Ισραηλινή υπουργός μεταφορών: Σε περίπτωση επίθεσης θα ζητήσουμε βοήθεια από ελληνικά πλοία – H αινιγματική δήλωση Ρεγκέβ

Ισραηλινή υπουργός μεταφορών: Σε περίπτωση επίθεσης θα ζητήσουμε βοήθεια από ελληνικά πλοία – H αινιγματική δήλωση Ρεγκέβ

Σε μια δήλωση που θα συζητηθεί φέρεται να προχώρησε πριν λίγες ώρες η υπουργός Μεταφορών του Ισραήλ Μίρι Ρεγκέβ, την ώρα που η χώρα της βρίσκεται σε επιφυλακή για το ενδεχόμενο απάντησης του Ιράν για την προκλητική στρατιωτική παρέμβαση που πραγματοποίησε στην Τεχεράνη σκοτώνοντας τον επικεφαλής της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια.

Σύμφωνα με το Al Jazeera που επικαλείται ισραηλινά ΜΜΕ, η Ρεγκέβ είπε:

«Αν μας επιτεθούν, θα αναζητήσουμε βοήθεια από την πολεμική αεροπορία (σ.σ. εννοεί του Ισραήλ) και από ελληνικά πλωτά μεταφορικά μέσα (sea busses) από την Ελλάδα».

Η ίδια δήλωση σύμφωνα με το ElNashra του Λιβάνου έχει ως εξής: «Εάν δεχτούμε επίθεση, θα μπορούσαμε να καλέσουμε την ισραηλινή πολεμική αεροπορία και πλωτά μέσα μεταφοράς από την Αθήνα στην Ελλάδα και τη Λάρνακα στην Κύπρο».

Η φράση «πλωτά μέσα μεταφοράς» (sea busses) ενδέχεται να αναφέρεται σε κάποια επιχείρηση εκκένωσης ισραηλινών πολιτών από περιοχές που θα κινδυνεύσουν να πληγούν από την ιρανική αντεπίθεση, ωστόσο, δεν έχει γίνει γνωστή κάποια περαιτέρω λεπτομέρεια των όσων ανέφερε η υπουργός.

Σε κάθε περίπτωση, η δήλωση αυτή θέτει την Ελλάδα και την Κύπρο για άλλη μια φορά στο προσκήνιο της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή, λίγους μόλις μήνες μετά την αεροπορική άσκηση που έγινε νοτίως της Κρήτης ανάμεσα στην ελληνική και την ισραηλινή πολεμική αεροπορία και η οποία λειτούργησε ως «πρόβα» για την επίθεση που εξαπέλυσε το Ισραήλ στην Υεμένη λίγες εβδομάδες αργότερα.

Σημειώνεται ότι στα τέλη Ιουλίου, η υπουργός Μεταφορών του Ισραήλ Μίρι Ρεγκέβ δέχτηκε σφοδρή κριτική στο Ισραήλ, καθώς εν μέσω κρίσης αποφάσισε να κάνει διακοπές στην Ελλάδα.

Παράλληλα, η Ρεγκέβ είναι αρμόδια για το ζήτημα που έχει προκύψει με τον εγκλωβισμό ισραηλινών πολιτών σε διάφορες χώρες όπου βρίσκονταν, μετά τις μαζικές ακυρώσεις πτήσεων από πολλές αεροπορικές εταιρείες, οι οποίες ήταν απόρροια της κατακόρυφης αύξησης της έντασης στη Μέση Ανατολή μετά τη δολοφονία Χανίγιε στην Τεχεράνη. Η Ρεγκέβ διέταξε το υπουργείο της να αξιοποιήσει πλοία από Ελλάδα και Κύπρο για να βοηθήσει τους Ισραηλινούς που έχουν εγκλωβιστεί στο εξωτερικό να επιστρέψουν στην πατρίδα τους, εν μέσω μιας σειράς ακυρώσεων πτήσεων λόγω μιας αναμενόμενης ιρανικής επίθεσης, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Channel 12 και οι Times Of Israel.

Απορρίπτει η Λευκωσία

Κυβερνητική πηγή στη Λευκωσία ερωτηθείσα από την ΕΡΤ διευκρίνισε ότι η Κύπρος δεν δύναται και δεν προτίθεται να παράσχει στρατιωτική βοήθεια στο Ισραήλ ή όποιο άλλο κράτος και πως το θέμα αφορά μόνο την παροχή Μέσων, ναυλωμένων από το Ισραήλ, για την εκκένωση πολιτών και άλλες ανθρωπιστικές ανάγκες εάν παραστεί ανάγκη, διευκρινίζοντας ότι το όλο, δεν εμπίπτει ούτε και στο σχέδιο Εστία το οποίο αφορά μόνο τη Γάζα.

Διαβάστε επίσης:

Χρηματιστήρια: Πανικός στις διεθνείς αγορές – Μεγάλη «βουτιά» στην Ασία σε μετοχές και κρυπτονομίσματα


Καμπανάκι πολέμου: «Πιθανή μια επίθεση Ιράν- Χεζμπολάχ στο Ισραήλ τις επόμενες 24 ώρες» λένε οι ΗΠΑ


Σκάνδαλο υποκλοπών: Αδειλίνη και Ζήσης «μπάζωσαν» την έρευνα


Κύρτσος για ακρίβεια ακτοπλοϊκών εισιτηρίων και ΦΠΑ: 1 στα 4 ευρώ πάει στο κομματικό διαπλεκόμενο κράτος


Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter