Ισραήλ: Χαμάς και Ισλαμικός Τζιχάντ αναλαμβάνουν την ευθύνη για επίθεση αυτοκτονίας και απειλούν με νέες επιθέσεις

AP Photo/Moti Milrod

Με βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας εντός του Ισραήλ απειλούν Χαμάς και Ισλαμικός Τζιχάντ, την ισραηλινή κυβέρνηση σε ανακοίνωση- ανάληψη ευθύνης για επίθεση που σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής (χωρίς θύματα παρά μόνο τον ίδιο τον βομβιστή και έναν περαστικό τραυματία) στο Τελ Αβίβ.

Ενώ η κυβέρνηση Νετανιάχου και οι ΗΠΑ προσπαθούν να παρουσιάσουν μια εικόνα ότι η επίτευξη ειρηνευτικής συμφωνίας είναι κοντά παρά το γεγονός της δολοφονίας του Ισμαήλ Χανίγια, οι δύο Παλαιστινιακές οργανώσεις και συγκεκριμένα οι ένοπλες πτέρυγες τους (Ταξιαρχίες Εζεντίν Αλ Κασάμ και Ταξιαρχίες αλ Κουντς), αναφέρουν στην ανακοίνωση τους ότι η έκρηξη που σημειώθηκε σε κεντρικό δρόμο του Τελ Αβίβ, ήταν δική τους ενέργεια στην οποία ένας μαχητής τους «μαρτύρησε». Στο κείμενο τους οι δύο οργανώσεις αναφέρουν ότι οι επιθέσεις αυτοκτονίας εναντίον του Ισραήλ «θα επανέλθουν στο προσκήνιο για όσο διάστημα διαρκούν οι σφαγές της (ισραηλινής) κατοχής, οι επιχειρήσεις εκτοπισμού αμάχων και η πολιτική δολοφονιών».

Νωρίτερα η ισραηλινή αστυνομία είχε αναφέρει ότι μια «ισχυρή» έκρηξη που σημειώθηκε το προηγούμενο βράδυ στο Τελ Αβίβ ήταν «τρομοκρατική επίθεση» που τραυμάτισε ένα άτομο.

«Επρόκειτο για τρομοκρατική επίθεση με έκρηξη ισχυρού εκρηκτικού», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η αστυνομία. Την Κυριακή οι αρχές ανέφεραν ότι από την έκρηξη σκοτώθηκε ένα άτομο, το οποίο σύμφωνα με τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ήταν ο ύποπτος δράστης.

Σύμφωνα με τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης η ταυτότητα του δράστη δεν έχει ακόμα εξακριβωθεί, όμως οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι μάλλον επρόκειτο για έναν άνδρα 50 ετών από την Ναμπλούς.

Επίσης σύμφωνα πάλι με τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης η έκρηξη σημειώθηκε κοντά σε συναγωγή στην οποία εκείνη την στιγμή υπήρχαν πάνω από 80 άτομα για τις απογευματινές προσευχές.

Διαβάστε επίσης:

Ετικέτες