Ιστορίες του νταλκά, στο Docville που κυκλοφορεί την Κυριακή με το Documento

-Αφιέρωμα στον νταλκά. Διάφοροι τραγουδιστές, καλλιτέχνες και συγγραφείς εξιστορούν δυνατά παραδείγματα από τη μεγάλη – συνήθως ερωτική και συχνά ανεκπλήρωτη- επιθυμία.

-Ο Τούρκος σκηνοθέτης Σεμίχ Καπλάνογλου, δημιουργός ανάμεσα σε άλλα του αριστουργηματικού φιλμ «Μέλι» μιλάει στον Κωνσταντίνο Καϊμάκη για τη νέα του ταινία με τίτλο «Ο Σπόρος».

-Οι δέκα θεατρικές παραγωγές που αξίζουν την προσοχή μας και θα παίζονται στις αθηναϊκές σκηνές για μερικές εβδομάδες ακόμη. Τις παρουσιάζει η Στέλλα Χαραμή.

-Λίγες ώρες πριν από τη φαντασμαγορική τελετή των 90ων βραβείων Όσκαρ, οκτώ Έλληνες κριτικοί κινηματογράφου απονέμουν τα δικά τους βραβεία.

-Ο 94χρονος Τάκης Σάντρας-Ζαφείρης λίγο πριν δει τη ζωή του να μεταφέρεται στο θεατρικό σανίδι ξετυλίγει στους Θανάση Καραμπάτσο και Παναγιώτη Φρούντζο το νήμα των αναμνήσεών του από την ΕΠΟΝ, τη Μακρόνησο και τον ΔΣΕ ως μέλος της τελευταίας ταξιαρχίας που άφησε την Ελλάδα στο τέλος της μάχης του Γράμμου.

-Ένα εξαιρετικό ρεπορτάζ της Ηλέκτρας Ζαργάνη για την παράσταση «Φυλακισμένες» που θα παρουσιαστεί στο κατάστημα κράτησης γυναικών Ελεώνα Θήβας την Τρίτη 6 Μαρτίου.

-Ο Ιταλός καλλιτέχνης Σιμόνε Μοντζέλι μάς γνωρίζει τη μουσική που παράγεται από το ανθρώπινο σώμα και αναφέρει σε συνέντευξη του στην Aφροδίτη Ερμίδη τα μυστικά του body music.

-Ο Βρετανός μαρξιστής Αλαν Γουντς καταγράφει την ιστορία των μπολσεβίκων στο βιβλίο του «Η ιστορία του μπολσεβικισμού – Ο δρόμος προς την επανάσταση» και ο Παναγιώτης Φρούντζος επισημαίνει τα κρισιμότερα σημεία του.

-Ο Διονύσης Ατζαράκης, Stand up comedian, μιλάει για την πρώτη φορά που ανέβηκε στη σκηνή και την παραλληλίζει με την πρώτη φορά στο σεξ.

-Ο δημοσιογράφος, Dj και τατουατζής Γιάννης Καφάτος μιλάει στην Ηλέκτρα Ζαργάνη για τις παλιές, καλές εποχές που «ο κόσμος χόρευε ξέφρενα χωρίς να κοιτάζει το κινητό του».

-Ο σημαντικός πίνακας «Ανοιξη» (ή η «Αλληγορία της άνοιξης») του Μποτιτσέλι χαρτογραφεί το πνεύμα της Αναγέννησης και η εικαστικός Κατερίνα Μαγείρου παρουσιάζει τα βασικά χρακτηριστικά του.

-Ενας παιδίατρος, ο Χαράλαμπος Μωυσιάδης, γράφει στη στήλη «Ζώντας σε ξένη πόλη» για τη πόλη που τον καλοδέχτηκε με μια κρύα αγκαλιά και τη ζωή στο Ντίσελντορφ.

-Ενα κουαρτέτο παίζει κλασική μουσική και μαγεύει τα βρέφη. Στο ρεπορτάζ της Αφροδίτης Ερμίδη ο συνθέτης Διονύσης Γιαμπανάς τονίζει πως «η κινητήρια σκέψη μας ήταν να δημιουργήσουμε μια παράσταση προσβάσιμη στις πολύ μικρές ηλικίες».

Ετικέτες