Ισραήλ: Υπουργός του Νετανιάχου μιλάει για κατακτήσεις εδαφών μέχρι τη Δαμασκό

O Benjamin Netanyahu, με τον υπουργό Οικονομικών Bezalel Smotrich (Ronen Zvulun/Pool via AP)

Το όραμά του για το Ισραήλ περιέγραψε σε ντοκιμαντέρ ο Ισραηλινός υπουργός Bezalel Smotrich. Πρόκειται για την επιθυμία του να κατακτήσει όχι μόνο όλο το παλαιστινιακό έδαφος μέχρι τον ποταμό Ιορδάνη αλλά και όλα τα εδάφη έως την πρωτεύουσά της Συρίας Δαμασκό.

Ακόμη θέλει κατάκτηση εδαφών που εκτείνονται μέχρι το Ιράκ και τη Σαουδική Αραβία, σύμφωνα με το ίδιο ντοκιμαντέρ του γαλλογερμανικού καναλιού Arte.

Ο Smotrich, υπουργός Οικονομικών στο υπουργικό συμβούλιο του πρωθυπουργού Μπένιαμιν Νετανιάχου και επικεφαλής του κόμματος του «Θρησκευτικού Σιωνισμού», μίλησε στο ντοκιμαντέρ που έχει τίτλο «Ισραήλ: Εξτρεμιστές στην εξουσία».

Ο ερευνητής ρώτησε τον Smotrich εάν πιστεύει ότι τα σύνορα του εβραϊκού κράτους πρέπει να εκτείνονται πέρα ​​από τον ποταμό Ιορδάνη.

Ο Smotrich απάντησε λέγοντας: «Απολύτως, αλλά αργά… Οι μεγάλοι θρησκευόμενοι πρεσβύτεροι μας έλεγαν ότι το μέλλον της Ιερουσαλήμ επρόκειτο να εκτείνεται μέχρι τη Δαμασκό».

Ο αφηγητής του ντοκιμαντέρ στη συνέχεια πρόσθεσε: «Ο Bezalel Smotrich έχει ένα μαξιμαλιστικό όραμα για τη γη της επαγγελίας. Και περιλαμβάνει όλα τα παλαιστινιακά εδάφη, αλλά και εδάφη στην Ιορδανία, τη Συρία, τον Λίβανο, το Ιράκ και την Αίγυπτο. Ακόμα και στη Σαουδική Αραβία. Ένα ριζοσπαστικό όραμα ομολογουμένως, αλλά που γίνεται αποδεκτό στη δημόσια συζήτηση στο Ισραήλ».

Από την αρχή της γενοκτονίας της Γάζας τον Οκτώβριο του 2023, πολλοί Ισραηλινοί στρατιώτες, προσωπικότητες των μέσων ενημέρωσης και πολιτικοί έχουν μιλήσει για κατακτήσεις εδαφών σε ένα «μεγάλο Ισραήλ».

Το απόσπασμα της συνέντευξης:

Διαβάστε επίσης:

Ερευνητική Επιτροπή του ΟΗΕ: Το Ισραήλ διέπραξε εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας στην Γάζα

Λίβανος: Το Ισραήλ χτύπησε φυλάκια κυανόκρανων του ΟΗΕ – Δύο τραυματίες

Μαρκ Ρούτε: «Σταματήστε να ανησυχείτε για μια νέα προεδρία Τραμπ»

Ετικέτες