Ισραηλινά ΜΜΕ: Οι ΗΠΑ απειλούν με εμπάργκο όπλων το Ισραήλ, εάν δεν λυθεί η ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα

Ισραηλινά ΜΜΕ: Οι ΗΠΑ απειλούν με εμπάργκο όπλων το Ισραήλ, εάν δεν λυθεί η ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα

Στο σημείο να απειλήσουν ανοιχτά την ισραηλινή κυβέρνηση με εμπάργκο όπλων, φέρονται να έφτασαν οι ΗΠΑ, καθώς σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ του ισραηλινού N12 και της Jerusalem Post, ο Λευκός Οίκος είναι ιδιαίτερα ανήσυχος για την κατάσταση στην Γάζα.

Σύμφωνα με τις σχετικές πληροφορίες που δημοσιεύουν τα ισραηλινά μέσα, η απειλή ήρθε σε μορφή… επιστολής που έλαβαν από την αμερικανική κυβέρνηση ο υπουργός Στρατηγικών Υποθέσεων της κυβέρνησης Νετανιάχου, Ρον Ντέρμερ και ο υπουργός Άμυνας Γιόαβ Γκάλαντ. Σε αυτήν ο Τζο Μπάιντεν ξεκαθάριζε ότι οι ΗΠΑ είναι βαθιά ανήσυχες για την επιδείνωση της ανθρωπιστικής κρίσης στην Γάζα τις τελευταίες εβδομάδες και ότι αν δεν ληφθούν επειγόντως μέτρα για την βελτίωση της κατάστασης οι ΗΠΑ θα εξετάσουν το ενδεχόμενο επιβολής εμπάργκο όπλων στο Ισραήλ.

Στην επιστολή αναφερόταν πως το Ισραήλ πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις στις οποίες συμφώνησε τον Μάρτιο του 2024, και «να επιτρέψει και να μην αποτρέπει την μεταφορά αμερικανικής ανθρωπιστικής βοήθειας ή βοήθειας που υποστηρίζεται από την κυβέρνηση στην Γάζα». Επιπλέον αναφερόταν πως ως μέρος αυτής της δέσμευσης το Στέιτ Ντιπάρτμεντ θα αναλάβει «να διενεργήσει έλεγχο σύμφωνο με την νομοθεσία για την ξένη βοήθεια». Η επιστολή έκλεινε με την απειλή, καθώς όπως τονιζόταν το Ισραήλ έχει διορία 30 ημερών για να φτιάξει την κατάσταση και σε περίπτωση που δεν καταφέρει να το πράξει αυτό θα οδηγήσει σε συνέπειες που θα αφορούν στην βοήθεια προς το Ισραήλ, σύμφωνες με την αμερικανική νομοθεσία».

Παρά την απειλή βέβαια, η ανακοίνωση αυτή ήρθε την ώρα που οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι αποστέλλουν ένα αντιπυραυλικό σύστημα THAAD στο Ισραήλ, κι ενώ η ισραηλινή ηγεσία παίζει το γνωστό πλέον παιχνίδι της μετά από κάθε επαφή Νετανιάχου με Μπάιντεν. Οι δύο άνδρες είχαν τηλεφωνική συνομιλία σχετικά με τα σχέδια του Ισραήλ για την επίθεση που αναμένεται να εξαπολύσει κατά του Ιράν και σύμφωνα με την αμερικανική πλευρά ο Νετανιάχου δεσμεύτηκε ότι δεν θα πλήξει πυρηνικούς ή πετρελαϊκούς στόχους, αλλά μόνο στρατιωτικούς. Λίγο μετά από την κυκλοφορία αυτής της πληροφορίας, η ισραηλινή πλευρά υποστήριξε ότι δεν υπήρξε καμία τέτοια δέσμευση.

Όσον αφορά στην απειλή του εμπάργκο όπλων από τις ΗΠΑ, σημειώνεται ότι ο πρόεδρος της Γαλλίας έχει κάνει έκκληση για ένα τέτοιο εμπάργκο, ενώ οι ευρωπαίοι ηγέτες εμφανίζονται να κινούνται και αυτοί προς αυτή την κατεύθυνση.

Διαβάστε επίσης

Mε σεβασμό στον Θανάση Καρτερό

Αναβαθμίζεται σε «τσάρο» ο Γιώργος Πιτσιλής – Υποχώρηση Χατζηδάκη στα φιλοδωρήματα και μισές αλήθειες για το τέλος επιτηδεύματος

ΕΔΔΑ: Τον «μπέρδεψαν» με άλλο, κρατήθηκε για 168 ημέρες και αρνήθηκαν να του δώσουν αποζημίωση – Στο προσκήνιο ξανά το ΑΤ Ομόνοιας

Φρίκη στον Ορχομενό: Ασέλγησε σε βάρος ηλικιωμένης με άνοια – Ο γιός της είδε live την κακοποίηση

Πώς η Χεζμπολάχ «τρύπησε» το Iron Dome του Ισραήλ – Τι είναι τα «έμμεσα πυρά»

Συνάντηση Γεραπετρίτη – Φιντάν στις 8 Νοεμβρίου στην Αθήνα με φόντο το Αιγαίο

Απίστευτη δήλωση του «γαλάζιου» Σιμόπουλου: «Τιμούμε τον Μεταξά» (Video)

«57 θέματα για τα Τέμπη σε 57 λέξεις»: Η πρωτοβουλία ιδιαίτερου συμβολισμού από τον αδερφό του αδικοχαμένου Βάιου

Μετά τη Ρηγίλλης Καραμανλής-Σαμαράς γυρίζουν πάλι την πλάτη στον Μητσοτάκη – Συναντήθηκαν με πρώην υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ

Ασλανίδης: 1.200.000 μπήκαν στο live streaming της συναυλίας για τα Τέμπη και η ΈΡΤ έδειξε λίγα δευτερόλεπτα την εξέδρα (Audio)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter