Ισραηλινό δημοσίευμα: Αεροπλάνα του Ισραήλ που χτύπησαν την Υεμένη είχαν προετοιμαστεί με άσκηση στην Ελλάδα

Ισραηλινό δημοσίευμα: Αεροπλάνα του Ισραήλ που χτύπησαν την Υεμένη είχαν προετοιμαστεί με άσκηση στην Ελλάδα
Δεξαμενές καυσίμων καίγονται στην Υεμένη, μετά την επιδρομή ισραηλινών αεροσκαφών (AP Photo)

Τα ισραηλινά αεροπλάνα που βομβάρδισαν το Σάββατο την Υεμένη είχαν κάνει σχετική άσκηση στην Ελλάδα, σύμφωνα με δημοσίευμα του ιστότοπου ynetnews της ισραηλινής εφημερίδας Yedioth Ahronot.

«Δεκάδες διαφορετικά αεροσκάφη συμμετείχαν στη συνδυασμένη επίθεση, συμπεριλαμβανομένων των ισραηλινών F-35 (Adir) και Boeing 707 (Ram) που είναι χρήσιμα για εναέριο ανεφοδιασμό. Το κύριο μέλημα του Ισραήλ ήταν η μακρινή πτήση, η οποία πραγματοποιήθηκε σε χαμηλό ύψος» γράφει το δημοσίευμα και συμπληρώνει:

«Παρόμοιο σενάριο εφάρμοσε το αεροσκάφος Ram πριν από ενάμιση μήνα περίπου στην Ελλάδα, σε συνεργασία με τις τοπικές ένοπλες δυνάμεις. Η άσκηση διεξήχθη παρά τις μάχες στη Γάζα και τον Λίβανο για να διατηρηθεί αυτή η ικανότητα κρούσης μεγάλης εμβέλειας σε περίπτωση που ο Ισραηλινός Στρατός χρειαστεί να επιχειρήσει σε αυτό που ονομάζεται “χώρες τρίτου κύκλου” (σ.σ. χώρες που δεν έχουν κοινά συνόρα με το Ισραήλ)».

 

Για τις κοινές αεροπορικές ασκήσεις της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας με την αντίστοιχη του Ισραήλ, στις 27 Μαΐου, στις οποίες περιλαμβανόταν άσκηση ανεφοδιασμού αεροσκαφών στον αέρα είχε γράψει το documentonews.

Διαβάστε σχετικά: Κοινές ασκήσεις της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας με την αεροπορία του Ισραήλ που βομβαρδίζει τη Γάζα! (Photos)

Μάλιστα είχαμε τονίσει ότι το Διεθνές Δικαστήριο έχει δώσει εντολή στο Ισραήλ να σταματήσει την επίθεση στη Γάζα και αυτό συνεχίζει. Η Γαλλία απαγόρευσε τη συμμετοχή ισραηλινών εταιρείων σε διεθνή έκθεση οπλικών συστημάτων. Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ ζήτησε να σταματήσει αμέσως η φρίκη της σφαγής των αμάχων. Το Ισραήλ απομονώνεται διεθνώς, αλλά για την κυβέρνηση Μητσοτάκη πέρα βρέχει.

Μετά και την καταδίκη του Ισραήλ την Παρασκευή (19/7) από το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για την κατοχή της Παλαιστίνης και τους παράνομους εποικισμούς, δεν υπάρχει πλέον καμιά δικαιολογία στρατιωτικής συνεργασίας με κράτος που δεν συμμορφώνεται με το Διεθνές Δίκαιο.

Διαβάστε σχετικά: Το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης καταδίκασε το Ισραήλ για την κατοχή της Παλαιστίνης

Οι αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ έπληξαν δεξαμενές καυσίμων στην παράκτια πόλη Χοντέιντα της Υεμένης. Οι επιδρομές το Σάββατο έγιναν μια ημέρα αφότου οι αντράτες Χούτι της Υεμένης ανέλαβαν την ευθύνη για μια επίθεση με drone που σκότωσε ένα άτομο στο Τελ Αβίβ.

Διαβάστε επίσης:

ΕΕ: Πληθαίνουν οι εικόνες σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών με AI – Δυσκολεύουν τον εντοπισμό θυμάτων και δραστών

ΗΠΑ: Ο Τραμπ αναγκάζεται να αλλάξει στρατηγική επειδή η Κάμαλα Χάρις είναι η νέα αντίπαλος – Πού θα συγκρουστούν

Ισπανία: Ο πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ κλήθηκε να καταθέσει ως μάρτυρας στην έρευνα που γίνεται κατά της συζύγου του

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter