Έκρηξη και καπνοί στη Βηρυτό – Το Ισραήλ χτυπά τραπεζικά ιδρύματα που σχετίζονται με τη χρηματοδότηση της Χεζμπολάχ

Έκρηξη και καπνοί στη Βηρυτό – Το Ισραήλ χτυπά τραπεζικά ιδρύματα που σχετίζονται με τη χρηματοδότηση της Χεζμπολάχ

Ξεκίνησαν τα «χτυπήματα» που προανήγγειλε ο IDF σε τραπεζικά ιδρύματα από τη Νταχιε στη Βηρυτό. Το Ισραήλ θα εξαπολύσει στοχευμένα πλήγματα σε εγκαταστάσεις που συνδέονται με τη χρηματοδότηση της Χεζμπολάχ στον Λίβανο τις ερχόμενες ώρες και οι Λιβανέζοι κάτοικοι θα πρέπει να εγκαταλείψουν περιοχές κοντά στις εγκαταστάσεις αυτές, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού.

Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης του Λιβάνου μεταδίδουν τέσσερα ισραηλινά πλήγματα στα νότια προάστια της Βηρυτού, λέγοντας ότι μεταξύ των στόχων ήταν οικονομικές ενώσεις που συνδέονται με τη Χεζμπολάχ, μετά την έκδοση εντολών εκκένωσης από το Ισραήλ.

Ο Ισραηλινός Στρατός εξέδωσε ήδη εντολές εκκένωσης για 15 τοποθεσίες της Χεζμπολάχ στο νότιο προάστιο της Βηρυτού και στην κοιλάδα Beqaa στον ανατολικό Λίβανο, εν όψει των αεροπορικών επιδρομών.


Ο εκπρόσωπος του Ισραηλινού Στρατού Ντάνιελ Χαγκάρι είπε νωρίτερα ότι θα εκδωθούν εντολές εκκένωσης σε πολίτες στο Λίβανο προκειμένου να αποστασιοποιηθούν από τοποθεσίες που σχετίζονται με τα οικονομικά που χρησιμοποιεί η Χεζμπολάχ, πριν πραγματοποιηθούν αεροπορικές επιδρομές.

«Σε λίγα λεπτά, θα εκδώσουμε προειδοποιήσεις έγκαιρης εκκένωσης στους κατοίκους του Λιβάνου στη Βηρυτό και σε άλλες περιοχές, για να απομακρυνθούν από τοποθεσίες που χρησιμοποιούνται για τη χρηματοδότηση της τρομοκρατικής δραστηριότητας της Χεζμπολάχ», είπε νωρίτερα ο Χαγκάρι.


«Τονίζω εδώ, ότι όποιος βρίσκεται κοντά στις τοποθεσίες που χρησιμοποιούνται για τη χρηματοδότηση της τρομοκρατικής δραστηριότητας της Χεζμπολάχ πρέπει να αποστασιοποιηθεί αμέσως από αυτές», τόνισε.

«Θα χτυπήσουμε πολλούς ιστότοπους τις επόμενες ώρες και περισσότερους ιστότοπους μέσα στη νύχτα. Τις επόμενες ημέρες, θα αποκαλύψουμε πώς το Ιράν χρηματοδοτεί την τρομοκρατική δραστηριότητα της Χεζμπολάχ χρησιμοποιώντας ως κάλυμμα πολιτικούς θεσμούς και ενώσεις», συνέχισε ο Χαγκάρι.

«Θα τους χτυπήσουμε απόψε και θα ενημερώσουμε με τα αποτελέσματα τις επόμενες ημέρες», πρόσθεσε.

Γκάλαντ: Η Χεζμπολάχ καταρρέει

Το Ισραήλ «καταστρέφει» τις θέσεις της λιβανικής Χεζμπολάχ «σε όλα τα χωριά κατά μήκος των συνόρων» μεταξύ των δύο χωρών, δήλωσε πιο πριν σήμερα, Κυριακή, ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας, Γιοάβ Γκάλαντ.

Κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης στο βόρειο Ισραήλ, όπου ο στρατός πραγματοποιεί επιχειρήσεις εναντίον της φιλοϊρανικής οργάνωσης στη γειτονική χώρα, ο Γκάλαντ είπε στους στρατιώτες ότι μετακινούνταν από τη φάση μάχης των μαχητών στα γύρω χωριά, σε μια «κατάσταση καταστροφής», ανατινάζοντας σήραγγες και αποθήκες πυρομαχικών και καταστρέφοντας άλλες υποδομές της Χεζμπολάχ.

Όπως μεταδίδει το The Times of Israel, ο Ισραηλινός υπουργός, δήλωσε ότι στελέχη της Χεζμπολάχ που συνελήφθησαν και ανακρίθηκαν από το Ισραήλ είναι «τρομοκρατημένοι» και ότι η οργάνωση που υποστηρίζεται από το Ιράν «έχει καταρρεύσει».

«Όχι μονάχα αυτή τη στιγμή πολεμούμε τον εχθρό, αλλά τον καταστρέφουμε σε όλα τα χωριά κατά μήκος των συνόρων, θέσεις που η Χεζμπολάχ ήθελε να χρησιμοποιήσει ως βάσεις για επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ», είπε

«Το αποτέλεσμα είναι ότι σε κάθε μέρος που η Χεζμπολάχ ετοιμαζόταν να κάνει επιδρομές σε [ισραηλινές] συνοριακές πόλεις, υπάρχουν στρατιώτες των IDF» συμπλήρωσε – όπως μεταδίδει το The Times of Israel – και πρόσθεσε:

«Στόχος μας είναι να εκκαθαρίσουμε πλήρως αυτή την περιοχή ώστε οι κάτοικοι να μπορούν να επιστρέψουν στα σπίτια τους και τις ζωές τους».

Ο Γκάλαντ είπε ότι οι ισραηλινές αμυντικές δυνάμεις εξακολουθούν να «ολοκληρώνουν την αποστολή» στον Λίβανο και ότι ο στρατός «προετοιμάζεται για επακόλουθες αποστολές».

Διαβάστε επίσης 

Μαγική εικόνα για επενδύσεις, κατανάλωση και εξαγωγές – Fake news και επιλεκτική παρουσίαση από το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής

Διέρρευσαν τα σχέδια του Ισραήλ σχετικά με τις προετοιμασίες για την επίθεση στο Ιράν

Γιαχία Σινουάρ: Πώς μια τυχαία συνάντηση έφερε τον επικεφαλής της Χαμάς στο διάβα του IDF μετά από ανθρωποκυνηγητό ενός έτους

Ισραήλ: Επίθεση στο σπίτι του Νετανιάχου – Ορατές οι ζημιές στην κατοικία του (Video)

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter