Ιστορικό draft στο NBA: Ο πατέρας ΛεΜπρόν και ο γιος Μπρόνι Τζέιμς θα παίξουν μαζί στην ίδια ομάδα (Videos)

Ιστορικό draft στο NBA: Ο πατέρας ΛεΜπρόν και ο γιος Μπρόνι Τζέιμς θα παίξουν μαζί στην ίδια ομάδα (Videos)

Βαδίζοντας στα 40, ο ΛεΜπρον Τζέιμς τοποθετεί ακόμη μία ιδιαίτερη στιγμή στο βιβλίο της παραμυθένιας πορείας του ως επαγγελματίας αθλητής. Ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών στο NBA, θα κάνει το όνειρό του πραγματικότητα, καθώς από τη νέα σεζόν θα έχει συμπαίκτη τον… γιο του, Μπρόνι Τζέιμς.

Οι Λέικερς επέλεξαν τον 19χρονο γκαρντ (ύψους 1,87) γιο του ΛεΜπρον Τζέιμς στη θέση 55 του δευτέρου γύρου του Draft, οδηγώντας τον σταρ του NBA να «τικάρει» ακόμη ένα «κουτάκι» στη λίστα με τους στόχους του.

«Μαζί με τον γιο μου στην τελευταία μου σεζόν»

Η συνύπαρξη ΛεΜπρον και Μπρόνι στα παρκέ είχε μπει στο μυαλό του -39χρονου σήμερα- παίκτη από το Άκρον του Οχάιο από τη στιγμή που ο γιος του έκανε τα πρώτα του βήματα στον χώρο του μπάσκετ.

Στο All Star Game του 2022, o τέσσερις φορές πρωταθλητής NBA ΛεΜπρον είχε γνωστοποιήσει… ορθά – κοφτά τους στόχους του. «Στην τελευταία μου χρονιά θα παίζω μαζί με τον γιο μου». Έχοντας επίθετο βαρύ σαν ιστορία, ο Μπρόνι έδειξε ότι έχει ικανότητες να παίξει μπάσκετ σε επαγγελματικό επίπεδο, φυσικά όχι στην κλίμακα που είχε τοποθετηθεί ο πατέρας του από τους αναλυτές στις αρχές των 00’s.

Τότε, το όνομα του ΛεΜπρον είχε κάνει αίσθηση, με τον πατέρα Τζέιμς να επιλέγεται ως Νο1 στο Draft του 2003 από τους Καβαλίερς, με τη συνέχεια να είναι γνωστή. Από την άλλη πλευρά, ο γιος Μπρόνι, ξεκινώντας τα πρώτα του βήματα υπό τη «βαριά» σκιά του πατέρα του, κατέγραψε κατέγραψε 25 συμμετοχές – 6 ως βασικός – με το USC, μετρώντας 4,8 πόντους, 2,8 ριμπάουντ και 2,1 ασίστ κατά μέσο όρο σε 19,3 λεπτά συμμετοχής.

 

Οι αναλυτές παρακολουθούσαν τα βήματα του Μπρόνι και κατέγραφαν ότι υπάρχει μεν ταλέντο, ωστόσο όχι ίδιου βεληνεκούς με τον πατέρα Τζέιμς, όσον αφορά στην αρχή της καριέρας του, για να τοποθετηθεί στα… ψηλά του Draft. Ωστόσο, τα πάντα κύλησαν ομαλά για την οικογένεια Τζέιμς.

Πριν το χθεσινό Draft, δεν είχε συνυπάρξει στο παρελθόν «ντουέτο» πατέρα και γιου στην ίδια ομάδα. Στα social media κυκλοφόρησε βίντεο που έδειξε τον νεαρό Μπρόνι να ακούει συγκινημένος το όνομά του και την επιλογή των Λέικερς.

«Είμαι κάτι περισσότερο από ευλογημένος», έγραψε στο Instagram ο νεαρός Μπρόνι, ο οποίος βελτίωσε κατά πολύ τις επιδόσεις του στα τελευταία τεστ που γίνονται πριν το ντραφτ. Στο Σικάγο πέρασε από διάφορα τεστ όσον αφορά την ελαστικότητα και τη μηχανική του σουτ, όπου αναδείχθηκε ένας από τους καλύτερους στα σουτ τριών πόντων.

«Ο Μπρόνι είναι εξαιρετικός χαρακτήρας, αλλά και ένας νεαρός αθλητής που δουλεύει πολύ σκληρά. Αυτά τα στοιχεία ψάχνουμε ως Λέικερς στο draft», δήλωσε ο αντιπρόεδρος του franchise, Ρομπ Πελίνκα.

Κάπως έτσι, ο Μπρόνι Τζέιμς, ο οποίος το περασμένο καλοκαίρι είχε καταρρεύσει στο παρκέ από ανακοπή κατά τη διάρκεια προπόνησης δεν το έβαλε κάτω. Προσπάθησε και εν τέλει κατάφερε να πετύχει έναν από τους τελευταίους μεγάλους στόχους του πατέρα του, ως επαγγελματία αθλητή. Άλλωστε, ο Μπρόνι γεννήθηκε τον Οκτώβριο του 2004, όταν ο ΛεΜπρόν ξεκινούσε τη δεύτερη του σεζόν με τους Καβαλίερς στο NBA.

Διαβάστε επίσης: Ανακοπή καρδιάς υπέστη ο γιος του ΛεΜπρόν Τζέιμς

Στο NBA έχουν γραφτεί δεκάδες ιστορίες με τους γιους να ακολουθούν (ή και να ξεπερνούν) την πορεία των πατεράδων τους στα παρκέ, με διαφορά μίας ή δύο δεκαετιών. Αυτή τη φορά, η ιστορία θα γραφτεί διαφορετικά και η επιχείρηση… διαδοχής που οραματίζεται ο ΛεΜπρόν Τζέιμς σχετικά με το legacy που σιγά σιγά αφήνει, θα γίνει στην ίδια πόλη, φορώντας την ίδια φανέλα και πατώντας το ίδιο παρκέ…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter