Ιστορική εκλογή Κόρμπιν: Ισοπέδωσε Εργατικούς και Συντηρητικούς ως ανεξάρτητος υποψήφιος – Έσπασε η παράδοση από το 1937

Ιστορική εκλογή Κόρμπιν: Ισοπέδωσε Εργατικούς και Συντηρητικούς ως ανεξάρτητος υποψήφιος – Έσπασε η παράδοση από το 1937

Ο άλλοτε επικεφαλής των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν κατόρθωσε να εκλεγεί ως ανεξάρτητος βουλευτής αφού κέρδισε την βουλευτική έδρα του της περιφέρειας Ισλινγκτον Νορθ του Λονδίνου. Η εκλογή Κόρμπιν αποτελεί δικαίωση για τον έμπειρο πολιτικό, ο οποίος έβαλε για πρώτη φορά στη μακρά πολιτική του σταδιοδρομία υποψηφιότητα εναντίον του κόμματος του οποίου ηγήθηκε από το 2015 έως το 2020, όταν και απομακρύνθηκε από την ηγεσία από τον Κιρ Στάρμερ που πρωτοστάτησε σε μια σκληρή επίθεση εναντίον του που είχε αιχμή του δόρατος κατηγορίες περί «αντισημιτισμού».

Η εκλογική βάση των Εργατικών στο Ισλινγκτον Νορθ καλούνταν να επιλέξει ανάμεσα στον επίσημο υποψήφιο των Εργατικών από τη μία, και ενός πολιτικού που εκπροσωπούσε την περιοχή για πολλές δεκαετίες, από την άλλη. O Κόρμπιν κατάφερε να εξασφαλίσει 24.120 ψήφους, έναντι 16.873 που έλαβε ο ινδικής καταγωγής υποψήφιος των Εργατικών, Praful Nargund.

Η νίκη του Κόρμπιν έδωσε τέλος την παράδοση που ήθελε το Ισλινγκτον Νορθ να ψηφίζει υπέρ του κόμματος των Εργατικών από τις επαναληπτικές εκλογές του 1937.

Στην πανηγυρική του δήλωση το βράδυ της Πέμπτης ο Κόρμπιν τόνισε ότι «Αυτές οι εκλογές δεν αφορούσαν ποτέ εμένα. Πάντα αφορούσε την κοινότητά μας και τις αξίες που μοιραζόμαστε. Και αφορά την αθάνατη πίστη μας ότι υπάρχει εναλλακτική λύση στην ανισότητα, τη φτώχεια και τον πόλεμο».

«Το μέλλον για το οποίο μιλάμε δεν είναι όνειρο θερινής νυκτός – η κοινότητά μας είναι η απόδειξη ότι ένας πιο ευγενικός και δίκαιος κόσμος είναι εφικτός», καταλήγει ο Τζέρεμι Κόρμπιν.

H δήλωσή του Κόρμπιν μετά την εκλογή του

Απόψε, η κοινότητά μας έγραψε ιστορία.

Αυτές οι εκλογές δεν αφορούσαν ποτέ εμένα. Πάντα αφορούσε την κοινότητά μας και τις αξίες που μοιραζόμαστε. Και αφορά την αθάνατη πίστη μας ότι υπάρχει εναλλακτική λύση στην ανισότητα, τη φτώχεια και τον πόλεμο.

Το αποψινό αποτέλεσμα στο Islington North μας δίνει μια γεύση από ένα διαφορετικό μέλλον, το οποίο βάζει τα συμφέροντα των πολλών πάνω από εκείνα των λίγων. Είναι επίσης μια προειδοποίηση – μια προειδοποίηση προς την επερχόμενη κυβέρνηση ότι η διαφωνία δεν μπορεί να συντριβεί χωρίς συνέπειες. Ότι οι ιδέες της ισότητας, της δικαιοσύνης και της ειρήνης είναι αιώνιες. Ότι η ελπίδα για έναν καλύτερο κόσμο δεν μπορεί ποτέ να σβήσει.

Απόψε, γιορτάζουμε. Αύριο, οργανωνόμαστε. Η ενέργεια που απελευθερώσαμε δεν θα πάει χαμένη. Είμαστε ένα κίνημα που αποτελείται από όλες τις ηλικίες, τις καταβολές και τις θρησκείες. Ένα κίνημα που μπορεί να νικήσει μαζί με και για τους ανθρώπους σε όλη τη χώρα.

Σας ευχαριστώ όλους όσοι έχτισαν αυτή την εκστρατεία, καθιστώντας την την πιο περιεκτική που έχω συμμετάσχει ποτέ.

Ευχαριστώ κάθε άτομο που άσκησε το δημοκρατικό του δικαίωμα να ψηφίσει. Ήταν η τιμή της ζωής μου να εκπροσωπήσω εσάς, τους κατοίκους του Islington North. Θα συνεχίσω να μαθαίνω από εσάς, να λογοδοτώ σε εσάς και να αντλώ έμπνευση από εσάς.

Το μέλλον για το οποίο μιλάμε δεν είναι όνειρο θερινής νυκτός – η κοινότητά μας είναι η απόδειξη ότι ένας πιο ευγενικός και δίκαιος κόσμος είναι εφικτός.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter