μπροστά. των Ευρωεκλογών 23-26 Μαΐου, στο Μιλάνο της Ιταλίας, Σάββατο 18 Μαΐου 2019. (AP Photo/Luca Bruno)

Μπορεί ο  γραμματέας της Λέγκα και αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης Ματέο Σαλβίνι, να πανηγύρισε για τη νίκη της ακροδεξιάς στη Γαλλία στον πρώτο γύρο αλλά ο β΄γύρος έφερε την ανατροπή.

Σε ανάρτησή του στο «Χ» μιλά για κομμουνιστές που πανηγυρίζουν στους δρόμους του Παρισιού και επιβεβαιώνει την ίδρυση της ακροδεξιάς ομάδας στο Ευρωκοινοβούλιο:

«Αγαλλίαση στους δρόμους των κομμουνιστών και των κοινωνικών κέντρων, των φιλοισλαμιστών και των αντισημιτών, των χούλιγκαν που επιτίθενται με πέτρες στην αστυνομία σε διάφορες πόλεις, χάος στη Βουλή. Αυτή είναι η πρώτη νύχτα μετά τις εκλογές στη Γαλλία, με το πλήθος «όλοι εναντίον της Λεπέν» που χτίστηκε από τον Μακρόν που κερδίζει τις εκλογές αλλά δεν έχει τους αριθμούς για να κυβερνήσει.
Και 143 βουλευτές του RN θα φτάσουν στο Κοινοβούλιο στο Παρίσι, ποτέ τόσοι πολλοί στην ιστορία με αύξηση των ψήφων από 33 σε 37% μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου γύρου, παραμένοντας το κόμμα με τις περισσότερες ψήφους, στη σιωπή των μέσων ενημέρωσης.
Το «όλοι εναντίον ενός» μείωσε τον αριθμό των εδρών, αλλά όχι τη συναίνεση υπέρ @MLP_official Και @J_Bardella, στον οποίο στέλνω μια μεγάλη αγκαλιά.
Εν τω μεταξύ, σήμερα, μετά από μακρά δουλειά, γεννιέται η μεγάλη ομάδα Patriots μαζί με τη Λέγκα στις Βρυξέλλες, η οποία θα είναι καθοριστική για την αλλαγή του μέλλοντος αυτής της Ευρώπης.»

Διαβάστε επίσης: «Πατριώτες της Ευρώπης» – Ο Όρμπαν δημιουργεί ακροδεξιά ομάδα στο Ευρωκοινοβούλιο

Αρνητικό ήταν και το σχόλιο του γερουσιαστή του κόμματος Κλάουντιο Μπόργκινα που τα βάζει με την αυξημένη συμμετοχή των Γάλλων στις εκλογές:

«Στην χώρα αυτή πάνε πάντα να ψηφίσουν. Τώρα παραδίδουν την Γαλλία σε ένα συνονθύλευμα υπό την ηγεμονία της αριστεράς και με τον τρόπο αυτό χαρίζουν μια σίγουρη νίκη στην Λεπέν στις επόμενες προεδρικές εκλογές. Ένα “παράλογο αριστούργημα” του Μακρόν», είπε χαρακτηριστικά.

Πανηγυρισμοί στην Ιταλία από τους Δημοκράτες

Αντίθετη ωστόσο ήταν η αντίδραση της γραμματέας του ιταλικού «Δημοκρατικού Κόμματος» Έλι Σλάιν:

«Η γαλλική ενωμένη αριστερά πέτυχε ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα, με μια ωραία απάντηση συμμετοχής. Η δεξιά μπορεί να ηττηθεί», υπογράμμισε, μέσω διαδικτύου, «η «μεγάλη συμμετοχή του γαλλικού λαού επιβραβεύει τη λαϊκή και προοδευτική πρόταση όσων δεν είχαν ποτέ αμφιβολίες σε ό,τι αφορά την ειρήνη, την υπεράσπιση των κοινωνικών δικαιωμάτων και την προστασία των ασθενέστερων», σχολίασε ο επικεφαλής του Κινήματος Πέντε Αστέρων και Ιταλός πρώην πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε. «Πρόκειται για ένα μήνυμα που προσφέρει δημοκρατική ώθηση σε ολόκληρη την Ευρώπη», συμπλήρωσε.

Ο γραμματέας της Ιταλικής Αριστεράς Νικόλα Φρατογιάνι υπογράμμισε: «το νέο λαϊκό μέτωπο κερδίζει και σώζει την Γαλλική Δημοκρατία από την επίθεση της άκρας δεξιάς. Είναι ένα ελπιδοφόρο μήνυμα και για την Ιταλία».

Διαβάστε επίσης:

Γαλλία: Πώς κατανέμονται οι έδρες – Δύσκολη εξίσωση η νέα κυβέρνηση

Γαλλία: Μετά τις εκλογές, τι; – Η επόμενη ημέρα μετά την πρωτιά του Μετώπου και τα σενάρια για τον σχηματισμό κυβέρνησης

«Ουφ»: Το ιστορικό πρωτοσέλιδο της Liberation για τις γαλλικές εκλογές (Photo)

Γαλλία: Ιστορική πρωτιά για το Νέο Λαϊκό Μέτωπο – Πόσες έδρες καταλαμβάνουν Μελανσόν, Μακρόν και Λεπέν

Λε Πεν μετά την ήττα: Η νίκη μας απλώς καθυστέρησε

Γαλλία: Την παραίτησή του ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Γκαμπριέλ Ατάλ (Video)

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter