Ισραήλ: Σύλληψη Αμερικανού δημοσιογράφου που κατέγραψε ζημιές σε στρατιωτικές βάσεις από πυραύλους του Ιράν

Το Ισραήλ έθεσε υπό κράτηση τον Αμερικανό δημοσιογράφο της Grayzone Τζέρεμι Λοφρέντο, ενώ βρισκόταν σε αποστολή στο Ισραήλ.

Σύμφωνα με αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Λοφρέντο συνελήφθη την Τρίτη μαζί με άλλους τέσσερις δημοσιογράφους, τους οποίους «τους χτύπησαν, τους έδεσαν τα μάτια και τους μετέφεραν σε μια ισραηλινή στρατιωτική βάση».

Τους κατασχέθηκαν επίσης τα τηλέφωνα. Ο Λοφρέντο παραμένει υπό κράτηση, ενώ οι υπόλοιποι, συμπεριλαμβανομένου του Andrey X, αφέθηκαν ελεύθεροι 11 ώρες αργότερα.

Το τελευταίο βίντεο του Λοφρέντο που αναρτήθηκε στο X, κατέγραφε ζημιές που προκλήθηκαν από τα πυραυλικά πλήγματα του Ιράν σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις του Ισραήλ την 1η Οκτωβρίου. Οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης πιστεύουν ότι αυτός είναι ο λόγος της κράτησής του, καθώς κανένας τοπικός ειδησεογραφικός οργανισμός δεν κάλυψε τις ζημιές από την επίθεση.

Σημειώνεται ότι το Ισραήλ έχει επισήμως παραδεχτεί ότι στρατιωτικές του εγκαταστάσεις χτυπήθηκαν από τους ιρανικούς πυραύλους, όμως έχει αποφύγει να μιλήσει συγκεκριμένα για τις ζημιές που προκλήθηκαν σε αυτές. Ρεπορτάζ σαν αυτά του Λοφρέντο εκ των πραγμάτων θα μπορούσαν να αποκαλύψουν στοιχεία για το αποτέλεσμα της επίθεσης που οι ισραηλινοί θα προτιμούσαν να αποκρύψουν.

Διαβάστε επίσης:

Λίβανος: Το Ισραήλ χτύπησε φυλάκια κυανόκρανων του ΟΗΕ – Δύο τραυματίες

Μεγάλη Βρετανία: Και πέραν των Harrods οι καταγγελίες για σεξουαλικές επιθέσεις του Μοχάμεντ Αλ Φαγιέντ

Λίβανος: Το Ισραήλ συνεχίζει να στοχοθετεί το σύστημα υγείας της χώρας – Συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί και οι συγκρούσεις