Ισραήλ: Θερμό επεισόδιο στα σύνορα με την Ιορδανία – Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι σκότωσε δύο ένοπλους

Ισραήλ: Θερμό επεισόδιο στα σύνορα με την Ιορδανία – Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι σκότωσε δύο ένοπλους
Ισραηλινοί στρατιώτες σε άσκηση κοντά στα σύνορα με την Ιορδανία. Φωτογραφία αρχείου (AP Photo/Ariel Schalit)

Επεισόδιο με πυροβολισμούς φέρεται να έλαβε χώρα στα σύνορα Ισραήλ – Ιορδανίας την Παρασκευή 18/10, με τον ισραηλινό στρατό να ανακοινώνει ότι εντόπισε «έναν αριθμό υπόπτων» στην περιοχή των συνόρων με την Ιορδανία, νότια της περιοχής της Νεκράς Θάλασσας, που προσπαθούσαν να εισέλθουν στο Ισραήλ. Ο ισραηλινός στρατός πρόσθεσε ότι σκότωσε δύο από αυτούς, όταν άνοιξαν πυρ εναντίον των ισραηλινών δυνάμεων.

«Δύο τρομοκράτες που διέσχισαν για λίγα μέτρα τα σύνορα προς το Ισραήλ και άνοιξαν πυρ προς την κατεύθυνση των δυνάμεων εξοντώθηκαν από δύο εφέδρους των IDF στη Διοίκηση Εσωτερικού Μετώπου», ανέφερε ο στρατός σε νεότερη ανακοίνωση.

«Κατά την ανταλλαγή πυρών με τους τρομοκράτες, ένας στρατιώτης των IDF και ένας έφεδρος των IDF τραυματίστηκαν ελαφρά και διακομίστηκαν σε νοσοκομείο για να λάβουν ιατρική θεραπεία», προσθέτει η ανακοίνωση.

Ο στρατός υποστήριξε πως ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας εξακολουθούν να διενεργούν έρευνες «λόγω της υποψίας περί παρουσίας ενός επιπλέον τρομοκράτη στην περιοχή».

Από την άλλη, στρατιωτική πηγή της Γενικής Διοίκησης των Ιορδανικών Ενόπλων Δυνάμεων τόνισε σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον ιστότοπό της, πως οι αναφορές ότι Ιορδανοί στρατιώτες διέσχισαν τα δυτικά σύνορα της Ιορδανίας με το Ισραήλ δεν είναι αληθείς.

Ο ιορδανικός στρατός τόνισε την ανάγκη οι πληροφορίες να λαμβάνονται από επίσημες πηγές και να μην κυκλοφορούν φήμες, πρόσθεσε η πηγή.

Το περιστατικό αυτό έρχεται μία ημέρα αφότου το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι σκότωσε τον ηγέτη της Χαμάς Γιαχία Σινουάρ στη Λωρίδα της Γάζας.

Διαβάστε επίσης:

Κύπρος: Κυβερνοεπίθεση Αράβων χάκερ στο αεροδρόμιο της Λάρνακας

Χαμάς: «Ο Γιαχία Σινουάρ σκοτώθηκε στη Γάζα» – Διάγγελμα από τον Χαλίλ αλ Χάγια (Video)

Πούτιν: Οι BRICS θα παραγάγουν τα επόμενα χρόνια το μεγαλύτερο μέρος της αύξησης του παγκόσμιου ΑΕΠ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter